Joulukalenteri 2015: 3. Viikko

lauantai 19. joulukuuta 2015


Joulukuun päivät ne vain vilisevät, joten aika koota toiseksi viimeisen viikon joulukalenterikuvat kollaasiin.

13.
Kolmantena adventtisunnuntaina joulukuusikuume alkoi nostaa päätään. Kaikki kauniit kuusenkoristeet, kyllähän niiden tänä vuonna olisi pakko päästä laatikoista kuusen oksille asti, varsinkin kun viime vuonna kuusta ei muuton takia vanhaan kotiin laitettu. Vain yksi ongelma: pikkumies nimittäin. Miten kävisi pysyisikö kuusi pystyssä ja pallot ehjinä. Tässä vaiheessa asia jäi tiukkaan pohdintaan. 

14.
Neljännestätoista luukusta aukesi kuva Tuomaan markkinoilta, joiden tunnelmia täällä blogin puolella jaoinkin teille sitten viikolla lisää (klik). Kuusi tässäkin kuvassa, ja maanantaina kuusikuume paheni sille tasolle, että sellainen käytiin hakemassa. Empiirisen tutkimuksen tulos, miten kuusen ja pikkumiehen yhteiselo onnistui, selviää jouluviikolla. 

15.
Tänä vuonna joulujuttuni on selvästikin kauniit kalligrafiset pakettikortit. Niitä olen nyt sitten varsinaisen tarkoituksen lisäksi käyttänyt muuhunkin kuin paketteihin.

16.
Mitä olisi Kuistin kautta -joulukalenteri ilman kuvaa "sisustusalttaristani" ja tuoksukynttilöistä. Pariisin tuliaisten jouluisena kaverina pöydällä on päässyt amaryllis. Kyseisen amarylliksen kuvahan oli myös viidennessä luukussa, mutta silloin siinä oli vain yksi varsi ja yksi kukka. Leikkaamisen jälkeenkin se innostui pukkaamaan yhä vain uutta ja uutta vartta ja kukkaa. 

17.
Varsinaisia joulukoristeita meillä on aika vähän, mutta mihin tahansa jos laittaa joulupallon, niin johan muuttuu asetelma heti jouluiseksi. Lisäksi tässä pallossa oleva teksti on tietysti harras toiveeni siitä, että tällä viikolla sulanut vähäinen lumi ehtisi vielä tulla takaisin. Toivottavasti edes Pohjanmaalla,  jonne taas joulunpyhiksi menemme, olisi edes pikkuisen pakkasta.

18.
Kaikki eivät tykkää luumusta, mutta itselleni se on tärkeä joulumaku. Tähän jouluiseen rahkajälkkäriin tuli luumun lisäksi murustettua piparkakkua rahkan joukkoon, kermavaahtoa rennolla kädellä sen päälle, ja lopuksi koristeeksi vielä piparkakku kallelleen. Helppoa, ja hyvää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!