Perheretki Porvooseen

maanantai 1. heinäkuuta 2019
Eilen tehtiin perinteinen päiväretki tai oikeastaan puolipäiväretki Porvooseen. Puolikas päivä riitti oikein hyvin ja sunnuntaista huolimatta kaupungissa oli iltapäivällä vähän rauhallisempaakin, vaikka sää kesäretkelle oli juuri täydellinen. Koska homma toimi aika sulavasti, ajattelin kertoa miten onnistuttiin niin, että kesäpäivästä nautti koko perhe. Vinkkaan ihanimmat putiikit, miten ratkaistiin ruokailu, missä saatiin ohitettua jätskikiskajonot ja mikä oli hauskinta puuhaa lapsille. Päivän tunnelmia löytyy myös instan kohokohdista Kesäretket, johon kokoan muutkin kesäretket lomalta.


Ensimmäisenä suunnattiin vanhaan kaupunkiin. Putiikit ja pieni helposti särkyvä tilpehööri ei ehkä ole se paras yhdistelmä kahden vilkkaan pojan kanssa. Aina muutamassa saa kuitenkin poikettua, kun lupaa lapsille, että poiketaan myös lelukauppa Riimikossa, ja miehen voi motivoida sillä, että lupaa tarjota hyvän kahvin tai oluen.
Kaikki kivat pikkuputiikithan ovat onneksi helposti kahden kadun varella.
Antiikkiliikkeitä kiersin sillä silmällä, että vastaan tulisi sinistä englantilaista posliinia, ja lopulta tulikin. Valitettavasti White Vintage -liikkeessä oli loppuunmyyntikyltit, mutta yllättäen sieltä löysin kolme etsimäni tyylistä kulhoa.
Sisustusliikkeet ovat yleisesti varsin romanttisia ja merihenkisiä, ja sehän kesään ja Porvooseen sopii. By Pias skandibohotyylillään on myös varsin kaunis liike ja poikkeaa hieman yleisestä linjasta. Yksi oma suosikkini, jossa joka vuosi haluan käydä on siirtomaatavaraliike, eli herkkukauppa Skaffer, jonka teevalikoima erityisesti aina houkuttaa. Myös keittiö- ja kotitarvikeliike Welmans on herttainen.
Viereiselle jäätelökioskille oli pitkä jono, mutta Post3 kahvilasta sisältä sai jätkinsä hakea jonottamatta. Paikan päällä tehty jäätelö on niin hyvää, että sen perässä me mennään samaan paikkaan joka kerta. Porvoo-idylli oli aika kohdillaan, kun kahvilan ikkunat olivat sepposen selällään kadulle ja sää suosi. Sisällä on toki myös kiva tunnelma ja ihana sisustus kierreportaineen.


Kesäpäivän asuksi valitsin viileän siniraitaisen puuvillamekon, josta sainkin jo kysymyksiä instagramin kautta. Se on Lindexin Holly & White -malliston kesämekko, jonka yksityiskohdista tykkään tosi paljon. Nappimekot ovat muotia, mutta tämä on silti klassinen sellainen. Se tulee varmasti kovaan käyttöön myös Italian helteissä. Olen aina heikkoina rusetteihin, ja sellainen löytyy tästäkin mekosta. Hattu jäi vahingossa autoon, mutta Tine K:n korikassin sentään muistin napata mukaan. Vaaleat kesäkengät ovat etsinnässä, mutta menihän nuo mustat balleriinatkin.

Ruokailua pohdittiin etukäteen, ja vaikka Porvoossa olisi toki monta kivaa ravintolaa. Tällä kertaa päätettiin kuitenkin ottaa mukaan piknikeväät. Pienemmällä pojalla on päällä kovin tahtoikä, ja ravintolassa ruokailu saattaa joko onnistua tai sitten ei. Todettiin, että ruokailusta nauttii kaikki enemmän, kun ruokaa ei tarvitse odotella ja pojilla on vapaus kirmata nurtsilla. Ajattelimme ensin mennä johonkin rantaan, mutta päädyimmekin kaupunginpuistoon, jossa oli myös Muumi-leikkipuistot. Se oli luonnollisesti poikien suosikki, mutta paras juttu päivässä, jopa ohi muumipuiston oli piknik. Isompi poika oli siitä niin innoissaan, että ehdotti, että ruokailtaisiin koko kesä piknik-tyylillä. Sehän ei ollenkaan ole huono ajatus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!