2-vuotiaan synttärit ja yhdistetyt tuparit

sunnuntai 17. huhtikuuta 2016


Kutsuimme sukulaisia ja pojan kummit vastavalmistuneeseen tiipiihime juhlimaan 2-vuotiaan synttäreitä. Viralliset synttärit oli jo noin kuukausi sitten, mutta haluismme viettää juhlia vasta täällä uudessa kodissa. Juhlia vietettiinkin siksi vasta viime viikonloppuna. Muutosta oli vasta pari viikkoa, ja kuten jo kerroinkin olin migreenissä juhlien alla. Tykkään yleensä suunnitella ja valmistella juhlia hyvissä ajoin, mutta tällä kertaa juhlat laitettiin kasaan nopeasti. Kivat juhlat syntyi kevyemminkin. Ihmisethän juhlan aina lopulta tekevät.
Poika sai kuukausi sitten oikeana syntymäpäivänään lahjaksi tiipiiteltan uuteen huoneeseensa, ja ajatus tiipiiteemasta yhditettyihin synttäreihin ja tupareihin tuli siitä. Tiipiit on tällä hetkellä pojalle kova juttu muutenkin. Hänen huoneeseensakin odottaa rullat tiipii-tapettia. Hän kutsuu nykyisin kaikkia kolmion muotoisia asioita tiipiiksi. Tiipiikutsut ja tiipiisynttärikortti olivat ainut asia, joita muuuten aloitin tekemään jo aikaisessa vaiheesa, toki niidenkin kanssa viimeistely jäi silti viime tippaan. Samoista materiaaleista syntyi sitten vielä myös kakunkoristeet. Mummi (miehen äiti) leipoi pikkuleivät ja mumma (minun äitini) kakun ja suolaiset herkut. Minä pääsin siis helpolla, kun koristelin vain kakun ja tein saalatit ja hädelmätikkuja.
Pikkumies nautti niin juhlista! Hän oli puhunut monta viikkoa kakusta. Kynttilät sammuikin hienosti yhdellä puhalluksella. Omatoiminen poika olisi halunnut itse leikatakin kakkua, mutta sen verran uhkaavasti kakkulapio kuitenkin helilui, että iskä vähän auttoi. Hauska ajatella, että nämä juhlat tullaan aina muistamaan ensimmäisinä juhlina, jotka vietettiin tässä talossa.

2 kommenttia:

 1. Ihanat herkut ja uusi talonne on ihana. Luin nyt ekaa kertaa blogiasi ja huomasin, että talossanne on melkein joka huoneessa alas asti ulottuvat ikkunat. Mitä laitatte näihin verhoiksi/suojaksi tms.? Olet ehkä maininnut asiasta, mutta en sitä löytänyt näin nopealla vilaisulla. Olemme katsoneet asuntoja ja nuo isot ikkunat viehättää kovasti, mutta mietin, pitääkö niihin hankkia sälekaihtimet vai olisiko joku miellyttävämpi ratkaisu?
  Hanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa ja kiva, että löysit blogiini. :) Pahoittelut, että komenttiisi vastaaminen kesti. Olen saanut muiltakin kysymyksiä liittyen suuriin ikkunoihin, joten kirjoittelinkin tänään lopulta ihan erillisen postauksen aiheesta. Käyhän kurkkaamassa se, koska sieltä löytyy vastaus sinunkin kysymykseesi.Toivottavasti ajatuksista on sinulle hyötyä omassa pohdinnassasi. http://www.kuistinkautta.blogspot.fi/2016/04/isoista-ikkunoista.html
   Mukavaa kevättä!

   Poista

Kiitos kommentistasi!