Keittiö kaipasi avohyllyn

lauantai 12. heinäkuuta 2014


 
Olen ollut alusta asti tyytyväinen keittiövalintaamme, enkä muuttaisi vieläkään oikeastaan mitään. Tykkään modernista vähäeleisestä yleisilmeestä, johon Smeg veikeällä muodollaan tuo rentoutta, ja mustavalkoisuus kontrastia. On silti yksi asia, jota olen kaivannut, ikään kuin mausteeksi. Vaikka yleiset linjat saavat olla simppeleitä ja selkeitä, olen kaivannut rentoa avohyllyä, johon saisi esille joitain valikoituja kauniita astioita, ja keittiöpurkkeja helposti käden ulottuville. Linjakkuus olisi kärsinyt keittiön kaapistossa olevasta avohyllystä, joten jo suunnitteluvaiheessa luovuin ajatuksesta. Ruokapöydän takana olevalla seinällä on tähän asti ollut My guide to New York 2013 -printti, mutta aloin hahmotella siihen avohyllyä. Muita vapaita seiniä keittiössä ei olisi ollutkaan, joten tuo oli lopulta luonnollinen, ja myös ainut paikka avohyllylle.
Mielessä pyöri String pocket -hylly, mutta se olisi ainakin yksittäisenä kokonsa puolesta ollut huonekorkeuteen ja seinän kokoon nähden liian pieni. Pohdin myös samankaltaista puuhyllyä (tai muutamaa päällekäin) kuin pikkumiehen huoneeseen tehtiin, mutta se ei jotenkin olisi sopinut muun keittiön tyyliin. Asia muhi mielessäni, kun yhtäkkiä IKEAN Ekby -hylly oli ratkaisu.
EKBY -hylly on kevyt, ja juuri riitTävän vähäeleinen ja kevytrakenteinen. Tätä hyllyä onkin verrattu juuri string -hyllyyn. Jotain samaa siinä onkin, mutta ei silti liian kopio. Kokonsa puolesta se on isompi, ja juuri täydellinen tuohon paikalleen. Hinta oli ikeamaiseen tyyliin myös varsin sopiva. Nyt keittiötasoilla ei enää tungeksi kaikki purkkini, ja yrtitkin saivat enemmän tilaa ikkunalaudalla. Lamppua täytyy ehkä vähän nostaa, sillä jostakin kulmasta se blokkaa näkymän hyllylle, mutta muuten olen uudesta hyllystäni ihan innoissani.

4 kommenttia:

 1. Tämä on kyllä kivan simppeli hylly. Täällä minun tuunattu versio ekbystä: http://syvalta.blogspot.fi/2014/03/tuunattu-ikean-string-hylly.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toimii tuo mustakin. Itse mietin, että hyllyiksi voisi joskus kokeilla jotain muutakin materiaalia. Tämä hylly toimii monenlaiseen sisustukseen, koska esineillä voi muuttaa ilmettä.

   Poista
 2. Me otettiin meidän+vauvan makkariin String-hyllyjä 20 cm levyisenä, Pocket oli meillekin liian pieni. Ajattelin samalla koolla jatkaa myös keittiöön ja ompelupöydän yläpuolelle. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Avohyllyt toimii monessa paikassa. Sring on kyllä kans kiva 😊

   Poista

Kiitos kommentistasi!