KUKKIVA KESÄPÄIVÄ: Kesäjuhlat blogisiskoille

keskiviikko 21. kesäkuuta 2017


Olen täällä edelleen viime viikonlopun jäljiltä leveä hymy kasvoilla. Sain nimittäin vieraaksi joukon blogisiskoja, jotka olin kutsunut meille viettämään kukkivaa kesäpäivää. Idea tällaisesta sisustusbloggaajien päivästä on ollut mielessäni jo pitkään. Elämässä vain on ollut niin paljon meneillään rakentamisesta raskauteen. Ajatukseni on kuitenkin ollut, että sitten, kun talo joskus on valmis ja vauva maailmassa, niin kutsun blogikollegoja meille kylään viettämään kesäpäivää. Matkan varrella aloin ideoida, että voisihan päivään sisällyttää jotain kivaa ohjelmaakin. Kukkateemaisiin juhliin sisältyikin myös esimerkiksi kukkiensidontatyöpaja. Talohan ei ole ihan valmis (puhumattakaan pihasta). Päätin luottaa siihen, että keskeneräisyys tuskin haitannee ketään, kun olennaisinta päivässä ei kuitenkaan ole talo, vaan se, että olisi vain vilpittömän ihana tavata "vertaisryhmää" ja saada heidät meille kylään.


Kuva: Tiina / Design Wash

Meitä oli koolla yhdeksän naisen porukka pitkän linjan sisutusbloggaajia:
Ylärivi: Liisa / Lisbet E, minä, Sanna / Sisustus coco
Alarivi: Tiina / Design wash, Hanna White feather dream, Vilja / Muotoseikka, Giselda / Coffee table diary, Laura / homevialaura ja  Sanna / Inspired by love .
Kaikkien näiden naisten blogeja olen seurannut itse vuosia. Tässä niin sanotussa oikeassa elämässä osan tunsin jo hyvin entuudestaan, joidenkin kanssa olemme joskus pikaisesti tavanneet, ja osan kanssa tämä oli ensimmäinen kerta, kun tapasimme. Nyt voin vain todeta, että juuri niin ihania persoonia kaikki kuin mitä arvelinkin, ja oli kuin olisimme aina tunteneet. Liisa ja Vilja, jotka molemmat tapasin oikeastaan vasta nyt ensimmäisen kerran, kirjoittivat niin osuvasti blogeissaan juuri tästä hauskasta blogisiskojen yhteydestä. Allekirjoitan molempien ajatukset täysin.


Olin jo etukäteen niin innoissani yhteisestä päivästä. Juhlia valmistellessani tanssahtelin itsekseni keittiössä, juuri kun mies meni ikkunan ohi ulkona. Hän vähän päätään pudistellen naureskeli minulle. Mies kuitenkin totesi, että nyt ainakin saat sellaisia vieraita, jotka ovat yhtä innoissaan tuollaisista visuaalisista juttuista, mitä siinä juuri näpertelin.Oli luvattu ihanaa säätä, mutta koska kyseessä on Suomen kesä, niin vettähän sieltä taivaalta ensin tuli. Se ei tällä porukalla laskenut yhtään tunnelmaa ja sade päätti aika nopeasti luovuttaa. Kun talokierros oli tehty, päästiin jo herkutteluosioon terassille aurinkoon. Juttua ja naurua olisi riittänyt varmasti vaikka iltaan asti.Tarjottavissa ei oikeastaan ollut sen kummempaa ideaa kuin, että ne olivat kokoelma pieniä kesäisiä herkkuja. Tein siis pieniä erillisiä annoksia sen sijaan, että olisin esimerkiksi laittanut salaatin suureen kulhoon. Jos juhannuksen tarjottavat ovat siellä vielä auki, niin vastaavaan tyyliin voi helposti loihtia myös herkkuja keskikesän juhlaan.


Tässä vielä tarkemmin

kukkivan kesäpäivän tarjoilut:

Annossalaatit pensasmustikoilla

Tomaatti-mozarella-basilikatikut

Lohitäytteiset saaristolaisleivät

Leipäjuustoa viikunahillolla

Fetaa ja oliiveja

Jäädytetyt vesimelonitikut

Kirsikoita
• 
Valkosuklaaseen kastettuja mansikoita

Suklaiset minimuffinssit

Mansikoilla koristeltu limevalkosuklaa tuorejuustokakku

Juomat: 
Alkumaljoiksi proseccoa 
Hapotettua seljankukkamehua (jota tarjoilen meillä melkein kaikissa juhlissa hana-astiasta)
 Kahvia ja teetä.

Näistä voi siis napata kesäjuhla-menuun vaikka vain muutaman tai tätä menua voi vielä täydentää muillakin pikku herkuilla. Esimerkiksi tuulihatut sopisivat makeiden joukkoon hyvin, ja suolaisissa voisi olla tummien leipien kaverina myös vaaleat leivät vaikkapa tomaattisalsalla. Ruokaisampaan versioon mukaan uudet perunat sellaisenaan tai perunasalaattina, ja näin alkukesästä raparperistakin voisi tehdä jotain. ...Ei pitäisi nälkäisenä kirjoittaa ruoasta. ;)
Kukkiva kesäpäivä ei siis päättynyt meille, vaan meiltä suuntasimme "lähikauppaani" HALIin, ja vielä Ihana kukkanen kukkakauppaan, jossa tapasimme Bonden living -sisustusmerkin perustaneen Kati Hienosen, ja jossa meille järjestettiin jo mainitsemani kukkatyöpaja. Noihin päivän osioihin palaan vielä seuraavassa postauksessa tarkemmin.
Juhlakoristeluna oli tietysti kukkia. Sain Ihana kukkasesta sylillisen valkoisia kukkia ja vihreitä oksia meidän päivää koristamaan. Tein niistä yhden isomman asetelman isoon jalalliseen lasiastiaan, ja sen ympärille kokosin pienempiä. Idean tähän sain osallistuessani Ihana Kukkasen asiakasiltaan tässä muutama viikko sitten. Siellä tämä monesti lehdissäkin nähty koristeluidea oli toteutettu.
Lisäsin kukkakaupan kukkien joukkoon vielä meidän rinteestä keräämiäni vadelman oksia, ja vastaavanlaisenhan voisikin hyvin loihtia myös täysin luonnonkukista. Isoon lasikulhoon tehdyn asetelman idea on, että laakean maljan suuaukkoon laitetaan teippejä kahteen suuntaan, niin että niistä syntyy ikään kuin ristikko, näin kukat pysyvät paikoillaan teippeihin nojaten. Asetelmasta tulee runsas vähemmällä määrällä kukkia, eikä ne valahda esimerkiksi vain yhteen reunaan. Kukkasieneen verrattuna tämä on myös ihanan ilmava, ja lasiastiassa kirkas teippi jää piiloon toisin kuin kukkasientä käytettäessä.


Sisustusbloggaajista, kun oli kyse, kamerat tietysti räpsyivät.
Ainakin Tiinan, Liisan, ja Sannan blogeihin onkin jo ilmestynyt postaukset meidän päivästä. Kokoan ja päivitän vielä ihan loppuun kaikkien #kukkivakesäpäivä postaukset itselleni muistoksi, ja tästä tekin löydätte ne kootusti. Blogikollegoiden postauksissa sattaa myös vilahdella kuvia sellaisista meidän kodin kuvakulmista, joita en ole itse vielä ehtinyt edes teille esitellä.
Jo tähän mennessä onkin ollut kiinnostavaa katsella kuvia omasta kodista toisten kameran linssien läpi katsottuna. Kuvakulmia, joita ei itse olisi osannut ajatella, ja vaikka olisi, niin tuskin olisin saanut sellaisia kuvia kuin nuo taitavat valokuvaajat. Tyttöjen ylistävät kommentit meidän kodista täällä ollessa ja blogeissa saivat minut vähän häkeltymään. Vaikka olen toki ylpeä meidän talosta, niin kyllähän sitä vähän omille jutuilleen turtuu. Näillä naisillahan on kaikilla itsellään niin upeat kodit. Jos en itse olisi niin innostunut sisustamisesta, niin näiden naisten käsiin voisin helposti antaa kotini sisustamisen. Keidenköhän kodeista ja blogeista itse olen sisustusinspiraationi kerännyt. Kiitos vain leidit! Sehän tässä bloggaamisessa kivaa onkin, hyvä kiertää! Onhan se totta, että välillä joku juttu kokee vähän devalvaation noustessaan blogihitiksi. Minusta jokainen koti, oli se sitten bloggaajan tai kenen vain koti, on kuitenkin aina persoonallinen kokonaisuus. Välillä törmää muissakin asioissa siihen, että ihmiset haluavat pitää itsellään kivat jutut, alata ikään kuin omistamaan asioita, jotka eivät oikeasti ole kenenkään omistettavissa, kuten vaikka kiva ravintola, matkakohde tai sisutustyyli.  Minusta kivempaa on asioiden jakaminen toisten kanssa, se tuottaa hyvää synergiaa ja siihen bloggaaminen juuri perustuu. Blogisiskoille kiitos vielä ihanasta päivästä, hyvän synergian luomisesta. Tällä energialla ja näillä kesämuistoilla mennään kesän jälkeen niitä arkisempiakin päiviä.

Muotoseikka: Kukkiva blogikoti Päivä huippuseurassa
Muotoseikka: Rento kesäkimppu ja juhannusseppele
Lisbet e: Kuistin kautta - kesäpaivä Heidin kotona
Inspired by love: Kukkiva kesäpäivä ja päivitetyt asuntohaaveet
Coffee table diary: Kukkiva kesäpäivä loistoseurassa
Designwash: Bloggaajien kukkiva kesäpaivä
Homevialaura: Kesatarjoilut - viime hetken juhannusvinkit pöytään

2 kommenttia:

  1. Näitä juhlia oli ihanaa seurata instagramin puolelta ja nyt blogipostausten muodossa. <3 Saa nähdä päätyykö vastaavanlainen meny allekirjoittaneen kesäsyntymäpäiville. ;) Sillä jotain kesäkivaa olisi ihanaa järjestää ja mikä sen parempi syy, kuin oma syntymäpäivä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kesäsynttärit kuulostaa kivalle, varsinkin, kun itse juhlin paukkupakkasilla tammikuussa. Kiva, että meidän päivän tunnelma huokui sinnekin.:) Onnea ja hauskoja synttäreitä!

      Poista

Kiitos kommentistasi!