Meidän poikien stylet asusteet

lauantai 7. tammikuuta 2017Meidän perheen kolme miestä isoimmasta pienimpään saivat joulupaketeista yhteistyössä For Minis And Mommies* kanssa tyylikkäät rusetit*. Pienimmän paketista löytyivät myös söpöäkin söpömmät hiiohoi-mokkasiinit* ja kokonaisuuteen mätsäävä nahkainen tuttinauha*. Pienin sai myös farkkupaidan joululahjaksi, kun isälläkin on. Oikean kokoinen farkkupaita on vielä etsinnässä isoveljellekinkin, niin saavat kaikki kolme samistella oikein kunnolla.Näiden asusteiden takana on siis For minis and mommies, joka on yhden naisen yritys. Päivi on 4-vuotiaan pojan äiti, Raahesta kotoisin ja nykyisin helsinkiläinen. Tällaiset luovat toiminnan naiset ovat sitten inspiroivia. Pyysinkin Päiviltä pienen haastettelun. Ajattelin, että ihanien tuotteiden lisäksi teitäkin voisi kiinnostaa miten Päivi ryhtyi vähän vahingossa yrittäjäksi, millaista yrittäjyys hänestä on ja miten nämä ihanat tuotteet oikein syntyvät. Inspiraation lisäksi saan instan puolella arpoa yhdet For minis and mommies -mokkasiinit, joten seurailkaahan instaa, jossa kisa pian starttaa.


Mistä kaikki sai alkunsa?

Kaikki sai alkunsa vähän vahingossa. Olen aina tykännyt antaa lahjaksi itsetehtyä ja tein ystävilleni lahjaksi vaippakakkuja ja mietin mitä niihin voisi tehdä lisää. Samaan aikaan poikani tarvitsi uudet tossut ja näin syntyi ajatus itsetehdyistä mokkasiineista. Hain verhoomosta nahkapaloja ja aloin suunnittelemaan. Ensimmäiset versiot eivät kyllä kestä päivänvaloa :) Mutta sitten malli ja kaavat alkoivat muokkautumaan ja uskaltauduin avaamaan niille oman instagram-tilin ja keksin nimen. Sitten alkoi nahantoimittajan etsintä ja löysinkin paikan, joka tuottaa ekologisesti kromivapaata nahkaa. Pikkuhiljaa ihmiset alkoivat löytää tuotteeni ja tilauksia alkoi tulemaan. Tämä tapahtui loppukeväästä 2015. Lokakuussa 2015 avasin verkkokaupan tuotteilleni.

Miten olet kokenut yrittäjyyden?

En ole ikinä haaveillut yrittäjyydestä, olen halunnut olla lastentarhanopettaja. Pitkän pohdinnan jälkeen uskaltauduin jättämään työni lastentarhanopettajana ja nyt olen kuitenkin ollut vuoden täysipäiväisenä yrittäjänä. Tämä vuosi on ollut melkoinen. Tämä on ihan mahtavaa työtä ja olen niin onnellinen, että olen saanut tämän mahdollisuuden. Mutta on tämä ollut rankkaakin ja varsinkin, kun teen pääsääntöisesti kaikki itse, työtä on ollut todella paljon. On haasteellista löytää tasapaino yrittäjyyden, äitiyden, perheen ja oman ajan välille. Mutta sitä harjoitellaan :) Mutta joka aamu lähden innolla töihin ja on mahtava päästä luomaan ja tekemään omaa juttua, joka on näin pienessä ajassa löytänyt jalansijaa. 

Miten tuotteesi syntyvät; ideasta asiakkaalle?

Kaikki tuotteet syntyvät työhuoneellani Munkkiniemessä ja siellä onkin välillä aikamoinen kaaos :) Esimerkiksi mokkasiinien valmiiksi saaminen sisältää monta vaihetta. Leikkaus, ompelu, rusettien/tasselien/ nauhojen lisäys, kuminauhan laittaminen, osoitteen kirjoittaminen, paketointi ja postiin vieminen. Siinä on yhdelle ihmiselle aika monta vaihetta. Mokkasiinien lisäksi työhuoneella valmistuu myös kaikki muut verkkokaupan tuotteet; tuttinauhat, rusetit, hiuspompulat ym. Olen löytänyt onneksi tiimiini Eijan, joka ompelee minulle aina välillä yhden vaiheen mokkasiineista, Miian, joka ompelee pipot ja Sallan, joka auttelee työhuoneella aina välillä kaikessa mahdollisessa. Suurimman osan teen kuitenkin itse ja kaikki tuotteet viimeistelen ja tarkastan itse ennen niiden postitusta.

*Asusteet saatu yhteistyössä


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!