Matkarattaat testissä Porvoon mukulakivikaduilla

lauantai 1. heinäkuuta 2017Miehellä, ja sitä myöden meidän koko perheellä alkoi nyt kesäloma. Ensin taidetaan ladata akkuja ihan vain kotona, mutta sitten on luvassa kaikenlaisia pieniä kesäretkiä, ehkä roadtrip kesäkaupunkeihin. 
Tällä viikolla tein jo yhden kesäretken poikien ja meidän kesävieraiden kanssa. Minun äiti ja täti olivat meillä muutaman päivän alkuviikosta, ja keskiviikkona saimmekin ex tempore -idean lähteä viettämään kesäpäivää Porvooseen. Porvoon retkelle testiin pääsi uudet Jollyroomin kanssa yhteistyössä saadut *Petite cherie soleil limited edition 2017 rattaat.

Petit Cheries soleil -rattaista on muitakin kivoja värejä ja kuoseja, mutta meidän tyyliin tämä limited edition -versio iski eniten. Mustan ja kullan yhdistelmä on vaan niin tyylikäs ja jopa ylellinen, mutta silti myös käytännöllinen pienten kanssa.


Mietin matkarattaiden hankintaa jo isomman pojan kanssa erityisesti siinä kohtaa, kun pienempi oli vielä vatsassa, ja puuskuttaen nostelin yhdistelmävaunuja autoon. Kun nämä kevyet matkarattaat näppärästi kiskaisin kasaan ja nostin autoon, jälkiviisaana vahvistui, että olisipa pitänyt hankkia jo silloin. Vaikka meillä jatkaa varsinaiset tuplarattaatkin edelleen käytössä, niin nämä ovat kyllä kaivattu lisä näppäryytensä ansiosta. Ajatus onkin, että nämä matkarattaat ovat aina mukana autossa, niin että rattaiden rehaamista edes takaisin ei enää tarvitse tehdä, kun jonnekin lähdetään autolla. Meillä isompi haluaa yleensä jo kävellä itse tai liikkuu potkupyörällä. Näissä ikäsuositus on 6 kuukautta - 3 vuotta. Koska meidän esikoinen on pienikokoinen, hän voi tarvittaessa matkustaa näissä oikein hyvin pidempäänkin. Matkarattaat ja kantotoreppu on yhdistelmä, jolla meidän kesäretket mennään.Lähtiessä en muistanut Porvoon mukulakivikatuja, mutta ainakin rattaat saivat heti kunnon testiajon  vanhankaupungin kaduilla. Vaikka kyyti muovirenkailla isoilla kivillä oli välillä könkköistä, niin matkustajaa tärisevä kyyti vain nauratti. Muutenkin minimies viihtyi rattaissaan oikein hyvin, ja otti siellä unetkin.
Saimme vaunuihin myös *Petite cherie istuinpehmusteen. Pehmuste suojaa penkkiä, kun kesäretkillä syöminenkin tapahtuu välillä ulkona rattaissa. Puistoretkillä hiekkaisen ja joskus kuraisenkin matkustajan voi surutta nostaa rattaiden kyytiin, kun kiinteämpien kankaiden likaantumista ei tarvitse pelätä. Pesuun voi sitten heittää vain pelkän pehmusteen. Talvella pehmusteen voi sitten kääntää lämmittävä fleece-puoli ylöspäin, mutta onneksi siihen on vielä pitkä aika.
Näillä me nyt kurvaillaan lomille ja kesäretkille.
  

*Matkarattaat ja pehmuste saatu yhteistyössä Jollyroomin kanssa

6 kommenttia:

 1. Vitsit, että on tyylikkäät rattaat. Aivan ihanat. Meillä on seuraavaksi sisarusrattaiden hankinta edessä, mutta nyt kyllä iski himo matkarattaisiinkin. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Matkarattaat on kyllä osoittautunut tosi näppäriksi vaikka ajattelin ensin, että sisarusrattaat saa meilläkin riittää. Niin kevyet ja menee niin pieneen tilaan.

   Poista
 2. Sinä yhtä kauniina ja viehättävänä kuin livenäkin! <3 Meillä on muuten sama blogipohja, ihanan näköinen sinullakin! :) :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! <3 Sinä se niin Porvoossa hehkuit. Katsoppas niin onkin. Ihana kaikin puolin sun blogin uusi ilme. :)

   Poista
 3. Hei!

  Olen nyt pähkäillyt matkarattaiksi Petite Cherie Soleil ja Libren välillä. Jälkimmäiset saa yhdellä kädellä kasaan, mutta ne ovat painavammat ja vievät enemmän tilaa. Mistään en löydä tuon sinun mallisi kokoontaitettavuudesta asiaa. Osaatko sanoa kuinka hankalaa/nopeaa se on? Kiitos blogistasi ja vastauksestasi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta ne on ihan helppo laittaa kasaan. Ihan yhdellä kädellä ei taida onnistua, muttaa nopeasti kyllä sujuu. :) Kokemusta ei ole tuosta toisesta mallista, joten keskenään en osaa verrata. Nämä meidän rattaat ovat olleet meillä paljon käytössä ja ole niihin edelleen tyytyväinen. :) Toivottavasti tästä oli apua valintaan! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!