Piknikillä Mustion linnan mailla

sunnuntai 21. heinäkuuta 2019Terveisiä Snappertunasta, josta perjantaina palattiin viikon mökkireissulta.
Ei taida mennä läpi, että oltaisiin mökkeilty ihan näin hulppeissa maisemissa kuin mistä nämä kuvat ovat. ;) Mökkiviikosta en ajatellut kirjoitella tänne blogiin sen enempää, mutta mökkilaiffia löytyy instagramin kohokohdista, ja viime kesältä voi myös lukea Mökkifiilistelyä ja kokemuksia vuokramökkeilystä. Mökiltä käsin tehtiin myös pari retkeä, ja nämä kuvat ovat siis Mustion linnalta.Me vierailtiin Mustion linnalla ensimmäisen kerran vasta viime kesänä, ja tänä kesänä se kuului jo mökkiviikon ohjelmaan automaattisesti. Kuvien paljastama miljöö varmasti kertoo miksi halusimme mustioon nytkin, paikka on niin upea.
Linnan englantilaistyylisessä puutarhassa kulkee polkuja, on romattisia siltoja, kasvaa valtavia vanhoja eksoottisiakin puita ja ruusut kukkii. Kaikkialla on kaunista, mutta ehdoton lempi paikkani puutarhassa on silti huvimaja aivan rannassa kaiken vehreyden keskellä.
Mustiossa on tunnelmallinen ravintola, jossa me viime kesänä syötiin. Koska pojat kuitenkin innostuivat niin paljon Porvoon retkellä piknikistä, niin eväät otettin mukaan nytkin. Tällä kertaa eväät pakattiin mukaan parin viikon takaiseen kirppislöytööni, tuohon herttaiseen piknikkoriin.
Meillä on mökiltä lyhyt matka Mustioon, mutta sijainti on sellainen, että sinne olisi helppo tehdä päiväretki moneltakin suunnalta. Joskus voisi jäädä ihan viipymäänkin ja yöpyä paikan päällä hotellissa.Viime kesänä itse linnassa ei käyty, mutta nyt kävimme koko perhe opastetulla kierroksella. Pidän lähes ihmeenä, että jopa meidän pienin Duracell-pupu jaksoi 45min opastuksen. Toisaalta aika meni nopeasti kuunnellen mielenkiintoisia tarinoita seinillä kultakehyksissä komeilevista talon menneistä asukkaista. Linnan huoneissa kulkiessa voi helposti hetken tuntea elävänsä ihan eri vuosisadalla, vai olenkohan vain katsonut tänä kesänä liikaa Downton Abbeya -sarjaa? Kuvia sisätiloista ei saa julkaista (toki niitä googlaamalla löytyy), ja arvokkaan puukartanon suosittelenkin kokemaan kaikin aistein.

Seuraavaksi kesäseikkailut vievät Italiaan, joten nyt pakkaamaan!

6 kommenttia:

 1. Jaksoiko, muistelen että pari kertaa se taisi makoilla lattialla? olin puolisoni kanssa samalla 45 minuutin kierroksella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh! :D Hauskaa, että ollaan oltu samalla kierroksella. Meidän pienempi on sellainen vipeltäjä, että sillä mittapuulla hän jaksoi kierroksen hyvin. Toki noin pienen kanssa aina vähän on lattialla makoilua ja "ei saa koskea" -osastoa. Toivottavasti ei silti häiritty teidän kierrosta.

   Poista
 2. Upeita kuvia kivoista puitteista!! Sinun asusikin sopi miljööseen niin kivasti:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kivasta kommentista! Mustion linnan miljöö houkuttelee valokuvaamiseen. Tuo mekko on yksi kesän lempimekoista.

   Poista
 3. Mikä paikka piknikille ja mitä kuvia ♥ ♥

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!