Mökkifiilistelyä ja kokemuksia vuokramökkeilystä

keskiviikko 18. heinäkuuta 2018


Me vietettiin perheen kanssa viime viikko (tai tarkalleen vain arkipäivät) mökkeillen ja pieniä kesäretkiä siellä läheisiin kesäkaupunkeihin tehden. Meillä ei siis ole omaa mökkiä, vaan päätimme testata vuokramökkeilyä.


Lähtökohdaksi on sanottava, että me ei kuuluta niihin ihmisiin, jotka ovat aina haaveilleet mökistä. Mökkien vuokraamisesta meillä on kokemusta vain Lapista ja talvelta. Kesällä on ollut ihana käydä kylässä muiden mökeillä ja lapsuudesta muistan kivoja hetkiä mumman ja vaarin mökiltä, mutta omasta ei olla haaveiltu. Tällaista perhemökkeilyä kokeiltiin siis ensimmäisen kerran ja tykättiin tosi paljon.


Sisustusihmisenä oman kesäpaikan omistaminen olisi ihanaa lähinnä vain siksi, että saisi sisustaa ja laittaa paikan ihan oman näköiseksi. Pakko silti myöntää, että tokihan ajatusleikkiä omasta kesäpaikasta on kiva heittää, siitä näkökulmasta, että missä, millainen ja miten sisustettu se olisi.


Nyt niitä kokemuksia siitä miksi vuokramökkeily toimi meillä niin hyvin. Ihan ensimmäisenä se tärkein syy eli emme kaipaa mökkeilyltä työleiriä. Olisi ehkä eri asia, jos asuisimme talvet kaupunkiasunnossa, ja pihapuuhat, kunnostamiset, polttopuiden tekemiset... olisi vain kivaa kesäpuuhaa. Nyt kaipaamme jotain muuta.


Meille myös riittää hyvin viikko mökkeilyä kesässä, joten ei ole mitään järkeä omistaa kesäpaikkaa, joka seisoo tyhjillään. Tänä kesänä toinen viikkokin menisi, kun tämä koko kesä on niin poikkeuksellinen. Säät ovat olleet niin upeat ja miehelläkin on paljon lomaa isyysvapaiden ansiosta. Tavallisesti kesä kuitenkin menee niin nopeasti, ja me haluamme tehdä kesän aikana muutakin, kuten nauttia ihan omasta kodista ja matkailla. Kun mökkeilee vain sen viikon, saa mökkeily tuntua ihan mökkeilyltä. Ulkohuussi ja saunalla peseytyminenkin menisi, mutta täytyy myöntää, että oli ihan kiva, että vessa ja suihku löytyivät sisätiloista toisesta rakennuksesta.


Rentoutuminen ja mökkifiilistely on enemmän meidän juttu ja se mitä kaipaamme. Koko viikon ajan fiilistelin kesämökkijutuilla: Laiturin nokassa kirjan lukeminen ja tiskaaminen ulkona auringossa ovat esimerkiksi ihan parasta. Vuokramökiltä löytyi onneksi myös vanhoja lehtiä, koska niitä kuuluu selailla mökkiaamupalalla. Pojat tykkäsivät leikkiä ulkona ja pelailla pihapelejä. Oli myös sympaattista hakea mansikat jälkkäriin suoraan tilalta. Löylyt rantasaunalla nautittiin ja lasten pulikointia rannassa oli ilo seurata (itse pelkään hulluna kaloja, enkä uskaltanut kuin kastautua :D).


Tietenkään ihan joka kohdassa idylli ei toteutunut. Meidän karhunpojat painii mökilläkin, idyllisellä mökkilenkillä saattaa tulla vastaan KÄÄRME ja sen semmoista. Mutta eipä noista mökkeilyä itsessään voi syyttää. Säät oli ylläri ylläri tosi hyvät. Sateessa mökkifiilistely olisi vähintäänkin erilaista, kun lapsiperhe-elo pakattaisiin pieneen mökkiin. Mökki oli siis pieni kahden huoneen kokoinen. Se oli sellainen ihan tavallinen, sisältä puupaneloitu mökki. Siisti ja kiva, mutta en saanut pidäteltyä itseäni visioimasta ,miten kivan siitä saisi jo pienelläkin sisustamisella.Me ollaan ehkä jonkun mielestä vähän levottomia mökkeilijöitä. Oikeasti aika olisi varmasti kulunut mökilläkin, mutta me haluttiin ainakin tietoisuus siitä, että sieltä voi halutessaan tehdä retkiä ihmisten ilmoille. Sijainti Snappertunassa oli oikeastaan aivan täydellinen tätä ajatellen. Pojat oli aivan innoissaan kun kävimme yksi iltapäivä Raaseporin linnasta. Mielikuvitusleikit lähtivät varsinkin isommalla vauhtiin. Tammisaaren vanhakaupunki on symppis, ja Hanko, se taitaa olla mun lempparikesäkaupunki.

2 kommenttia:

  1. Kannatan vuokramökkeilyä ihan täpöillä! Itse olen nytkin vuokraamallani mökillä jo kolmatta kesää. Ystävättäreni mökki, joka tuntuu miltei kuin omalta, paitsi ei tarvitse tehdä mitään :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo sinun mökkeilyjärjestelyhän on ihan täydellinen. :) Mehän käytiin sitten vielä toinenkin viikko vuokramökkeilemässä, kun myös ihastuttiin siihen niin paljon. Niin ja pahoittelut, kun vastaus kommentiisi on ihan unohtunut lomamoodissa. Ihania elokuun hetkiä!

      Poista

Kiitos kommentistasi!