Lista lempikukistani ja sisustuspodin uusi kukka-aiheinen jakso

torstai 15. marraskuuta 2018

Tämä kukkahullu pääsee nyt yhden lempiaiheensa pariin, niin täällä blogissa kuin podcastissakin.
 Sisustuspodin kolmannessa jaksossa on nimittäin vieraana kukka-alan yrittäjä ja vuoden floristiksi palkittu Kirsi Martin. Kirsin kanssahan järjestin lokakuun lopussa Hygge-workshopin , ja meidän toinen yhteinen workshophan on tulossa 2.12. Jouluworkshopiin ehtii muuten vielä ilmoittautua mukaan! Sisustuspodissa pääsemme jututtamaan Kirsiä kukista ja yrittäjyydestä. Uudessa jaksossa selviää kuinka syntyi idea erilaisesta kukkakaupasta, joka on kehittynyt vuosien kuluessa sisustus- ja lifestylemyymäläksi? Millaisia kukkatrendejä on luvassa vuodelle 2019? Miten kukat valitaan ja mikä on floristin mielestä aliarvostetuin kukka?
Kysyimme Kirsiltä tietysti myös hänen lempikukkaansa.
Minähän pidän melkein kaikista kasveista, jotka kukan nimella kulkevat, mutta tämän kertaisen Sisustuspodin jakson innoittamana listaan teille ne kaikkein suurimmat kukkasuosikkini.


Listan aloittaa itse oikeutetusti lempikukkani magnolia. Kuten vanhat lukijat tietävät, joka kevät teen Magnolia-vaellustani pitkin Helsinkiä. Ensin vain halusin nähdä ne harvat kukkivat magnoliapuut, mutta nykyisin jo vertailen millainen kukinto on verrattuna aiempiin vuosiin. Oksia hankin tietysti myös kotiin, jännitän nuppujen avautumista, seuraan ja kuvaan eri vaiheita. Tiedän, aikamoista hifistelyä.


Yleisesti lempikukkani ovat valkoisia. Orkidea on yksi ikisuosikeistani. Orkideaa oli aikoinaan myös hääkimpussani. Se on klassisen kaunis kukka ja isossa astiassa näyttävä. Olen kuitenkin ihan surkea pitämään Orkideaa elossa, enkä jaksa sitä vaihetta, kun kukat ovat pudonneet, ja pitäisi jaksaa odottaa, että se EHKÄ tekee uudet kukat.Liljoihin en kyllästy koskaan, ja ne ovat minulle vähän kuin ruusut monille. Jos jotain kukkia hakin kotiin, useinmiten ne ovat liljoja. Suuret kukat tekevät aina vaikutuksen ja varsia ei tarvitse olla montakaan, kun kukat avauduttuaan näyttävät isolta kimpulta.Suuret kukat taitavat olla mun juttu monissa kukissa. Pionia ja hortensiaa en voi olla tässä yhteydessä mainitsematta. Pioniaikaan on nyt näin marraskuussa tuskastuttavan pitkä aika, mutta toisaalta osa kukkien viehätystä onkin siinä, että kaikkia lajikkeita ei saa ympäri vuotta ja niiden kauneus on katoavaista. Hortensia-aika on pidempi, mutta nyt niidenkin sesonki alkaa olla loppumaisillaan.


Valkoisesta voidaankin sitten siirtyä hentoon vaalenapunaiseen, joka on toinen väri joka kukkahullutuksissani toistuu. Dahliat ovat yleisestikin ihan kauniita kukkia, mutta tämä Caffe au latte -lajike vie minulta jalata alta. Kukka on niin suuri ja upean kerroksellinen. Nimenomaan siis tämä lajike ansaitsee paikkansa tällä listalla.


Jaloleinikit ovat ehkä vähän yllättäen kiilanneet lempikukikseni nyt marraskuussa, ja vieläpä vaaleanpunaisina. Olen siis aina pitänyt niistä, mutta marraskuussa en yleensä ole niistä vielä intoillut. Nyt niiden hentoinen olemus tuntuu juuri sopivalta vastapainolta pimeydelle. Vaikka ennen mielsin leinikit kevään kukiksi, ovat ne minulle nykyisin myös joulukukkia. Joulunajan muista kukista ei nyt sen enempää, mutta eiköhän niihin palaan vielä, sillä ne vaatisivatkin ihan oman erillisen listan.

Onko teidän lempikukkien listalla samoja kukkia vai jotakin ihan muita?

Lisää kukkajuttuja löytyy siis uudesta Sisustuspodin jaksossa:
3. Vieraana kukkakauppias Kirsi Martin
Tervetuloa kuuntelmaan!

4 kommenttia:

 1. Kiva postaus! Varsinkin jaloleinikki ja dahlia ovat omia suosikkejani. Todella kauniita sävyjä olet löytänyt!
  Liljatkin ovat kauniita, mutta niiden voimakas tuoksu on itselleni lähes etova. Ostin pari vuotta sitten kotiin syntymäpäivieni aikaan kolme oksaa. Seuraavana yönä oikeasti heräsin siihen, että suussani maistui parfyymille! Kuulostaa hassulta, mutta se oli inhottavaa. Vaikka kukat eivät olleet edes makuuhuoneessa, niiden tuoksu oli valtavan voimakas. Kannoin oksat parvekkeelle ja lopulta roskikseen :( Lasitettu parvekekin oli liian suljettu tila niin voimakkaalle tuoksulle. Aloinkin tässä miettiä, tuoksuvatkohan kaikki vaaleat liljat yhtä voimakkaalta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on vähän sama juttu tuoksuvien liljojen kanssa ja riittävän lämpimillä säillä nostan ne aina yöksi ulos. Asiaa auttaa vähän se, että kukista "niistää" siitepölyn märkään talouspaperiin. Liljoista on sellaisiakin, joissa ei ole niin voimaks tuoksu. En nyt muista mikä sen lajikkeen nimi on, mutta kukkakaupassa kyllä tietävät. :)

   Poista
 2. Hei, tämä ei liity aiheeseen, mutta kysyisin tuosta le grand air-sohvasta, onnistuuko imurointi sohvan alta, vai miten tuo runko on edestä? :)

  T. Elli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valitettavasti ei onnistu. Sohvaa täytyy siirtää, kun sen alta haluaa imuroida. Sohva ei kuitenkaan ole mikään tajuttoman painava, että minä olen sitten vain työntänyt sitä vähän sivuun. Koska pohja on niin lähellä lattiia, se ei toisaalta myöskään kerää niin paljon pölyä alleen kuin korkeampi malli.

   Poista

Kiitos kommentistasi!