Isänpäivän juhlintaa

lauantai 15. marraskuuta 2014
Täällä on kaikenlaista meneillään asuntoasiaan liittyen, ja lupaan kertoa teillekin mahdollisimman pian lisää. Kiireistä johtuen olen vähän myöhässä tämän isänpäiväaiheeni kanssa. Toisaalta me juhlimme tänäänkin isänpäivää, joten ehkä tämä ihan sopii. Suuntaamme nimittäin tänään Tampereelle syömään isäni ja veljeni perheen kanssa. Käymme aina isänpäivänä (tai sen paikkeilla niin kuin tänä vuonna) syömässä. Ensin syöjiä oli isä, minä ja veljeni, mutta nykyisin porukka on jo iso, kun lapsenlapsiakin on jo kolme. Onnittelut vielä tätäkin kautta myös vaarille Pohjanmaalle, jos emme ihan heti sinne asti pääse.
Virallista isänpäivää viime sunnuntaina meillä juhlittiin ihan vain oman perheen voimin. Isänpäivä oli miehelleni ensimmäinen, ja siksi tietysti erityisen tärkeä (vaikka niin varmasti kaikki tulevatkin).
Poika herätti isänsä jo kuudelta, mutta niin iloinen höpöttely hänen sängystään kuului, että aikainen herätys ei tainnut haitata isää yhtään. Isä ja poika puuhailivat yhdessä aamutoimia, ja sillä välin minä katoin pöytään herrasmiesaamiaisen. Sellaiseksi sen nimesin, kun daimkakkua ja muita aamupalaherkkuja koristi viikset, ja korttia silinteri. 
Sovimme, että ensimmäisenä äitienpäivänä ja isänpäivänä hankimme toisillemme jotain ikuista muistoksi. Minä sain äitienpäivänä (joka oli myös pojan kastejuhlapäivä) turkoosin pienen paketin, josta paljastui Tiffanyn Return to Tiffany -sarjan korvikset ja rannekoru. Ne ovat minulla usein, ja pienet sydämmet muistuttavat minua aina pojasta. Isä sai nyt Efva Attlingin Roots kaulakorun, jota hän oli katsellut. Hän on pitkään etsinyt miehekästä  ja tyylikästä kaulakorua. Tämä oli minustakin juuri sopivan yksinkertainen ja tyylikäs. Korun `Roots` nimenkin voi ajatella viittaavan sukujuuriin. Tykkään itsekin Efva Attlingin koruista, ja muutama vuosi sitten valmistujaislahjaksi äidiltäni sainkin valita korut mallistosta. Ne ovat olleet todella kovassa käytössä. 
Olen ajatellut, että pikkumiehen askarteluja, ja piirustuksia olisi kiva säilöä, joten isä sai vielä myös kansion, johon pojan taidetta voi kerätä. Pinterestissä törmäsin myös hauskaan ideaan, jossa valmiiseen pohjaan lapsi täydentää isän kuvan. Tulostin ei tietysti toiminut, mutta piirsin itse pohjan, ja soseiden ja kynien kanssa pikkumies loi taiteellisen näkemyksensä isästä. Hieno tuli! Ajattelin, että on hauska nähdä millaisia kuvia isästä lapsi vuosittain tekee, joten tällaisen kuvan poika saa taiteilla nyt sitten joka isänpäiväksi. Töihin isä sai vielä poikansa kuvalla varustetun kahvimukin. Minä sain vielä tänä vuonna askarrella kortin, mutta ensi vuonna poika saa jo tehdä senkin itse.

4 kommenttia:

 1. Hei, tosi hyvä ajatus tuo kansio. Itse aina tuskastelen kolmen lapsen omatekemien korttien kanssa, mihin ne kaikki säilöisin. Voisikin tehdä oman kansion minulle ja isälle muistoksi lasten väkertämistä korteista isän- ja äitienpäivänä. Lapsilla onkin omat lootat johon sujautan heidän muistoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistoja on kyllä ihana säilöä, ja niihin on kiva palata, kun ne on hyvässä tallessa ja järjestyksessä. :)

   Poista
 2. Oi, miten ihania juttuja/lahjoja oletkaan keksinyt...aivan tuli melkein tippa linssiin tässä raskaushormoonien pauloissa, kun lueskelin päistystäsi! Niin ja Tsemppiä asuntojuttuihin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi sinua, ensi vuonna teilläkin juhlitaan isänpäivää ❤️ Jännittäviä nämä asuntokuviot, vihdoin ne onneksi etenevät, jei! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!