Tuomaan markkinat 2015

keskiviikko 16. joulukuuta 2015Porvooseen tehdyn jouluretken jatkeeksi teimme koko perhe toisenkin jouluisen retken. Vanha tuttu kotikaupunki Helsinki ei pettänyt joulutunnelmoitsijoita sekään. Helsinki oli jouluinen ja kaunis, vaikka siinä vaiheessa ei ollut edes hitusta lunta. Tuomaan markkinat oli koko perheelle päivän kohokohta.Kierroksemme alkoi joulun aikaan erityisen tunnelmallisesta vanhasta kauppahallista, jossa kävimme lounaalla. Sitten teimme kaupungilla vähän joululahjaostoksia, ja stockmannin jouluikkunaa piti sekä pikkumiehen että äidin päästä ihmettelemään. Kierroksemme päättyi siis itseoikeutetusti senaatintorille Tuomaan markkinoille.
Joulupukin tapaaminenkin taisi olla pikkumiehestä aika jännää, mutta suurin hitti oli ehdottomasti karuselli. Vanha idyllinen hollantilainen 1800-luvulta oleva karuselli jaksoi vanhasta iästään huolimatta pyörittää pikkuväkeä ilmaiseksi yhä uuden ja uuden kierroksen. Tuohon iltapäiväaikaan karuseliin ei ollut edes yhtään jonoa.
Vaikka varsinaiset joulunpyhät olen aina halunnut viettää Suomessa, niin tästä keskieurooppalaisesta tunnelmasta innostuneena nousi jälleen haaveni päästä joku vuosi joulun alla esimerkiksi Saksaan joulumarkkinoiden aikaan. Tuomaan markkinoiden erityisyys on silti minusta juuri suomalaisen ja keskieurooppalaisen joulutunnelman kohtaamisessa.

1 kommentti:

  1. Täällä toinen joka haaveilee Euroopan joulumarkkinoista. Varmasti Saksassa tai Itävallassa olis ihan huikeet joulumarkkinat. Ja saattaishan samaan reissuun saada mahdutettua myös laskettelumatkan Alpeille. Huoh, ehkä vielä joskus...

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!