Vinkkejä lempikesäkaupunkiini Hankoon

lauantai 28. heinäkuuta 2018Suomi on täynnä sympaattisia kesäkaupunkeja. Hanko taitaa olla kuitenkin niistä se mun lemppari. Tykkään sen tunnelmasta jotenkin erityisen paljon. Olenkin kirjoittanut Hanko-postauksia aiemminkin. Viimeksi keväänä esimerkiksi, kun päädyimme minilomalle Hankoon miehen kanssa vähän kommelluksien kautta. Tällä kertaa retki Hankoon tehtiin mökiltä käsin yhdessä koko perhe. Jos hehkutin vuokramökkeilyn sopivuutta meille edellisessä postauksessa, niin en nyt vastaankaan laittaisi, jos saisin kesäpaikan Hangosta. Vanha huvila rannasta olisi "ihan kiva".  Jonna Kivilahden kesäkoti saaressa on myös niin upea, kelpaisi tällekin Hanko-fanille. Jonnan blogista voi muuten bongailla Hanko-vinkkejä muutenkin. Mun tärpit Hangossa on aina aika samanlaiset.
Lounasta me nautitaan aina makasiineilla, sataman purjeveneitä ja rantatiellä ohi pyöräileviä ja käveleviä ihmisiä katsellen. Meillä on myös useamman vuoden kuulunut ohjelmaan sellainen vähän vähemmän idyllinen ohjelmanumero, että jompi kumpi pojista on siinä iässä, että yrittää karata noin 10 kertaa tielle tai viereiseen ravintolaan. Ruokaa odotellessa mies oli kultainen ja lähti hetkeksi poikien kanssa ihan suosiolla tutustumiskierrokselle, ja minä sain tilaisuuden nauttia pienen hetken rauhassa, vain Aperol spritz seuranani. Karttakortit ja kynät oli tällä kertaa se kikka, jolla koitettiin saada pojatkin viihtymään pöydässä. Loman jatkuessa opittiin, että paras aika aikuisten ruokailulle on siinä vaiheessa, kun pojat on ensin ruokittu tyytyväisiksi ja pienempi päässyt päikkäreillä. Kun hyväksyimme, että idyllinen koko perheen samanaikainen ruokailu ei vain vielä ravintolassa onnistu, niin tällä porrastamissysteemillä homma toimi ja kaikki jopa nauttivat ruokailuhetkestään.Kävelykadulla on kesäisiä sisustus- ja vaateliikkeitä, mutta itäsataman pienissä Pop up -liikkeissä haluan aina käväistä, ennen kaikkea tunnelman vuoksi. Tänä vuonna tein sieltä myös pienen sisustuslöydön terassille. Torilla on myös samalla kiva piipahtaa ja siellä sattui tällä kertaa olemaan sopivasti kirpputori- ja antiikkimyyjiä.Tein yhdeltä antiikkikojulta aivan ihanan löydön, vanhan Hanko-aiheisen postikortin. Rannalla oli hauska katsella kuvasta, että siellä ne ovat ihmiset nauttineet kesästä samalla paikalla jo vuosikymmeniä sitten. Laitoin kuvan kotona ihan kehyksiin hyllylle, kun siinä on niin kesäfiilis. Kortista jää muisto Hangosta ja tästä loputtomasta hellekesästä. Kesäsisustaminen on muuten kotona ollut aika vähäistä. Lähinnä se on keskittynyt lasitetulle terassille, kun aika vähänhän me ollaan kotona ylipäätään oltu.

Sininen on aina mun kesäväri, varsinkin laivaston sininen, ja sitä oli yllä Hangossakin. Kotona sinistä ei meillä ole ollut, mutta kesäisin voisi hyvin ollakin. Muistatteko, kun kerran saitte kurkata täällä blogissa merelliseen Ystavien mökin kauniiseen kesähuoneeeseen. Siellä on käytetty niin kauniisti sinistä. Siniset astiat ovat ne mitä olen tänä kesänä erityisesti katsellut sillä silmällä. Nuo kuvassa näkyvät siniset Arabian astiat jäivät Hankoon ja Royal Copenhagenin astioihin en ole (vielä) malttanut sijoittaa. Hangon kirppislöydön motivoimana löysin kuitenkin itseni Espoostakin kirpparilta. Sieltä kuin ihmeen kaupalla löysinkin etsimäni, nimittäin yhden Englantilaisen sinisen posliinilautasen. Sillä lautasella olen voinut fiilistellä kesäaamiaisilla, ja se on nyt vähän sellainen testikappale, että voisiko sinisiä astioita ehkä olla meillä kotona enemmänkin. Voi olla, että se yksi kesälautaseksi nimeämäni yksilö riittää tai jos niitä samalla tavalla eteeni tulee, niin kerään erilaisista sinisistä astioista kokoelman. Idean erilaisten sinisten astoiden yhdistelemisestä bongasin vanhasta lehdestä mökillä ollessa. Vanhojen lehtien selaileminen on muuten yksi mun mökkifiilstelyjutuista. Onneksi vuokramökiltäkin niitä löytyi.
Hangossa tapahtuu kesällä kokoa ajan. Sinä päivänä, kun me olimme liikenteessä olisi esimerkiksi ollut Hangö beach piquenique party. Me ei tällä kertaa liitytty siihen joukkoon, koska haluttiin sinne Makasiineille, mutta ihasteltiin toki rentoa hyvän mielen tapahtumaa ohi kulkiessa. Hankoon suunnatessa kannattaa siis ehdottomasti kurkata Hangon tapahtumakalenteri, että kivat tapahtumat eivät mene ohi.
Pojat olivat aivan riemuissaan isosta leikkipuistosta, jossa on merirosvolaiva ja paljon muuta. Koko perheen yhteinen suosikkijuttu, ja päivän kohokohta oli kuitenkin rannalla ja uimakopeilla vietetty aika. Suuntasimme rannalle vasta alkuillasta, kun aurinko vielä lämmitti, mutta ihmisiä oli enää vähemmän. Meillä kävi pieni kommunikaatiohäiriö miehen kanssa mökiltä lähtiessä, ja kaikki meidän rantakamppeet jäi mökille. Se ei onneksi haitannut menoa lopulta ollenkaan. Koska hiekkaleluja oli ollut tarkoitus hankkia muutenkin vähän lisää, niin kurvasimme rannalle kaupan kautta.
Keväällä kun kävimme miehen olimme Hangossa ja olimme rannassa kävelyllä, Hangon tunnunsmerkkejä eli uimakoppeja oli vain yksi, mutta nyt niitä oli taas pitkä rivi. Me skipattiin uudistunut Casino ja sen ranta, mikä oli vähän harmi, koska huomasin sitten myöhemmin jostain, että siellä olisi ollut esillä erilaisia uimakoppeja. Varsinkin raitainen olisi ollut niin kiva nähdä. No uimakoppi kuin uimakoppi. Pojat ainakin ottivat ilon irti juuri näistä kuvissa näkyvistä. Kun ihmisiä oli illalla enää vähän ei ketään häirinnyt, että pojat leikkivät yhdessä uimakopissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!