Uuden kodin olohuone

maanantai 11. huhtikuuta 2016Olohuone on nyt ensimmäinen huone, jonka teille talosta esittelen. Tämäkään huone ei toki ole täysin valmis, mutta toivottavasti siedätte esimerkiksi seinävalaisimia varten seinällä roikkuvat johdot. Sen sijaan parasta tässä tilassa on minusta suuret lattiasta alkavat ikkunat, ja kahden kerroksen korkuinen huonekorkeus. Alakerrassa on muutenkin normaalia huonekorkeutta korkeampi huonekorkeus (2m 85cm). Olemmekin saaneet kommentteja, että talo tuntuu neliöitään isommalta. Tästä saammekin kiittää arkkitehtiamme, joka suunnitteli taloon toivomaamme tilantuntua ja avaruutta.
Pidän valkoisista seinistä, mutta talon isoimmalle seinälle valitsin silti harmaan sävyn. Kylmä ja silti pehmeä harmaan sävyn löytyi Värisilmän Lumo -sävykartasta, ja sävyn nimi on Huurteinen.Takka on tilan katseenkiinnittäjä ja tunnelman luoja. Halusin, että takka aukeaa myös ruokailutilan suuntaan ja siksi päädyimme kulmatakkaan. Takka on sijoitettu osittain portaiden alle, niin että portaat ja takka ovat ikään kuin samaa rakennelmaa. Suunnittelin takan siten, että takan viereen jää matala taso, joka myös sijoittaa takkapesän niin, että se ei jää liian sivuun olohuoneeseen nähden. Takan ja seinän väliin on vielä tulossa kiinteä hyllykkö, jossa on alakaapit. Kiinteä hyllykkö tuleekin olemaan sisustuksellisesti merkittävä asia, koska ilman juuri mitään esineitä olohuone on ehkä vielä vähän askeettinen. Matto ja sohvat onneksi tuovat pehmeyttä. Tämän Annon villamaton hankin jo joskus talvella alesta odottamaa uutta kotia. Ulkonällisesti olisin kyllä pitänyt siitä, mutta valitettavasti se on vain jo osoittautunut todella pöliseväksi. Olohuoneen lopullinen matto on siis vielä etsinnässä. Koitan vielä, jos tämä matto menisi yläkerran aulassa tai sitten joudun luopumaan siitä kokonaan. Tuolle Hayn pöydälle olisi tarvetta ja paikka myös yläkerran aulassa, joten myös jollekin toiselle matalalle pöydälle olisi vielä tarvetta. Sohvavalintamme ovat Decotiquen Le Grand air sohva ja loveseat
 Uusi talo uusine pintoineen kaipasi vähän kontrastia rinnalleen, ja tämä "Loose-fit" -verhoiltu malli oli mielessäni pitkään. Puuvillasta, viskoosista ja pellavasta kudottu kangas on laadukas, ja untuvakerrokset täytteessä tekevät sohvasta miellyttävän. 
Haaveilin valkoisista sohvista, mutta koska ruokailutila on aivan olohuoneen vieressä, oli lapsiperheessä realistisempaa päätyä harmaaseen. Nyt kun sohvat ovat tuossa, niin pidän kyllä tästä harmaasta todella paljon, eikä se tunnu yhtään kompromissiratkaisulta. Koska tila muuten on vaalea, niin harmaat sohvat juurruttavat hyvin korkeaa tilaa. Päälliset ovat irrotettavat ja valkoista verhoilua myydään myös erikseen. Sohvavalintaa helpotti, että optio valkoisiinkin päällisiin säilyy, jos joskus realiteetit ovat toiset ja kaipaa vaihtelua.
Huonekalujen mittasuhteet ovat tietysti myös asia joka vaikutti sohvavalintaan. En halunnut, että tila menee liian tukkoon, mutta halusin, että olohuoneessa on kaksi sohvaa. Normaalia leveämpi nojatuoli onkin juuri sopiva ratkaisu, ja siitä on nopeasti tullut ihan lempipaikkani. Loveseat-nimi kuvailee nojatuolia hyvin. Tähän nojatuoliin voi käperyä kullan kanssa, lukea kirjaa pikkumiehelle tai yksin istuessa heittää jalat rennosti ylös. Tunnelmallinen takkatuli ja tämä tuoli ovatkin jo osoittautuneet täydelliseksi yhdistelmäksi.

11 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos Jenni! :)Ihanilta vaikuttaa sinunkin suunnitelmat. Tsemppia teidän projektiin! :)

   Poista
 2. Hei. Oletteko olleet sohvaan tyytyväisiä? Meillä on suunnitelmissa hankkia sama sohva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollaan kyllä oltu tyytyväisiä! Nyt on juuri tullut uusia värejäkin room21:iin.

   Poista
 3. Hei! Onko sohva pysynyt ryhdikkäänä käytössä? Pystyykö sohjassa istua "normaalisti" vai onko enempi semmonen löhösohva? �� Tiedätkö vielä missä kaupassa sohvaa voisi nähdä livenä ? Mietinnässä saman sohvan hankkiminen ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pystyyhän tässä sohvassa toki istumaankin, mutta on se minusta enemmän kuitenkin juuri löhösohva. Tätä sohvaahan myy Royal Design ja Room21, jotka molemmat ovat nettikauppoja ja jotenkin liitoksissa toisiinsa. Olen ymmärtänyt, että Decotique -merkkiä (jota sohva siis on) ei myydä muualla ja se olisi heidän oma merkkinsä. Minä en silloin löytänyt mitään paikkaa, missä sitä olisi voinut testata livenä, mutta olen yhtä asiaa lukuun ottamatta ollut siihen yleisesti tyytyväinen.
   Me jouduimme nimittäin olemaan Room21 yhteydessä reklamaatio-asioissa, koska tumman harmaa kangas alkoi haalistua valossa. Meillähän sohvat ovat olohuoneessa, johon tulee isoista ikkunoista paljon valoa, silti laadukaan kankaan ei pitäisi haalistua alle vuodessa niin paljon. Room21 hoiti kuitenkin reklamaation hyvin ja odottelemme nyt uusia päällisiä. Heidän mukaansa yleisesti ei ole ollut samaa ongelmaa, mutta me haluamme varmistua, että sama ei kuitenkaan toistu, ja siksi uudet päälliset tulevat olemaan vaaleamman sävyiset (Misty Grey) ja täyspellavaiset.
   Heille voi varmasti laittaa sähköpostia ja kysyä onko sohvaa mahdollista nähdä jossain livenä. Toivottavasti tästä oli apua sohvavalintaan.

   Poista
 4. Kiitos Heidi vastauksesta! Toivotaan että väri säilyy paremmin uusissa päällisissä :)

  VastaaPoista
 5. Kaunista! Mikä pinta tuossa takassa on? Meillä oli ajatuksena laittaa takkaan kaakeli päällyste, mutta nyt jäin miettimään tällaista ☺️

  -Henna

  VastaaPoista
 6. Kaunista! Mikä pinta takassa on? Meillä oli ajatuksena laittaa takkaan kaakeli pinta, mutta tämän nähtyäni ☺️

  -Henna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Takassa on antiikkilaasti pinnoitteena. Kaakelillakin tulee varmasti kaunis. Tämä on ehkä modernimpi ratkaisu. Riippuu varmasti myös takan mallista, että kumpi toimii paremmin. :)

   Poista
 7. Heippa! Kaunis takka. Minuakin kiinnostaisi takan pinta ja lisäksi kiinnostaisi takan mitat ilman tätä lisäosaa. :-)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!