Lomasuunnitelmia terassilla

lauantai 29. kesäkuuta 2019
Meidän perheessä taitaa olla tänään sama ilonaihe kuin monella muullakin juuri nyt. Perheen yhteinen loma alkaa, kun mieskin pääsi nyt lomalle. Onko teillä lomasuunnitelmat jo selvät vai menettekö ihan fiiliksellä? Meillä alkavat suunnitelmat olla nyt selvillä ja tein niistä pienen listan. Vaikka suunnitelmia aina näin listaan, niin niissä olennaisinta on se, että parin sovitun jutun lisäksi, ne ovat sellaisia, että niihin voi halutessaan tarttua tai olla tarttumatta, ihan sen mukaan miltä tuntuu. Meidän lomasuunnitelmat koostuvat sopivassa suhteessa, mökkeilystä, suburban laiffista kotona, matkailusta Etelä-Euroopassa, kesäretkistä lähelle, vuokramökkeilystä ja varmasti myös ihanista yllättäen tulevista hetkistä. Millaisia suunnitelmia meillä siis tarkemmin tälle kesälle on:ITALIAAN VIHDOIN!

Italia-ikävä eskaloitui pari viikkoa sitten sille tasolle, että vaikka olimme jo toisin päättäneet, niin tänä kesänä vietämmekin lomaa myös Italian auringon alla. Vihdoin voin antaa Italia-fiilistelyni roihahtaa kunnolla liekkeihin. Lennämme ensin Roomaan, jossa olemme pari päivää, ja sitten suuntaamme itää kohti pieneen kylään parin tunnin ajomatkan päähän. Fiiliksen mukaan päivittäin sitten katsotaan, että viihdytäänkö pikkukylässä vai tehdäänkö siitä sitten pieniä retkiä. Ainakin Itä-rannikolla käydään.
(VUOKRA)MÖKKEILYÄ

Italian matka on vasta ihan loman lopussa, joten muutakin ehditään. Innostuimme viime kesänä niin paljon vuokramökkeilystä, että suuntaamme samalle mökille tänäkin kesänä. Odotan meren tuoksua, lenkkejä herttaisella mökkitiellä, saunomista ja muita tavallisia mökkipuuhia, kaikkea muuta paitsi mökillä odottavaa työleiriä. Se vuokramökkeilyssä parasta onkin, että vaikka tykkäämme puuhastella, ja ajatus oman mökin laittamisesta ja sisustamisesta kuulostaa äkkiseltään ihanalta, niin meille vuokramökkeily on juuri sopivan helppoa ja sitä kaivattua oikeaa lomaa.

KESÄRETKIÄ LÄHELLE

Mökin sijainti Snappertunassa Hangon ja Tammisaaren välissä on täydellinen myös pienille kesäretkille. Kotoa käsin Helsingistä löytyy tietysti myös kivoja retkikohteita, mutta viime kesänä havahduimme myös siihen miten kivoja kesäkohteita löytyy Espoostakin. Kesäkahviloista suosikiksi nousi Tarvaspään CafeZoceria, rantaraitti on aina kaunis ja jos haluaa kunnolla merelle, niin siellä seilaavat reittiveneet vievät Espoon saaristoon vaikkapa Isoon vasikkasaareen.

Suburban laiffia KOTONA

Odotan tietysti myös hetkiä kotona. Pakko myöntää, että jotain pieniä sisustus- ja järjestelyprojektejakin on mielessänni sadepäivien varalle, jos inspiraatio sattuu iskemään. Muuten kotonakin kesäelämä on aika lailla ulkona. Ovet tänne terassille ja takapihalle ovat auki, ja pojat juoksevat sisään ja ulos. Kun tulee tilaisuus omaan hetkeen istahdan riipputuoliin Kaikki Italiani -kirjan kanssa tai katsellen Downton Abbey -sarjaa. Olen aina halunnut katsoa sitä, mutta en ole halunnut aloittaa keskeltä. Kun näin, että Yle esittää sen ensimmäisestä kaudesta lähtien, tiesin mikä on kesäsarjani.

Sellaisia suunnitelmia meillä.
Ihania kesäseikkailuja ja leppoisia kesähetkiä kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!