Tunnelmia Hygge-workshopista

tiistai 30. lokakuuta 2018


 Viime sunnuntaina se vihdoin oli, nimittäin Hygge-ilta eli minun ja Ihana kukkasen Kirsin ensimmäinen yhteinen kukka- ja sisustusworkshop.
Eniten mieleen jäi meidän ihanat osallistujat ja illan välitön tunnelma.
Hyggeilyyn hämärä ilta kynttilöineen toi juuri oikeaa tunnelmaa, mutta pimeä ja keinovalot ei ole se ihanteellisin olosuhde valokuvaamisen kannalta. Kun itse olin vetämässä workshoppia keskityinkin tietysti ensisijaisesti muuhun. Joitakin kuvia halusin kuitenkin tallettaa muistoksi illasta, ja että voin jakaa tunnelmia myös teille.






Yksi ystäväni kysyi minulta viikolla ennen workshoppia, että jännittääkö minua. En heti osannut vastata, ja tajusin että en ollut ajatellut asiaa siitä näkökulmasta. Opetan teatteriopettajana ryhmiä monta kertaa viikossa, joten rooli opettajana ja ryhmänvetäjänä on minulle tuttua ja tavallista. Toiseksi en ollut keskittynyt workshoppia suunnitellessa itseeni, vaan siihen millaisen elämyksen ja tunnelman haluan osallistujille luoda ja millaista inspiraatiota jakaa. Uusien ihmisten kohtaaminen on toki hyvällä tavalla jännittävää, mutta tiedän tällaisista tilanteista syntyvän vain hyvää energiaa. Olin kaikesta jo etukäteen vain innoissani, ehkä jopa lapsellisen innoissani. Vasta kun sain kysymyksen, jäin hetkeksi miettimään tilannetta myös siitä näkökulmasta, että asiantuntijaroolista ja esiintymisestä voisi toki luoda itselleen paineita. Olen kuitenkin vuosien aikana kerryttänyt kokemusta sisustamisesta ja visuaalisuudesta niin paljon, että minusta on vain ihanaa päästä jakamaan siitä jotain muillekin. Ajattelen kaikesta luovasta tekemisestä niin, että ei ole olemassa jotain yhtä ja oikeaa, eikä toisaalta myöskään väärää. Tämän sanoin ääneen osallistujillekin. Asioiden jakaminen toisten kanssa on inspiroivaa puolin ja toisin, ja toisten kanssa tekemisestä oppii aina.
Tässä kohtaa kiitokset myös Kirsille tästä yhteistyöstä. Meillä oli kivaa jo workshoppia suunnitellessa ja ideoidessa, ja meidän innostus toivottavasti välittyi myös osallistujille.





Oli mukavaa, että heti alusta alken ihmiset osallistuivat keskusteluun hyggeilyn olemuksesta, ja minun jakamien hygge-vinkkien lisäksi osallistujat antoivat jakoon myös omia vinkkejään. Hygge-tunnelmiin virittäydyttiin myös inspiraatiokuvien kautta. Sen jälkeen oli kukka-asetelmien vuoro. Kirsin opettama kananverkkotekniikka antaa mahdollisuuden kokeilla ja tehdä hyvinkin erilaisia asetelmia. Kukkia voi laittaa, siirtää ja ottaa pois hyvin vapaasti.
Kukka-asetelmien tullessa valmiiksi siirryttiin sisustamiseen. Näytin miten minä hygge-nurkkauksen sisutamista lähestyn, ja millaisista elementeistä nurkkausta voi lähteä luomaan. Sen sijaan, että olisin antanut tarkat ohjeet, halusin että osallistujissa syttyy innostus kokeilla itse ja etsiä omaa tapaansa.




Osallistujat loihtivatkin kauniita asetelmia ja loivat annettuun tilaan hygge-tunnelmaa. Oli ihana seurata luovaa tekemistä. Inspiroiduin workshopissa itsekin kukista, kauneudesta ja ihmisten innostuksesta. Minun ei pitänyt tehdä kukkia itse ollenkaan, mutta kuinkas kukkahullulle kävikään. Rennolla otteella vartissa tein itsekin aseteleman. Tilaa tekemiseen ei ollut pöydillä, mutta kyykistyin vain lattialle. Ehkä tuo vähän erilainen näkökulma ja #slaavikyykky -asento (jep sellainen se kuulemma on), sai minut ryöpsäyttämään varsin runsaan ja boheemin asetelman.







Paras kiitos minulle ja Kirsille oli workshopista se, että ihmiset silmin nähden nauttivat, ja kertoivat lähtiessään, että olivat saaneet inspiraatiota ja aikovat jatkaa hyggeilyä kotonakin.
Kokosin workshoppia varten Pinterest-kansion inspiraatioksi, joka on nyt julkinen, joten sieltä tekin voitte ammentaa lisää inspiraatiota meidän workshopin hengessä hyggeilyyn.

...ja hei, koska meidän ensimmäinen workshop oli näin onnistunut, niin eihän tämä tähän jää. Jouluworkshop on tulossa: Save the date 2.12.2018!

2 kommenttia:

  1. Voi että, miten mukavaa meillä olikaan! Tilaisuudesta jäi niin hyvä mieli, kiitos vielä kerran <3 Ihmettelen vain, miten ihmeessä sait kaiken keskellä napattua vielä tuollaisen määrän kauniita kuviakin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi miten ihana kommentti sinulta ja kiitos palautteesta. Kiitos sinulle, kun olit mukana. <3 Ihana kuulla, että nautit Hygge-illasta! Hygge-hetkiä myös tulevaan talveen! <3

      Poista

Kiitos kommentistasi!