Aikuisen naisen synttärit: Heidi´s Spa & Sauna

lauantai 17. helmikuuta 2018
*Kaupallinen yhteistyö Solera

Minä vietin tammikuun lopussa synttäreitä, ja päätin useamman vuoden tauon jälkeen pitää oikein juhlat. Näin 35-vuotiaana sitä arvostaa aamuyöhön jatkuvan biletyksen sijaan kuitenkin jotain muuta. Toivoinkin juhlilta rentoa päivää, rauhallisia hemmotteluhetkiä, hyvää ruokaa ja juomaa, sekä ennen kaikkea ihan vain muutaman lähimmän ystäväni herskyvää seuraa.
Niinpä laitoin rennosti whatsApp viestillä kutsun, johon kirjoitin otsikoksi Heidi´s Spa & Sauna.
Pukukoodi oli näissä rennoissa juhlissa siis kylpytakki ja -tohvelit, mutta sekös vasta juhlavaa oikeastaan olikin. Itseni kanssa juhlineet neljä ystävääni, kun ovat kaikki myös pienten lasten äitejä, arvelin heidänkin arvostavan tällaista tyttöjen päivää enemmän. Vuorotellen aina joku huokaisi "Ihanan hiljaista ja rauhallista." Vaikka saatiinhan me naiset keskenämmekin aikaan ääntä. Esimerkiksi siinä vaiheessa, kun asettelimme saunan jälkeen kangasnaamiot kasvoille, naurun remakkaa riitti. Säästän teidät kuvilta, sillä itsehän näytin naamiossa ihan Hannibal Lecteriltä. :D


Olen aina innoissani juhlista jo etukäteen. Tykkään niin paljon järjestää juhlia, että saatan välillä innostua jo valmisteluvaiheesta vähän liikaa. Kun on aikaa, niin panostankin mielelläni juhlien laittamiseen, mutta nyt kiireisen arjen keskelle kaipasin oikeasti hengähdyksen, enkä lisää työtä. Päätin ottaa valmistelut tosi rennosti ja tilasin tarjoiluiksi sushit. Aina yhtä hyvää.


Synttärikakuksi tein monimutkaisten leipomusten sijaan tutun ja helpon, mutta superherkun jätskikakun. Jätksikakun olen ehkä mieltänyt enemmän lastenjuhlien herkuksi, mutta vähän erilaisella koristelulla se toimi oikein hyvin aikuisillekin. Macarons-leivoksia, marenkeja ja suklaatryffelejä laitoin tarjolle myös erikseen. 
Juomapuolestakaan minun ei tarvinnut kantaa huolta, sillä sain meille juhlajuomaksi blogin kautta Alexandre Bonnet perle rosée samppanjaa*. Paikalla oli yksi ystäväni, jonka kanssa olemme joskus olleetkin viinimatkalla Champagnessa ja sieltä jäi kiinnostus samppanjoihin. Niin hyvin ei kuitenkaan sattunut, että olisimme juuri tässä samppanjatalossa silloin vierrailleet, joten oli kiva tutustua tähän muissa Pohjoismaissa suosioon nousseeseen, mutta meillä vielä vähän tuntemattomampaan samppanjaan. Vaikka samppanja kiinnostaa, niin asiantuntijaksi en voi itseäni silti sanoa. Kiva suunnitelematon ohjelmanumero oli kuitenkin se, kun leikkimielisesti etsimme viinin makuja ja pyrimme kuvailemaan niitä. Viinin kuvauksesta: erittäin kuiva, hapokas, sitruksinen, punaherukkainen, vadelmainen, hennon yrttinen ja kevyen paahtoinen, löysimme erityisesti marjaisat maut. 
Ihastuttavan pinkin samppanjan lisäksi ihastelimme myös samppanjan kaunista lahjapakkausta. Se on ruotsalaisen muotisuunnittelijan Ida Sjöstedin käsialaa, jonka herkkyyttä, kauneutta ja naisellisuutta huokuviin luomuksiin ruotsin kuninkaallistenkin on usein nähty pukeutuvan. Pakkausta koristavat keväiset kukat ja heksagon-muoto sopivat näihin juhliin täydellisesti.
Helmikorvakorut lähes aina korvissani kiinnitin heti huomioni myös viinin nimeen. Nimi Perle viittaa tässä yhteydessä siihen, että viini on helmi eli arvokas ja kallisarvoinen. Tätä oli ihana tarjota ystävilleni, joita voisin kuvailla samoilla sanoilla. Samppanja on aina samppanja, ja se toikin näihin juhliin ihanasti juhlan tuntua.
Koristeluissa kukkahulluna luotin jälleen kerran kukkiin. Heksagonin muoto löytyi samppanjapakkauksen lisäksi myös marmorikuvoisista lautasista, joita oli jäänyt viime kesän kukkiva kesäpäivä -juhlista. Niiden kaveriksi laitoin näihin juhliin nudensävyiset servietit. Ystävänpäivä lähestyi tammikuun lopussa ja laitoin ystävilleni vielä Annika Välimäen kauniit ystävänpäiväkortit kattaukseen lusikan alle.
Niin hyvä mieli tulee vieläkin näistä juhlista, joissa sain aikaan onnen sirpaleitakin. Nyt muutaman viikon 35-vuotiaana olleena voin todeta, että tämä on aika kiva ikä. Kolmenkympinkriiseilyt ovat ohi ja sitä voi jo ihan rauhassa olla sen ikäinen kuin on. On kiva huomata elävänsä keskellä monia asioita, joista joskus haaveilin. Toisaalta elämässä vastaan tulleiden koettelemuksien myötä perspektiiviä asioihin alkaa olla. Ruuhkavuosissa kiirettä ja hektisyyttäkin riittää usein sen verran, että sekä hyvässä, että pahassa kaikkea ei enää ehdi samalla tavalla arjessa analysoida. Tavallaan ikä numeroina menettää koko ajan merkitystään. Se miltä oma mieli tuntuu on paljon olennaisempaa kuin luvut jatkuvasti juoksevassa mittarissa. Elämä on nyt, perheessä, ystävissä ja asioissa joita saa tehdä ja kokea. Eli sitten vain neljänkympinkriisiä kohti. ;)

Alvira on määritellyt, että viinin kommentointi on kiellettyä. Kaikki muu komentointi sen sijaan on tähänkin postaukseen luvallista ja aina yhtä tervetullutta.
TallennaTallenna

2 kommenttia:

  1. Ihanaa luksusta olet järjestänyt ystävättärillesi! Onnittelut täältäkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti! Näitä juhlia on kyllä ihana muistella. :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!