Onnellisia uutisia

lauantai 16. huhtikuuta 2016


Onnellisia uutisia: Meille on tulossa vauva!
Olen niin kiitollinen, että perheemme kasvaa ja pikkumies saa sisaruksen. Olen nöyränä, sillä en olisi uskonut, että saan kokea tämän ihmeen toisen kerran. 
Raskaus on tuntunut monissa asioissa samanlaiselta kuin ensimmäinenkin. Olen todella onnellinen, mutta myös huolissani, että onhan vauvalla varmasti kaikki hyvin vatsassa. Raskaus on nyt 16. viikolla, ja olen joitakin viikkoja tuntenut satunnaisia vauvan liikkeitä. Niiden tunteminen rauhoittaa mieltä. Vatsa tuli nopeasti esiin, ja viikkoihin nähden tuntuukin, että se onkin jo aikamoinen. Tätä ei todellakaan ole enää hetkeen piiloteltu. Iso vatsakin on itselleni konkreettinen todiste, että siellä se pikkuinen joka päivä kasvaa ja kehittyy. Itse olen voinut hyvin, jos ei lasketa normaalia alkurakauden pahoinvointia. Tässä raskaudessa kärsin pahoinvoinnista enemmän ja pidempään, ja olen ollut paljon väsyneempi. En ole joutunut oksentamaan, mutta kuvotus ja heikotus teki välillä melkein toimintakyvyttömäksi. Toisaalta elämäntilannekin on nyt niin toinen kuin ensimmäisellä kerralla. Ensimmäisen raskauden alussa olin kesälomalla ja pystyin helposti tarvittaessa himmaamaan vauhtia. Nyt raksan loppukiri oli juuri silloin kovimmillaan, eikä 2-vuotiaankaan vauhdissa lepäillä. Blogi siis hiljeni kevättalvella raksan lisäksi myös tästä syystä.  
Erilaista tässä raskaudessa on myös se, että viimeksi äidiksi tuleminen pohditutti tietysti todella paljon. Nyt olen jo äiti, ja vaikka siinä asiassa kasvaa ja oppii joka päivä, niin tiedän siitä kuitenkin jo jotain. Tuntuukin, että tavallaan huomio on tällä toisella kertaa ehkä vieläkin enemmän juuri vauvassa. Jos ihan kaikki ei tule nyt uutena, niin elämä kahden lapsen kanssa tulee olemaan erilaista, ja esikoisen elämässä tuleminen isoveljeksi on suuri asia. Luotan kuitenkin siihen, että asiat menevät luonnollisella painollaan.


Me emme varsinaisesti kertoneet pikkumiehelle vauvauutisia, koska hän tuntui heti tietävän ne. Kun vatsakaan ei vielä näkynyt kysyin häneltä, että mikä äidin masussa on, ja hän vastasi heti: "Vauva!", kuin se olisi maailmankaikkeuden ilmiselvin asia. Näillä kahdella taitaa olla jo nyt ihan oma yhteys.

13 kommenttia:

Kiitos kommentistasi!