Taulukollaasi matkakuvista olohuoneeseen

torstai 11. heinäkuuta 2019


Kaikkien kesäretkien, matkojen ja muiden kesäaiheiden väliin olisi vuorossa vähän sisustusjuttua. Tämäkin toki liittyy vähän matkailuun. Olohuoneen seinälle on nimittäin ilmestynyt kollaasi matkakuvista.Kollaasiin olin alunperin ajatellut kuvia matkoilta meidän lempikaupungeista ja -maista, mutta kävikin sellainen juttu, että ulkoinen kovalevypä ei toimikaan. Et sillee!
Kovalevyä ei vielä ole yritetty korjata tai pelastaa sieltä kuvia, joten jotain toivoa ehkä on. Niin ja niitä kuviahan ei tietysti suurinta osaa ole muualla tallella. No ei siitä tapauksesta sen enempää loma tunnelmia pilaamaan.
 Joka tapauksessa toteutin kollaasin sitten pelkästään viimeiseimmän matkan kuvilla. Kuvia Omanista olisi ollut vaikka mistä upeista paikoista, mutta kaikki valitsemani kuvat ovat lopulta The Bank Beach Clubilta, ja sen viereiseltä rannalta, josta teillekin viime syksynä kirjoitin.Olen alusta asti kaivannut olohuoneen seinälle jotain, mutta tähän ratkaisuun päästiin vasta aika monen erilaisen vaihtoehdon, pyörittelyn ja testailunkin kautta.
Tällaista kollaasia ajattelin jo joskus aiemminkin, mutta mallailin sitä silloin liian pienillä tauluilla. En silloin tajunnut että idea ei toimi ja seinä näyttää sekavalta väärän koon vuoksi. Nyt isommilla kuvilla kokonaisuus tuntui heti oikealta.
Hyvin samantapainen symmetrinen kollaasi meillä oli aikoinaan Kallion kodin olohuoneessakin, silloin New Yorkin matkakuvista koottuna, joten tämä tuntuu kivan tutulta.Tällä seinällähän käväisi jossain vaiheessa maalaukseni, jonka tiesin heti olevan siihen liian pieni. Alunperin ajatukseni oli, että maalaan myöhemmin isomman oikean kokoisen teoksen, mutta alkoi kuitenkin tuntua, että iso maalaus määrittelisi liikaa tilan tunnelmaa, ja olisi muutenkin liian hallitseva elementti.
Testasin sohvan päälle myös isoa pyöreää peiliä, mutta se päätyikin meillä sitten toisaalle. Vaikka peili oli iso, niin sekin oli silti tuohon korkeaan tilaan vielä liian pieni. Mittasuhteet eivät vain toimineet ja tila jäi siinä vaiheessa edelleen tyhjäksi.Kollaasi on lopulta pysyvä, mutta myös muunneltava ratkaisu, koska halutessaan kuvia kehyksiin voi vaihdella. Voi olla että palmut ja rantamaisemat alkavat talven pimeydessä inspiroinnin sijaan ärsyttämään, jos matkoja ei ole näköpiirissä, mutta silloin voin vaikka kuvata kehyksiin varta vasten kaipaamaani tunnelmaa.
Mustavalkoiset valokuvat symmetrisesti aseteltuna tuo lisää klassisuutta. Saman ajatuksen olisi voinut toteuttaa julisteillakin, mutta tähän kaipasin jotain mikä herättää muistoja henkilökohtaisemmalla tasolla, ja siksi päädyin näihin itse ottamiini kuviin. 

4 kommenttia:

 1. Aivan mielettömän ihana. 😍 Todella klassinen jälkeen kaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jenni! Tykkään itsekin niin tästä ratkaisusta. :)

   Poista
 2. Onpa kaunis väri seinässä, saako udella mikä e mahtaa olla?

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!