Lastenhuoneen uudistus: Lelujen säilytystä ja pikkukeittiö

sunnuntai 26. helmikuuta 2017


Kun muutimme tähän taloon vajaa vuosi sitten poika oli vasta ruvennut leikkimään huoneessaan, silloin leikit olivat kuitenkin vielä aika erilaisia kuin nyt. Nyt leikitään paljon roolileikkejä; yhtenä päivänä meillä hämmentää kattiloita ja pannuja pikku kokki, toisena vasaralla paukuttaa rakentaja, kolmantena pelastustehtäviä suorittaa palomies. Huoneeseen tarvittiin lisää säilytystilaa, sekä uusi sänky. Edellisessä postauksessa jo näkyikin muutama huoneen sisustusyksityiskohta, ja nyt  kurkataan huoneen uudistukseen laajemmin. Jotta ette hukkuisi kuvatulvaan jaoin postauksen kahteen osaan. Tänään esittelen säilytysratkaisun ja pikkukeittiön. Huomenna sitten tsekataan millaisessa sängyssä isompi poika nykyisin pötköttää. Kun aikoinaan esittelin teille lastenhuoneen ensimmäisen kerran, mainitsin jo silloin, että haaveissa olisi leluille monilokeroinen säilytysjärjestelmä. Huoneeseen hankittiin nyt säilytyskalusteeksi IKEAn STUVA-järjestelmää mustilla ovilla. Mietimme ensin olisiko korkeita osia ollut vain yksi, mutta lopulta totesimme, että hankimme nyt kerralla säilytystilaa enemmän. Jos tarpeet taas jossain vaiheessa muuttuvat, voi palasia siirrellä ja korkeasta osasta voi tehdä vaikka tarvittaessa vaatekaapin. Korkeaan osioon jätettiin nyt avohyllyt, mutta jos näkymästä haluaa rauhallisemman voidaan toiseen tai molempiin hankkia ovet. Nyt halusin kuitenkin avoimemman ilmeen. Lastenhuoneessa yksityiskohdat saavat olla näkyvillä ja lelut helposti pienten käsien ulottuvilla. Matalan osan päällä voi leikkiä vaikka pikkuautoilla, ja usein myös puinen parkkihalli nostetaan siihen. Vähän aikaa sitten löysin askarteluliikkeestä autotieteippiä, jolla tasolle tehtiin pojan kanssa reitti pikkuautoille. Edellisessä postauksessa nähdyt lastenhuoneen yksityiskohdat löysivät paikkansa seinältä ja tasoilta.
Seinällä ollut taulukollaasi sijoittui sopivasti juuri matalan osion päälle, niin että kollaasia ei tarvinnut ruveta siirtämään. Mustat Alice and foxin talohyllyt* ovat nyt osana taulukollaasia, ja tuovat siihen kivaa eloa. Nyt kollaasin ilmettä voi helposti muunnella vaihtelemalla leluja hyllyille. Ennen kuin hyllyt päätyivät seinälle, ne olivat hetken tasolla leikeissä, ja niistä tuli heti Schleich-eläinten koteja. Nämä talohyllyt toimivat siis myös kivasti vähän kuin pieninä nukkekoteina.
Alice and fox &-valaisintuo huoneeseen lämmintä valoa, ja on kaunis yksityiskohta hyllyllä. Näistä on olemassa eri kirjaimia, niin että niistä voisi koota vaikka lapsen nimen. Koska meillä huoneesta tulee jossain vaiheessa kahden pojan huone, päädyin tähän &-merkkiin. Harmaa valaisin tulee myös kivasti esiin valkoisesta taustasta silloinkin, kun siinä ei ole valot päällä.  
Vaikka meillä pojan huonetta uudistettiin nyt vähän laajemminkin, niin Jollyroomin pienilläkin lastenhuoneen säilytysratkaisuilla sekä lampuilla ja valaisimilla saa lasten huoneeseen järjestystä ja kivaa ilmettä.

Poika sai tämän Ikean pikkukeittiön joululahjaksi, ja siellä meidän little chef on valmistanut jo monen monet herkkuannokset. Kätevät Minituden säilytyskorit* ovat kulkeneet huoneessa jo monessakin paikassa. Vähäksi aikaa ne taitavat tällä kertaa jäädä pikkukeittiöön koreiksi puuhedelmille ja astioille.
Pikkukeittiötä oli tarkoitus tuunata, ja puinen taso jo muuttuikin DC Fixillä "marmoriseksi". Maalaushommiin ei olla ehditty, ja nyt kun olen sitä hetken katsellut, niin itse asissa tuo vaalea puu sopii aika kivasti huoneeseen. Ehkä maalamiselle ei olekaan tarvetta tai ainakaan mikään kiire.
Huomenna käännetään katse vielä nukkumisnurkkaan.

*Yhteistyössä Jollyroomin kanssa

6 kommenttia:

 1. Tuo Ikean Stuva on todella toimiva ja monikäyttöinen lastenhuoneen säilytysratkaisu. Tykkään tuosta teidän kokonaisuudesta todella paljon! Itse olen juuri rakennellut koululaisen huoneeseen Stuvasta säilytyskokonaisuutta, mutta vielä en ole saanut aikaiseksi kuvata sitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että teillä on valittu Stuva isomman lapsen huoneeseen. On siis varmasti pitkäaikainen ratkaisu meilläkin. :)

   Poista
 2. Mistä tuo ihana matto on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen hankkinut tämän House Doctorin block-maton jo raksan aikana, Design market tapahtumasta, mutta sitä on käsittääksein edelleen saatavilla. Google auttaa varmasti parhaiten siinä mistä kyseistä mattoa tällä hetkellä saa. :)

   Poista
 3. Voi pikku muru siellä keittelee. Mun sydän sulaa täysin. Stuvaa olen itsekin pohtinut lastenhuoneeseen sen käytännöllisyyden vuoksi, mutta toistaiseksi on vielä hankkimatta. Eteisessä Stuvaa jo onkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiks ookkin söpö pieni kokki. :) Stuva toimii tosiaan hyvin monenlaiseen tavarakaaoksen taltuttamiseen. Täältä peukut lastenhuoneen säilytysjärjestemäksi, toimii.

   Poista

Kiitos kommentistasi!