Vauvan nurkkaus

perjantai 26. elokuuta 2016Täällä odotellaan nyt levollisin mielin vauvan syntymistä. Tällä viikolla ylimääräisessä ultrassa selvisi, että oletuksista huolimatta vauva onkin kääntynyt vatsassa ihan oikeisiin asemiin pää alas päin. Kun vauva päättää tulla, odottaa häntä makuuhuoneessamme oma pikkuinen nurkkaus. Ikkunan eteen, miehen vaatekaappien ja seinän väliin jää juuri sopiva pieni oma paikka vauvalle. 
Sitten joskus pikkuveli pääsee isoveljen kanssa samaan huoneeseen, ja tarvittaessa alakerran työhuoneesta tai yläkerran aulasta voidaan myös tehdä toinen lastenhuone. Noihin järjestelyihin on kuitenkin vielä pitkä aika, ja ensin on hyvä olla äidin ja iskän vieressä.


Vauvan ensisänkynä toimii sama suvussa kiertävä korisänky, jossa isovelikin nukkui, ja niin moni sukumme vauva vuosikymmenien aikana, minä itsekin mukaan lukien. Sängyn tarinasta kerroin jotain isoveljeä odottaessa täällä.  Jo viimeksi suvun tarinan jatkuminen oli minulle tärkeää, mutta nyt kun jouduin alkukesästä hyvästelemään mummani viimeisen kerran, niin tällä sängyllä on vieläkin enemmän tunnearvoa. Isoveljelle tein korisänkyyn reunakankaan pellavaisesta tähtikankaasta, mutta se osoittautui käytössä vähän liian lepsuksi. Teinkin sitten valkoisesta vähän paksummasta kankaasta jämäkämmän reunakankaan. Yksiväriseen kankaaseen on myös helpompi yhdistellä erilaisia lakanoita. Kokonaisuus on näin levollisempi. Koska kangasta jäi, niin tein samasta kankaasta vielä myös pienen pilvityynyn.

Koska vietämme paljon aikaa myös alakerrassa, niin vauvalle tulee nukkumapaikka myös sinne. Tuohon toiseen ensisänkyyn palaan myös vielä.Suloisen pilvi ja kuu -mobilen löysin Lindexiltä. Yksi pilvistä oli vaaleanpunainen, mutta koska olen tarkka sävyistä, niin vaihdoin sen vaaleanruskeaan / pahvin väriseen. Tämän tapaisen mobilen tekeminen ihan itsekään ei olisi ollut vaikeaa, mutta kun sopiva tuli vastaan niin päädyin tähän. Minulla on silti työn alla toinenkin mobile, joka oli tarkoitus toteuttaa jo isoveljelle. Origamjoutsenista koottu mobile on sellainen, että jos se ei vaihtelun vuoksi jossain vaiheessa päädy tähän nurkkaukseen, niin se löytää kyllä paikkansa talosta jostain muualta.
Sängyn päälle laitettiin tauluhylly. Siihen asettelin pupun, Tellkiddon nalle julisteen* ja pandakortin, joka minusta sopii syysvauvalle. "Life is now enjoy" teksti on By Jaana K kalenterista, ja siinä yhteydessä luultavasti enemmänkin tarkoitettu muistutukseski meille aikuisille. Minusta teksti sopi niin hyvin uudelle tulokkaallekin, että se päätyi tähän asetelmaan. Reunalle saa vielä roikkumaan pari suloista vaatetta. Sitten joskus, kun vauva ei enää nuku tässä, niin tauluhylly saa jäädä ja voin koota siihen jotain muuta. 


* Nalle-juliste saatu blogiyhtiestyössä Zicos homen kanssa.

8 kommenttia:

 1. Ihana vauvan kolo♥ Elätte ihanaa aikaa..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hannele! Tämä on kyllä ihanaa ja jännittävää aikaa.♥

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos! :) Mitähän minulle tapahtuu, kun vauva syntyy, jos nyt jo söpöstelen vauvajutuilla näin paljon. ;)

   Poista
 3. Valtavan kaunis nurkkaus. Mobile on syötävän suloinen ja korisänky on huiman kaunis ja hienoa, että siinä on tunnearvoa. Muistan niin hyvin tuon ajan, kun vielä odoteltiin. Huippuaikaa sekin. Onnea tulevaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Vilja! ♥ Paras on tietysti vasta tulossa, mutta on tämä odotuskin ihanaa. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!