Musta kaappi

maanantai 18. joulukuuta 2017Miehen tekemä kaappi on kulkenut meillä mukana ainakin viidessä kodissa. Olen vuosia haaveillut sen maalaamisesta mustaksi, mutta projekti on vain jäänyt ja jäänyt. Tässä syksyllä parina iltana siveltimet vihdoin heiluivat, kun oltiin saatu pojat unille. Ensimmäiset vedot tuntuivat rajuilta, mutta olen mustaan väriin tosi tyytyväinen.
Tässä yhtenä päivänä kaappiin osui viime aikoina harvinainen valoilmiö, aurinko. Säntäsin heti hakemaan kameran, että saisin näyttää lopputuloksen teillekin. Valkoisena kaappi oli tähän nykyiseen kotiin jotenkin liian romanttinen, mutta nyt mustana se sai ryhtiä ja istuu tyylillisesti paremmin tilaan. Kaappi on aiemmin toiminut eteisessä takkien säilytykseen, lakanakaappina, astiakaappina ja nyt siellä on vähän sitä jos tätä; kirjaa, astiaa ja säilytysboxia. Ehkä sisältöä pitäisi vielä vähän järjestellä, koska juttuhan vitriinikaapissa on juuri se, että siellä on sellaisia esineitä, jotka saavat näkyä. Projektista haaveillessa inspiraatiota olen koonnut Black cabinet-kansioon pinterestiin. Kun mies aikoinaan ryhtyi kaappia tekemään, en olisi arvannut miten monikäyttöinen siitä tulee.


Uuden ilmeen saatuaan halusin antaa kaapille vielä vähän jouluista ilmettä, ja tein sen oviin laakerikranssit. Laakerin oksat ovat sen verran paksuja, että edes mitään runkoa ei tarvittu. Muistatteko te vielä kaapin valkoisena ja mitä pidätte siitä nyt?

6 kommenttia:

 1. Kaunis kaappi ja nappivalinta tuo musta väri.

  VastaaPoista
 2. Hymy nousi suunpieliin, kun luin tekstiäsi. Postasin nimittäin juuri omasta mustaksi maalaamis -projektistani, kun valkoinen alkoi ahdistaa romanttisuudellaan. Mahtava lopputulos - kyllä musta tuo hienoa särmää sisustukseen! ♥♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä, meillä on sitten molemmilla heilunut mustat siveltimet. Musta on uusi musta. ;)

   Poista
 3. Täydellinen lopputulos! Olen ihan pökertynyt, miten miehesi pystyy tuollaisiin taidonnäytteisiin. Antaisinko omalleni myös lahjaksi puuseppäkurssin, toisaalta tuota kaappia ei kyllä ihan viikonloppukurssilla tekisi. :D Olen ihan samalla aaltopituudella. Mikä siinä onkin, että sama puukaluste näyttää valkoisena hyvin maalaisromanttiselta, ja siten omaan tyyliin vieraalta, mutta mustana taas heti Slettvoll-henkiseltä ja omantyyliseltä. Vitriinikaappi on muuten yksiä niistä harvoista huonekaluista, jotka olisin toivonut vielä meille, mutta kun ei mahdu, niin ei mahdu. Tosi kauniita ovat, tuo ihan erityisesti. Kiitos muutenkin kaikista ihanan jouluisista tunnelmista ja rentouttavia pyhiä teidän perheelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Laura! Visiitti syksyllä Tukholmassa Slettvollille taisikin olla se viimeinen sysäys, että maalisiveltimiin vihdoin tartuttiin. Tällainen täyspuinen kaappi ei ole ollut se helpoin tapaus meidän monissa muutoissa, mutta muuten kaappi on ollut monikäyttöinen. Rakas kaappi, niin kuin sen tekijäkin. Puuseppämies on kätevä olemassa. ;) Näkisin teidänkin kodissa vitriinikaapin, joten harmi, että tila puuttuu. Muuten voisit laittaa sun miehelle vaan tilausta menemään, ja perustella sillä, että Heidinkin mies teki tämän kaapin jo ennen puuseppäopintojaan. ;)
   Ihana kuulla, että joulutunnelmat ovat välittyneet. Rauhallista joulua teidänkin perheelle!

   Poista

Kiitos kommentistasi!