TUKHOLMA: Sisustusliiketärpit

lauantai 18. marraskuuta 2017


Aiempien Tukholma-postausten jatkeeksi olisi vielä luvassa muutama nosto kaupungin laajasta sisustusliiketarjonnasta. Tässä siis muutama liike, joista modernin klassisena sisustajana Tukholmassa inspiroidun. Kaiken kattavaan sisustusliikelistaan en siis edes pyri, vaan rajasin tyylin lisäksi tärppini vain niihin liikkeisiin, joita meiltä Suomesta ei löydy. Joillakin näistä on toki nettikauppa.
Jos etsit laajempaa postausta Tukholman sisustusliikkeistä, niin kannattaa tsekata Homevialauran aikoinaan tekemä varsin kattava listaus. Lauran Sisustajan Tukholma jouluspesiaali on myös ajankohtaan sopivaa joulutunnelmointia. 


NK sisustus- ja kodinosastotJos aikaa on todella rajoitetusti, ja muuhun ei ole aikaa niin täsmäisku NORDISKA KOMPANIET -tavaratalon sisustus- ja kodinosastoille on varma veto. Tällä kertaa odotin erityisesti Newport home interiors -osastoa, joka edustaa selkeästi klassista sisustustyyliä.
***

ZARA HOMEIhan niin kuin Zarassa muodin puolellakin, niin myös Zara homessa tuotteet ovat yleisesti ajattomia ja trenditkin ovat silti hallussa. Tykkään Zara Homessa erityisesti sen tyylikkyydestä. Se on liike, jossa aina matkoilla poikkean.
***

SVENSKT TENNTukholmassa kun ollaan, ei ruotsalaisten "Marimekkoa" voi ohittaa. Harmonisten värisävyjen ystävänä Svenskt tenn saattaa ehkä olla jonkun mielestä minulta yllättäväkin nosto. Vaikka Svenskt tenn tunnetaan kirjavista kuoseistaan, niin minua kiehtoo erityisesti sen kauniit pienesineet; astiat, maljakot, kynttilänjalat...
***

SLETTVOLL


Slettvoll oli tällä matkalla se "The pyhiinvaelluskohteeni". Slettvollin olen maininnut aiemminkin, ainakin siinä yhteydessä, kun tämän Norjalaisen merkin tilausmahdollisuus oli tulossa Suomeen HALIin. Halin omistaja Kaisa kertoi, että valitettavasti Slettvoll kuitenkin perui aikeensa, koska he olivat linjanneet, että myyvätkin tuotteitaan vain omissa myymälöissään, joista lähin on siis juuri tämä Tukholman liike.
Sillä välin, kun olen hartaasti vuosia toivonut, että Slettvoll saataisiin Suomeenkin, on Pinterest-kansioni täyttynyt Slettvollin tyylikkäistä kuvista. Slettvoll on minusta loistava esimerkki ja inspiraation lähde modernin klassisesta sisustustyylistä pitäville. 
Mikä Slettvollin tyylille sitten on ominaista? Sävymaailmat ovat harmonisia ja usein tummia. Ylellisyys ei ole päälle liimattua bling blingiä, vaan hotellimaista tyylikkyyttä. Nykyisin, kun asun omakotitalossa, inspiroidun Slettvollilla erityisesti siitä, että sisustuksissa ja miljöissä on tilan tuntua, mutta ne eivät silti ole kolkkoja vaan päin vastoin erittäin tunnelmallisia. Tämä vaikutelma syntyy siitä, että huonekalut ovat suuria, mutta mittasuhteiltaan oikeita. Asetelmissa toistuu valkoiset orkideat, tuoksukynttilät, coffee table -kirjat, lasiastiat kukkien maljakkoina tai lyhtyinä kynttilöille. Niin ymmärrätte siis varmasti miksi tyyli tuntuu minusta niin omalta, tuttuja elementtejä meidän kodista. 


Kuulun pieneen sistusfacebookryhmään, johon jaoin muutaman puhelimella napatun kuvan Slettvollin liikkeestä matkan jälkeen, ja avasin keskustelun sen tyylistä. (Samat kuvat julkaisin myös instassa.) Muutkin Slettvoll-fanit antoivat itsensä ilmi, ja Slettvoll-fiilistely johti myös keskusteluun sistustyyleistä. Alla olevan kolmen blogikollegan kanssa koen puhuvani samaa (sisustus)kieltä. Muualla voi kuitenkin törmätä siihen, että varsinkin siitä, mitä klassinen sisustustyyli oikein tarkoittaa, on yleisesti melko erilaisia käsityksiä.
Itsellänikin on ollut tarkoitus eritellä tarkemmin sisustustyyliäni ja postaus onkin työn alla. Tulen siis tässä jossain vaiheessa avaamaan tarkemmin sitä, mitä modernin klassinen sisustustyyli minulle oikeastaan tarkoittaa. Sitä ennen vinkkaan vielä blogikollegoideni viime aikoina julkaisemista Slettvoll-aiheisista postauksista, joissa on saman suuntaisia ajatuksia ja lisää Slettvoll-inspiraatiota. Sannan postauksessa Inspiraatiota klassiseen tyyliin on kuvia juuri tästä samasta Tukholman liikkeestä, jossa hän oli jo kesällä vieraillut. Giselda eritteli Slettvollin tyyliä osuvasti Inspiraatiota - Modernin klassinen hotellityyli -kirjoituksessaan. Myös Laura on blogisaan kirjoittanut Slettvollista antaessaan Viisi vinkkiä klassiseen sisustamiseen.
***

Joskus olisi ihana lähteä Tukholmaan ihan erikseen sisustusmatkalle, mutta muutamalla tärpilläkin selviää, jos aikaa on vähemmän tai sitä haluaa käyttää muuhunkin kuin sisustusliikesuunnistukseen. Näistä liikkeistä voi toki tehdä löytöjä, mutta joka tapauksessa  niistä tulee ulos inspiroituneena, on sitten kädessä ostoskassi tai ei.
TallennaTallennaTallennaTallennaTallennaTallennaTallennaTallennaTallennaTallenna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!