Kokemuksia Le grand air -sohvasta

torstai 8. kesäkuuta 2017


Moni on kysellyt kokemuksia meidän Le grand air -sohvasta, ja olen muutamalle luvannut palata asiaan ihan erillisessä postauksessa. En ihmettele että kokemuksia kaivataan, koska tätä sohvaa myy vain kaksi nettikauppaa (Room 21 ja Royal design), ja ymmärtääkseni sitä ei pääse missään koeistumaan tai muuten testaamaan. Tämä tietysti arveluttaa monia, ja mekin mietimme pitkään, että uskallammeko ostaa sohvan "säkissä". Normaalisti huonekaluista juuri sohva, jos joku kaipaisi koeistumista. Kun se the sohva löytyi, joka vastasi kaikkiin mielikuviini, me otimme kuitenkin riskin. Ajattelimme, että jos sohva ei tunnu hyvältä tai se ei muuten vastaa odotuksiamme, ryhdymme palautusrumbaan useiden viikkojen toimitusajasta huolimatta. (Huomasin, että toimitusaika on lyhentynyt muutamaan päivään.)


 Itse sohvassa ei ole ollut mitään valittamista. Se on ihanan muhkea ja persoonallinen sohva, sellainen malli, mitä ei joka iskumaskujyskistä löydy. Tämä on ehdottomasti löhösohva, jossa voi rennosti heittää jalat ylös. Ei siis mikään ryhdikäs, jossa selkäsuorassa ryhdikkäästi pönötetään. Rennosta olemuksesta huolimatta tämä sohva on minusta tyylikäs, varsinkin nyt, kun saimme siihen jokin aika sitten uudet täyspellavaiset päälliset.


Päälliset ovatkin sitten oma tarinansa. Ensimmäisistä jouduimme tehdä reklamaation. Päädyimme alun perin tummanharmaisiin päällisiin, jotka näkyvät esim. Olohuoneen rento kesätunnelma -postauksessa viime kesältä. Ensimmäisten päällisten materiaali oli puuvilla-viskoosi- pellava sekoitetta. Kävi kuitenkin niin, että nuo tummat päälliset alkoivat haalistua valossa todella nopeasti. Ensin katselimme, että ihan kuin ne olisivat vähän vaalentuneet niistä kohdista mihin aurinko osuu, mutta lopulta pinnan haalistumista ei voinut olla huomaamatta, koska se oli niin selkeä. 
Teimme reklamaation Room 21:lle, ja on kiva kertoa, että me saimme tuossa tilanteessa oikein hyvää asiakaspalvelua. Meille luvattiin uudet päälliset. Onneksi tässä sohvassa ei ollut kiinteää verhoilua, vaan kaikki päälliset ovat vaihdettavia. Oikeastaan yksi tämän sohvan idea onkin, että siihen voi halutessaan hankkia erivärisiä päällisiä, ja vaihdella kodin tunnelmaa. 
Isojen ikkunoiden takia meidän olohuoneeseen tulee todella paljon valoa, mutta silti sohvat eivät saisi haalistua muutamassa kuukaudessa. Asiakaspalvelun mukaan samaa ongelmaa ei yleisesti ole ollut. Minä silti tietysti pelkäsin, että sama tapahtuisi uudelleen tummanharmaiden päällisten kanssa. Päädyimmekin kysymään onnistuisiko, että valitsisimme uusiin päällisiin vaaleamman, auringolle vähemmän alttiin sävyn, ja sehän onneksi onnistui.


Minähän haaveilin valkoisesta rennosta pellavasohvasta jo aikoinaan Sydamentykytyksiä haasteessa. Samaa henkeä tässä onkin kuin Gervasonin Ghost -sohvassa, hinta kuitenkin kohtuullisempi. Valkoisen suhteen tajusin kuitenkin realiteetit. Meillä ei valkoinen poikien kanssa pitkään olisi valkoinen, ja siitä ajatuksesta luovuttiin. Nyt kun sohviin saatiin vaalemmat päälliset, tummanharmaaseen verrattuna koko alakerran yhtenäinen tila raikastui. Misty grey -sävy, johon siis päädyimme, ei ollut myynnissä vielä silloin, kun me hankimme sohvan ja loveseatin. Itse asiassa kaikki nämä pellavaiset eksklusiiviset Designer Guild -kankaat eri sävyissä tulivat myyntiin sitten vähän myöhemmin. Kangas on tuntunut käytössä todella laadukkaalta. Se on täyttä pellavaa korkealla kulutuksenkestolla. Pesty pellava antaa ihan omanlaisensa ilmeen ja tuntuman tälle sohvalle.

 Huolimatta siitä, että päällisen kanssa jouduttiin vähän säätämään, olen edelleen ihan rakastunut tähän meidän sohvaan ja myös loveseattiin. Yhtä aikaa moderni ja klassinen ilme miellyttää silmää varmasti pitkään.

Tarkennan vielä, että tällä kertaa ei ollut kyse yhteistyöpostauksesta.

14 kommenttia:

 1. Näyttää niin kutsuvalta ja kauniilta löhösohvalta, että nyt jos olisimme hankkimassa uutta sohvaa, niin tämä olisi aika vahvasti mietinnässä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on kyllä ollut ihana, joten suosittelen, jos sohvan hankkiminen tulee ajankohtaiseksi. :)

   Poista
 2. On kyllä hieno sohva! Ja hyvä, että päällisasiatkin hoituivat. Jos ei olisi rahasta kiinni, tuollainen pellavaunelma sopisi meillekin. Toistaiseksi pitää vielä mennä Ikealla. :) Olohuoneenne on muutenkin todella kaunis ja inspiroiva! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minna, kiva jos sait inspiraatiota! :) Tämä on kyllä näiden reklamaatiokäänteidenkin jälkeen ollut hyvä sohvavalinta. Sehän se aina onkin, kun budjetti laittaa välillä haaveiden toteuttamiselle jarrua. Ikeakaan ei ole hassumpi vaihtoehto, sieltä löytyy montakin kivaa mallia. Meilläkin on yläaulassa Ikean sohva ja divaani.

   Poista
 3. Sohva on ihana! Koko teidän koti on niin ihana! <3 Muutan teille, kiitos! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Sanna sua, ihana! <3 Laitetaan se patja sulle tuonne työhuoneeseen. ;)

   Poista
 4. Ei liity tähän postaukseen, mutta mistä työhuoneenne itämainen matto on hankittu? Se on ihana ja olen etsinyt juuri vastaavaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin etsin pitkään itämaista mattoa, joka ei kuitenkaan olisi punainen, vaan hilliympi. Sitten löysin tämän Vallilan Esmeralda-maton. Me taidettiin hankkia se Kodin 1:stä ennen sen konkurssia. Jos matto vain on vielä mallistossa, niin jälleenmyyjiä kyllä varmasti löytyy. :)

   Poista
 5. Samaa tulin minäkin tiedustelemaan! Aivan ihana matto.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Matto on Vallilan Esmeralda. Tuossa yläpuolella tarkempi vastaus myös sinulle. Lisäksi tuli vielä mieleen, että siitä oli toinenkin vähän vaaleampisävyinen versio, ja Vallillalla saattaa olla muitakin samantyyppisiä mattoja. :)

   Poista
 6. Täällä ollaan kanssa haaveiltu tästä sohvasta jo pidempään. Tuo täyttäisi minun kriteerit ulkonäön puolesta ja miehen kriteerit, koska on ilmeisesti löhöiliän laiskalinnaksi soveltuva :D Onko nuo istuintyynyt ja selkätyynyt pysyneet ryhdissä vai alkavatko valahtaa ja menettää muotoaan helposti? Se on vähän se mikä itseään pelottaa, pellava on jo itsessään niin rento kankaana, että jos tyynytkin alkavat muhjaantua voi lopputulos hetken päästä olla aika ärsyttävä :D

  Rebecca /65m2_

  VastaaPoista
 7. Hei, sama kiinnostaa minua. Onko tyynyt pysyneet kasassa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tyynyt ovat minusta pitäneet hyvin muotonsa. Selkänojatyynyissä on poikkiommel, niin että täyteet ei valahda alaosaan. Untuva, jota istuntyynyissä on auttaa myös muhkeuden säilymisessä. Tietysti silti makukysymyskin tämä vähän on. Jos tykkää todella ryhdikkäästä sohvasta, niin valinta on varmasti joku muu, mutta jos taas rentoudesta, niin sitten tämä on tosi kiva.

   Poista

Kiitos kommentistasi!