Syysistutukset ja terassin syksyisempi ilme

keskiviikko 12. syyskuuta 2018

Kaupallinen yhteistyö:  Ihana kukkanen


Minäkin alan hiljalleen päästä mukaan vallitsevaan syysfiilistelyaaltoon. Asiaa auttoi se, että yhteistyössä Ihana kukkasen kanssa pääsin laittamaan syksyistä ilmettä meidän kesällä valmistuneelle lasitetulle terassille.Syyskasvivalikoima on nyt juuri parhaimmillaan. Ihana kukkasessa kukkahyllyt notkuvat kaikkea kaunista. Minä yleensä tiedän mitä haluan, mutta valinnan vaikeushan sitä melkein tuli. Onneksi sain näkemyksellistä palvelua, niin kuin aina Ihana kukkasessa. Epäilen välillä, että floristit siellä osaavat lukea ajatuksiani, koska nappaavat ajatukseni aina puolesta sanasta ja laittavat vielä päälle oman luovan ammattitaitonsa. Valikoimissa on aina kaikki ajankohtaisimmat kukat ja myös sisustusta. Tuo päälläni oleva vähän viittamainen Cashmisrneulekin on heidän valikoimaansa. Ihana kukkasessa suhtaudutaan kukkiin intohimoisesti ja kokonaisvaltaisesti. Minun lähikukkakauppani on siis Kauniaisissa, ja lisäksi konseptin toinen liike avattiin Espoon Suurpeltoon vajaa vuosi sitten syksyllä. Olenkin innoissani siitä, että tulemme jatkossakin tekemään Ihana kukkasen kanssa yhteistyötä, ja saan siis jakaa teille kukka- ja kasvi-inspiraatiota tulevaisuudessa lisää.
  Syysistutuskokonaisuus alkoi muotoutua, kun kerroin ensin liikeessä sävymaailmatoiveistani. Syksyisin varsinkin pukeutumisessani harmoniseen värikarttaani ilmestyy usein viininpunaista ja joskus olen sitä valinnut myös syysistutuksiin. Nyt halusin pitäytyä hyvin pitkälle valkoisessa ja vihreässä. Kun värimaailmassa ei ilakoida kaikissa ruskan väreissä, niin rönsyillä voi sitten hyvin kasvivalinnoissa. Halusin tavallaan vähän modernimman ilmeen istutuksiin kuin mitä minulla on yleensä ollut. Ihan kaikkein perinteisimmät krysanteemit jäivät siis osaltani hyllylle.
Erilaiset heinät sen sijaan olivat tällä kertaa mielessäni, ne sopivat minusta täydellisesti syksyyn ja tuovat juuri sitä kaipaamaani moderniutta istutuksiin. Erityisen suloinen nimi on yhdellä heinistä; little bunny. Kahteen samanlaiseen vähän korkeampaan asetelmaan "pupun" kaveriksi valitsin tuttua valkoista callunaa. Kolmas kasvi asetelmassa on ainakin itselleni tuntemattomampi keijunkukka. Keijunkukkaan en olisi itse osannut kukkapaljoudessa tarttua, mutta onneksi Ihana kukkasen omistaja Kirsi ehdotti sitä minulle. Tässä on jotenkin erityisen kauniit suuret päältä melkein harmaat ja alta viininpunaiset lehdet. Keijunkukka antaa istutukselle sopivasti kontrastia ja ilmettä.


Vaihtelevuutta sain tekemällä ruukuista ryhmiä ja asettelemalla niitä eri tasoille. Asettelin kasveja myös yksittäisinä ruukkuihin, esimerkiksi hyllylle sininatan ja sivupöydälle heinän nimeltä rubeum. Pöydälle kynttilän viereen hopealangan ja lankaköynnöksen yhdistelmän. Koska halusin terassille syksyistä runsautta, hyödynsin myös kesän jäljiltä ihan elinvoimaisen muratin, ja vielä jonkun aikaa ulkona pärjäävän oliivipuun.Meidän terassi tulee kesällä valmistuneen lasituksen ja nyt päivitetyn syysilmeen ansiosta olemaan varmasti tänä syksynä käytössä paljon enemmän kuin edellisinä. Lasitus mahdollistaa sen, että nyt terassia voi sisustaa myös syksyllä, kun esimerkiksi tekstiilit pysyvät suojassa sateelta. 
Sain Ihan kukkasesta myös terassille kokeiluun nuo isot harmaat Tine K:n tyynyt, niin muhkeat. Lisäsin mukaan vanhoja tekstiilejä, kuten joskus vuosia sitten itse tekemäni neuletyynyn, jonka muuten aina kaivan kaapista näin syksyllä. Kesällä terassilla oli kromia, mutta nyt otin esiin viime jouluna niin ikään Ihana kukkasen kanssa yhteistyön kautta saadun TineK homen messinkisen lyhdyn. Se on niin näyttävä, että kasvien lisäksi ei sitten enää oikeastaan muuta tarvinnutkaan.

Illan alkaessa hämärtää palasin vielä teekupin kanssa terssille sytyttämään kynttilät ja fiilistelemään lopputulosta.

2 kommenttia:

 1. Hallo i am Edith from Austria..
  I love your blog, pictures is so beautiful.
  Love greetings from Austria.Edith

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hello Edith! It´s nice to hear that you are following and like my blog. I hope you have a beautiful and lovely autumn in Austria.

   Poista

Kiitos kommentistasi!