Turkki: Kurkistus Hamamiin

keskiviikko 26. marraskuuta 2014
Kuun alussa tehdystä Turkin matkasta on jo useampi viikko, kun päivät ovat vain viliseet eteen päin ja ajatuksetkin siirtyneet jo ihan muihin asioihin. Toisaalta juuri matkan ansiosta energiaa on tuntunut riittävän huomattavasti paremmin kuin marraskuun pimeydessä yleensä. 
Matkan tarkoitushan oli irtautua arjesta, ja nauttia perheen kesken auringosta ja merestä. Rantatunnelmista kirjoittelinkin jo Turkin rantahiekkaa varpaissa -postauksessa. Matkan rentouttavimmat hetket taisin silti kokea Hamamissa. Hamam eli Turkkilainen kylpylä oli asia jonka ehdottomasti halusin Turkissa kokea. Hotellissamme oli spa-osasto, josta löytyi myös hamam. Esimerkiksi täältä voi vilkaista lyhyen oppimäärä siitä, miten hamamissa toimitaan ja millainen käsittely yleensä on. Hamam tilana oli niin kaunis ja rauhoittava, että jo pelkästään tunnelma teki hyvää. 
Tällaista tunnelmaahan voisi loihtia kodinkin kylpytiloihin. Yhdistelmä pelkistetyn skandinaavisen tyylin ja koristeellisemman Turkkilaisen tyylin kanssa olisi varmasti kaunis. Kuviollisia laattoja ja hamampyyhkeitähän on kylpyhuoneissa täällä meilläkin viime vuosina nähtykin. Hamampyyhkeitä minäkin etsin matkalta, mutta valitettavasti ei osunut kohdalle.
Ps. Kameran linssin höyrystyminen ei ollut ihan suunniteltu tehokeino, mutta ehkä se siinä mielessä palvelee asiaa, että hamamissa todellisuudessakin oli utuisen rentouttava tunnelma.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!