Joulukalenteri 2017: 11-15

lauantai 16. joulukuuta 2017


Luukku 11

Viime viikonloppuna naapurustossamme juhlittiin pientä joulujuhlaa. Leikkipuiston kuusi sai illansuussa valot joululaulujen säestämänä. Asukkaat toivat torttuja ja glögiä yhteisesti jaettavaksi. Itse joulupukkikin oli kiireiltään ehtinyt paikalle. Koko juhla oli yhden naapurin ideoima ja naapurusto lähti siihen kivasti mukaan. Tällaiset yhteisölliset ja hyvää joulumieltä levittävät teot ovat sitä aitoa joulun henkeä.


Luukku 12

12.joulukuuta hihkaisin aamulla itsekin kuin lapsi: "Jes lunta!" Nyt lumi on onneksi toistaiseksi pysynytkin. Lumisen maiseman kunniaksi piparkakutkin on koristeltu lumihiutaleiksi, jokainen vähän erilaiseksi.


Luukku 13

Yksinkertainen on kaunista joulunakin. Näitä pyöreitä kynttelikköjä on näkynyt tänä jouluna erilaisia. Minä valistin tällaisen herkän siron version. Hintaerojakin näissä on, ja arvokkaimmat maksavat yli sata euroa. Tällä sirolla yksilöllä oli hintaa vain noin 10 euron verran. Tällainen pyöreä kynttelikkö on myös siitä kiva koriste, että se ei ole sidottu vain joulun aikaan. Se saa jäädä tuohon ikkunalle joulun jälkeenkin. Kynttelikkö on saanut oksia juhlan kunniaksi koristeekseen, ja onkin samalla oikeastaan myös kranssi.Luukku 14

Meillä leivottiin piparkakkuja lapsuuden kodissa aina itsenäisyyspäivänä. Samalla reseptillä ne siinä paikkeilla meilläkin nykyisin lasten kanssa leivotaan. 14. joulukuuta julkaisin tämän suloisen pienen piparkakkuleipurin kuvan. Pienempi nukkui päikkäreitä, mutta ehkä hänenkin pitää antaa vielä vähän leipoa sotkea taikinan kanssa. Molemmat on vähintäänkin yhtä innokkaita syömään kuin leipomaan tuotoksiaan. Saa nähdä näkyykö piparipurkkien pohja jo ennen aattoa.


Luukku 15

15. joulukuuta jatkoin paketointipuuhia. Kultaa on meillä useana vuonna ollut jossain muodossa jouluna. Tänä vuonna kulta kimaltaa paketeissakin.

4 kommenttia:

 1. Tuollaiset yhteisölliset jutut on ihania, erityisesti näin joulun aikaan. Kauniit kuvat ! Rentoa viikonloppua !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuosta pienestä naapuruston yhteisestä jutusta tuli kyllä niin hyvä mieli.❤️ Kiitos Sara ja mukavaa viikonloppua myös sinulle! :)

   Poista
 2. Kaunis kohti teillä! Mistä tuollaisia pyöreitä kynttelikköjä voi ostaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tämä on Moodidoo nimisestä liikkeestä tilattu, mutta vastaavan tyyppisiä on näkynyt muuallakin. Esim. Hemtex ja Granit ovat ainakin myyneet saman tyyppisiä. Kaunista joulua!

   Poista

Kiitos kommentistasi!