MAGNOLIA: 10 kuvaa ja 5 vinkkiä

keskiviikko 7. helmikuuta 2018Magnoliahuuma ottaa taas ensimmäisiä kierroksiaan. Siinä se nimittäin on, pitkän odotuksen jälkeen, vuoden ensimmäinen magnolia, lempikukkani. ...tai pitkän ja pitkän, nimittäin vaikka odotan tätä hetkeä aina kuumeisesti, niin silti tänä vuonna aikainen magnoliakausi pääsi yllättämään. Tämän ensimmäisen oksan löysin nimittäin jo tammikuun lopussa. Näin aikaisin en ole koskaan aiemmin löytänyt magnolian oksia. 
Varsinkin näiden ensimmäisten oksien kanssa on joskus käynyt niinkin, että nuput eivät sitten olekaan auenneet. Vaikka saatavuus yleisesti on vuosien aikana parantunut, niin kukkakauppiaat edelleen ottavat niitä valikoimiinsa minusta aika varoen. 
Jos teistä joku haaveille magnoliasta, niin kannattaa olla silmät auki kukkakaupoissa, sillä ne vaatimattomat oksat, joissa ei vielä näy yhtään kukkaa saattavat olla magnolian oksia. Tässäkään oksassa ei kukkakaupassa näkynyt vielä yhtään terälehtien sävyä. Nupun päällä olevat kovat kuoret se oli kuitenkin jo muutamasta tiputtanut, ja siksi uskalsin toivoa, että oksa puhkeaa kukkaan, niin kuin se sitten ilokseni tekikin.
Tässä oksassa oli paljon nuppuja ja lopulta ne avautuivat melkeinpä kaikki. Magnolia on minusta ehkä kauneimmillaan juuri siinä vaiheessa, kun vasta pari kukkaa on auennut ja suurin osa vielä löyhällä nupulla. Suurin osa näistä kuvista on tuosta vaiheesta, sekä ihan viimeisestä pienestä oksasta, jonka vielä leikkasin ja pelastin, kun muu oksa alkoi jo olla kaikkensa antanut. Voin kertoa, että vaikka tässäkin on 10 kuvaa, niin koneella on vielä vaikka kuinka paljon enemmän. Menen aina sekaisin magnolian kauneudesta, ja ihastelen kukinnan eri vaiheita. Seuraan suurella jännityksellä miten oksan oikein käy. Hihkuin, kun näin hieman vaalenpunaista ensimmäisessä nupussa. ihastelin, kun kukat aukeavat ja lopuksi vielä vähän haikeana katsoin, kun kukat alkoivat lakastua. Onneksi magnoliakausi vasta alkoi, joten uskon, että tämä ei ole tämän vuoden ainut oksa.Tässä vielä vinkkejä siihen, miten saada magnolian oksa kukkimaan.


*
Suojaa oksa kuljetuksen ajaksi hyvin!
Varsinkin näillä pakkasilla oksa täytyy pakata todella hyvin, niin että se ei vain saa kylmää. Pidä myös huolta, että se on koko ajan vedessä. 

*
Leikkaa oksaan vino imupinta terävällä veitsellä (omani olen hankkinut kukkakaupasta, ja se on samanlainen kuin mitä kukkakaupoissa käytetään).
Viiston leikkauspinnan lisäksi sain viimeksi vinkin, että kuorta kannattaa vuolla pois parista kohtaa.

*
Vaihda vesi vähintään 1-3 päivän välein, ja leikkaa silloin myös uutta imupintaa. 
Puuvartiselle kukalle laita aina kuuma vesi.

*
Pidä oksaa valoisalla paikalla.

*
Magnolian nupun päällä on ensin kovat kuoret, jotka putoavat pois ennen kuin ne aukeavat. Älä siis ihmettele, 

Näillä konsteilla olen itse yleensä onnistunut saamaan magnolian oksan kukkimaan. Viime keväänähän istutimme omaankin pihaan magnolian. Saa nähdä miten taimi talvesta selviytyy. Joka kevät teen myös Magnolia-kierroksen ja käyn ihastelemassa tiedossani olevia pääkaupunkiseudun magnoliapuita. Olen kirjoittanut aiempian vuosina ainakin valkoisena kukkivasta Torkkelinmäen magnoliasta ja Käpylän vaalenpunaisena kukkivasta magnoliasta.


10 kommenttia:

 1. Itselleni ihan uusi tuttavuus tämä mangolia. Kaunis! En ole kaupoissa koskaan törmännyt tällaiseen. Asun tosin pienellä paikkakunnalla mikä vaikuttanee asiaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Magnolia on niin kaunis ja ehkä sen viehätys on myös siinä, että sitä ei mistään löydä jokaisella kukkakauppareissulla, mutta voi sitä onnea, kun on magnolia-aika ja sen löytää. Kannattaa pienelläkin paikkakunnalla kysyä, jos he voisivat sinulle magnolian tilata. :)

   Poista
 2. Voi kuinka kaunis! Itse olen meinannut jo menettää toivoni oman oksani suhteen. Ei näy edes yritystä nuppujen aukeamisesta. Saa nähdä kuinka minun käy. Mutta kokeilempa vielä tuota pinnan kuorimista muutamasta kohtaa 🙄🤗

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus käy tosiaan niinkin, että nuput ei vain puhkea kukkaan. Toivottavasti käy kuitenkin niin, että oksa vielä yllättää. :)

   Poista
 3. Moikka! Löysin pinterestin kautta blogisi ja päädyin selailemaan vanhoja postauksia, josta löysin teidän edellisen(?) kodin myynti ilmoitus postauksen. Nyt kiinnostais tietää, mistä on ostettu seinällä oleva hyllykkö joka näkyi pyöreän keittiöpöydän yläpuolella:-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, kun löysit blogiin, ja pahoittelut, että jouduit odotella vastausta. Hylly on aikoinaan hankittu IKEAsta. Nyt en tiedä onko sitä vielä saatavilla. Itsellänikään ei enää ole sitä hyllyä, kun asunnon ostaja halusi ostaa hyllyn ja se jäi siihen paikalleen. Nimeäkään en enää muista. Jos IKEAssa ei enää ole, niin ehkä sitä löytyy jostain käytettynä. Toivottavasti tästä oli apua.:)

   Poista
 4. Uusi tuttavuus, johon aion tutustua jos tulee kukkakaupassa vastaan. Ja sitten täytyy palata takaisin noihin hoito-ohjeisiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa tosiaan pitää silmät auki kukkakaupoissa tai ihan kysäistä, että löytyykö tai saako heidän kautta. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!