KUKKIVA KESÄPÄIVÄ: Kukkatyöpaja Ihana kukkasessa

perjantai 30. kesäkuuta 2017Kukkiva kesäpäivä ei päättynyt vielä eilen kertomaani HALIinkaan, vaan siitä pujahdimme vastakkaisesta ovesta sisään, keskelle kukkakeidasta. Ihana kukkanen -kukkakauppassa meille oli luvassa kukkiensidontatyöpaja. Kukkien lisäksi meitä odotti siellä  myös ihanat herkut.
Ihana kukkanen on paikka, johon en voi olla poikkeamatta tasaisin väliajoin. Liike muutti väliaikaisesti Granin kauppakeskuksen etukulmasta ihan HALIn viereen. Aika paha ihana yhdistelmä. Kiva, että tällaisia liikkeitä löytyy tästä ihan läheltä, eikä kaikki kivat putiikit ole vain Helsingin keskustassa, vaikka sielläkin on toki ajan kanssa kiva käydä.

Ihana Kukkasessa on kukkien lisäksi myös jonkin verran sisustustuotteita. Uutena merkkinä on Bonden. Ennen kukkatyöpajaa saimmekin tutustua Bonden living -sisustustuotteisiin, joiden suunnittelija ja merkin perustaja Kati Hienonen oli paikalla. Kati on asunut vuosia ulkomailla, ja sitä kautta hänellä on erityinen kunnioitus Suomen luontoa kohtaan. Bonden livingin laadukkaiden ja aidoista materiaaleista valmistettujen tuotteiden takana on ajatus suomalaisesta hyvinvoinnista ja onnellisuudesta. Valmistus tapahtuu yhteistyössä lähialueen artesaanien kanssa. Näiden tuotteiden yhtäaikainen rentous ja tyylikkyys on kaunista ja kestävää. Minä ihastuin erityisesti kaksipuoliseen pellava-merinovillaiseen Pohjoinen-torkkupeittoon.

Kukkiva kesäpäivä ei siis tietenkään olisi ollut kukkiva kesäpäivä, jos se ei olisi päättynyt siihen, että kukista myös tehdään jotain.  Saimme opit seppeleen ja kesäisen kimpun tekemiseen. Koko kukkivan kesäpäivän kirjaimellisesti kruunasi se, kun kauniita seppeleitä alkoi ilmestyä hiuksille. 
 


Viljan upea päätä kiertävä kampaus sopi niin täydellisesti seppeleen kanssa. Saimme vinkit miten seppeleen saa kestämään pidempään laittamalla sen jääkaappiin viileään ja sumuttamalla siihen vettä. Näillä konsteilla jotkut olivatkin saaneet seppeleen pysymään yllättävän freeseinä. Juhannuksen aikana olikin hauska instagramista bongata tuttuja seppelepäitä. Tämä kuva sai ehdottomasti eniten söpöyspisteitä. En kestä!Seppeleen kaveriksi loihdittiin kukkakimput ihanan kesäisistä materiaaleista. Saimmekin parasta mahdollista oppia, sillä Ihana kukkasen omistaja Kirsi Martin on ehdolla vuoden floristiksi. En tiedä oletteko muut sitä mieltä, mutta minusta ei ole mitenkään itsestään selvää, että kukkakaupasta saa sitä mitä haluaa. Kukkien laaduissa voi olla eroja, mutta nyt tarkoitan sitä miten kukkakaupassa oikeasti vastataan siihen mitä asiakkaat haluavat. Ihana kukkasessa seurataan trendejä eikä silti hylätä klassikkojakaan. Hyvän floristin kanssa on vähän sama kuin hyvän kampaajankin; sitä aina toivoo, että ammattilaisella olis näkemystä niin, että asiakkaan ei tarvitsisi selittää kaikkea ja silti hänen ajatuksiaan ja näkemystään kunnioitetaan. Parhaimmillaan floristi voi loihtia jotain niin kaunista, että sitä ei olisi osannut edes toivoa. Esimerkiksi tämän rustiikkisen kimpun kanssa kävi juuri niin. Se on yksi ihanimmista kimpuista mitä minulle on koskaan sidottu, ja Ihana kukkasessahan se tehtiin.
Niin helpolta tuo kukkien sitominen ammattilaisten käsissä näyttää. Me bloggarit totesimme, että vaikka kukkien varret ohjeista huolimatta sojottaisivatkin vähän mihin sattuu, niin näillä materiaaleilla ei silti kukaan voi epäonnistua. Kukista saa vain kaunista aikaiseksi, ja käsillä tekeminen antaa aina niin hyvän mielen.Kukkahullu kiittää vielä kerran kukkivasta kesäpäivästä Ihana kukkasta, HALIa ja Bondenia, sekä tietysti kaikkia vieraitaan. Terveiset myös niille, jotka eivät päällekkäisyyksien takia päässeet paikalle.
Näihin tunnelmiin sitä voi sitten syysmyrskyissä palata, ja ottaa tuon saman auringon ja hymyn kasvoille.

2 kommenttia:

  1. Oli kyllä mukava kurssi. Josko huomenna saisin aikaiseksi tehdä päivästä jutun :)

    VastaaPoista
  2. Voi miten ihanalta kuullostikaan :) ja niin kauniita kukkailoittelu kuvia <3 Mukavaa sunnuntaita :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!