Asuntomessut 2013

tiistai 16. heinäkuuta 2013


Levoton lomalainen ei siis malttanut mokkireissunkaan jälkeen pysyä kotona. Asuntomessuilla on pakko päästä käymään joka kesä. Nämä taisivatkin olla jo kahdeksannet asuntomessut, joilla ollemme käyneet. Harvoin sisustuksia ja koteja pääsee näkemään ihan livenä, joten täytyyhän tämä ilo kerran kesässä hyödyntää. Tänä vuonna en päässyt kuvaamaan kaikkea mitä olisin halunnut, sillä kävi ns. vanhanaikaiset, ja kameran akku loppui jo alkumetreillä. Sisustusblogeissa on hehkutettu aikalailla samoja taloja kuin jotka minuunkin kolahtivat. Yleisesti voisi sanoa, että tänä vuonna vain muutamat talot nousivat selvästi esiin niiden ihan perustalojen joukosta. Itse olin kiinnostunut tänä vuonna lähinnä sisustuksista, joten keskityn nytkin siihen. Mitään kuvakavalkadia kaikista ideoista ei olisi ollut luvassa, vaikka kamera olisikin toiminut, vaan keskityn kahteen minusta kiinnostavimpaan kohteeseen. Kamerakin oli voimissaan vielä tuon jälkimmäisen kohdalla.

 Maja

 Kuva: Scandinavian deko

Eniten keskustelua ja huomiota on saanut aikaiseksi Lammi-kivitalo Maja, joka oli minustakin messujen kiinnostavin kohde. Mitäänsanomattomuudesta tämän talon kohdalla ei ainakaan tarvinnut olla huolissaan. Yleinen tunnelma oli voimakas. Huolimatta suurista mustista pinnoista, oli talo valoisa. Betonilattia oli tyylikäs, ja muutenkin materiaalivalinnat olivat kohdillaan. Luonnonmateriaaleilla ei voi mennä pieleen, mutta silti tässä kohteessa ei oltu otettu liian varman päällekään, vaan särmää löytyi. Uskon, että tämä talo ajan myötä vain kaunistuu, kun aika saa tehdä työtään, erityisesti männyllä vuoratun ulkoseinän harmaannuttua. Itse ehkä kaipaisin myös yksityisyyttä ja rauhaa sen verran, että makuuhuoneisiin olisin kaivannut väliovet. Ehkä poistyönnettävät liukuovet esimerkiksi. Messuille suuntaavien kannattaa siis terästäytyä numeron 25 kohdalla. Lisää kuvia löytyy täältä.


Talvipalatsi

 Odotin jo ennakkokuvien perusteella kohdetta 8. Rento, kaunis, harmoninen, kotoisa, moderni; näin kuvaisin tätä kohdetta. Hirsitalot ovat yleensä minun makuuni liian mökkimäisiä, mutta tämän talon kohdalla ennakkoluuloni kumottiin. En usko, että päätyisin hirsitaloon, jos joskus omakotitaloa ryhtyisimme rakentamaan, mutta tämä talo oli yllättävän moderni. Selvästikin betoni (vaikkei oikestaan mikään uusi juttu varsinaisesti olekaan) sai sydämmeni läpättämään tässäkin kohteessa. Saksastahan rehasin betonitarjottimet, ja taas heräsi innostus kokeilla betonia jossain muuallakin. 

 

  Kesäretki aiheilla on menty, mutta messuilta haetulla inspiraatiolla omastakin kodista innostuu taas ihan eri tavalla. Huomiselle lupaankin pitkästä aikaa koti -postausta, ja ovea raotetaan kylppäriin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!