Syyssävyjä makkarissa

keskiviikko 22. lokakuuta 2014

  
Vanharoosan sävy assosioi minulla kanerviin, ja siksi sitä ilmestyy ripauksia sisustukseen (ja pukeutumiseenkin) näin syksyllä. Välillä valkoiselle, harmaalle ja mustalle on kiva antaa vähän seuraa. Makuuhuoneeseen ei ehkä oikein kanerva sopisi, mutta hortensia kyllä. Tarkalla silmällä tuosta hortensiasta voi löytää vaikka mitä sävyjä. Kuivakukat eivät yleisesti ole yhtään juttuni, mutta nämä syyssävyiset hortensiat ovat kauniita myös kuivattuina, koska niiden värit pysyvät lähes samana kuin tuoreessakin. 
Etsiessäni kaapeista sängylle palmikkotyynynpäällistä, otin esille myös muita syksyisempiä tyynynpäällisiä. Lasikuistille päätyi viime talvena tekemäni harmaa villainen nappityyny, ja siitä se taas lähti tyynymyllerrys koko kodissa. Aina yhtä kiva ja helppo tapa muuttaa kodin ilmettä. Kun kaikki päälliset sointuvat yhteen voi niitä helposti yhdistellä ja vaihdella.
Tuo pieni tummanharmaa pellavainen tyyny löytyi ystävän kanssa putiikkikierrokselta Punavuoresta. Ystäväni arveli, että kooPernu olisi minulle käymisen arvoinen liike, ja nappiin osui. Vielä löytyi sisustusliike, jossa tämä paatunut sisustusfriikki ei ennen ollutkaan käynyt. Liike oli piristävän poikkeava ranskalaisine vintage-esineineen ja muine ranskalaisine tuotteineen. ...ai niin ja kassan takana tuhisi tietysti mikäs muu kuin RANSKANbulldoggi. 
Erityisesti iskin silmäni bed and philosophyn eri värisiin pellavatyynyihin. Kivana yksityiskohtana niissä luki aina tyynyn sävyn nimi. Pellavatyynyistä olisi saanut vaikka mitä ihania sävy-yhdistelmiä.  Oma valintani oli hiilenmusta, jonka ajattelin sopivan kivasti tuonne harmaiden lakanoiden ja tyynyjen joukkoon. Kultainen tekstikin oli mieleen. En tiedä johtuuko lähestyvästä juhlakaudesta vai mistä, mutta huomaan innostuvani muutenkin nyt kultaisista yksityiskohdista. Kaiken kaikkiaan ranskalainen sisustusliike nosti pintaan ikuista ikävää Pariisiin, ja yöpöydälle (tai paremminkin tuolille) päätyi selailtavaksi Pariisista muistoksi tuomani a month in Paris -kirja
Nyt menen kokeilemaan, jos kirjan kuvat pomppaisivat uniini. Kauniita unia teillekin!

4 kommenttia:

  1. Hei, mistä tuo teidän ihana päiväpeitto on? Todella söötti ja yksinkertainen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Päiväpeitto on Stockmannilta heidän omaa mallistoaan. Se on hankittu vuosia sitten ja edelleen palvelee hyvin. Saataa hyvin olla, että heiltä löytyy sitä tai vastaavaa edelleen.

      Poista

Kiitos kommentistasi!