Kesän kaunein päivä Kristiinankaupungissa

maanantai 15. heinäkuuta 2013

Mökiltä on palattu taas takaisin kaupunkiin. Kristiinankaupunki oli todella idyllinen merenrantakaupunki. Pakkasimme lähtiessä pyörät auton kyytiin, ja idea todettin nopeasti loistavaksi, kun pujottelimme  pikkukujilla. Auton ikkunasta maisemat vilahtavat aina nopeasti ohi, mutta pyörällä liikkuessa ehtii nähdä enemmän, ja uteliaana voi vaikka poiketa kiinnostavan näköisiin pihoihin, jos portti vain on auki. Ystävämme olivat varanneet meidän käyttöön pikkuisen aivan ihanan mökin. En ole koskaan ajatellut, että haluaisin oman mökin, mutta täällä sellainenkin kävi mielessä.

Mökkiherkut maistuivat tietysti.
Kummallista kyllä, jopa tiskaaminen on mökillä kivaa, ehkä siksi, että sen saa tehdä ulkona.
Normaalisti pikkukaupunki on hiljainen, mutta mökkireissumme osui Kristiinankaupungin markkinoiden aikaan, ja pääsimme osaksi markkinahumua....ja mitä olisi markkinat ilman metrilakua? :)

Markkinoiden ohessa sisäpihoille oli ilmestynyt kesäkahviloita, esim. herkullinen cupcake -kahvila, jossa kyllä söimme vain silmillä, koska olimme juuri menossa lounaalle.

 

Markkinoiden parasta antia oli kujille ja sisäpihoille levittäytyneet antiikkikirpputorit. Minä innostuin penkomaan vanhoja pulloja, ja aika saaliin lopulta sainkin. Ne päätyvät lasikuistin ikkunalaudalle.

Kivaa sisustuskauppa ei tietenkään koskaan voi ohittaa, ja niinpä piipahdimme myös Vinkelissä. Kiva putiikki kahviloineen. 

Lounaalle poljimme venesataman äärellä muutaman kilometrin pässä keskustasta sijaitsevaan Pavis -nimiseen ravintolaan. Sulattelimme herkullista ruokaa ja levähdimme vielä hetken laiturin nokassa ennen kuin hyppäsimme taas pyörien kyytiin.

Illalla menimme vielä soutelemaan, ja laivakoira piti tietysti perää. ;)


 Päivän päätteeksi meri tyyntyi kuin peiliksi ja vastarannalle laskeutui usva. Kaunis päätös ihanalle päivälle. Kriteerit kesän kauneimmaksi päiväksi ovat korkealla, mutta ainakin Suomen kesä -osiossa, tämä taisi olla juuri sellainen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!