Uudessa kodissa ollaan!

keskiviikko 30. maaliskuuta 2016Täällä sitä kuulkaas nyt ollaan, uudessa kodissa! Aika mahtava fiilis!
Siirsimme muuttoa siis lopulta ihan sovinnolla parilla viikolla pääsiäiselle, ja hyvä niin, koska kiirehän sitä silti tuli. Elämä on kaikin puolin ollut niin vauhdikasta, että sillä välin, kun me olemme ahkeroineet, niin blogi on lepäillyt. En varsinaisesti suunnitellut blogitaukoa, mutta tässä kohtaa täytyi priorisoida voimansa, koska tätä hullunmyllyä ei olisi muuten mitenkään jaksanut. Olen kaivannut bloggaamista, ja muuttopäivänä kiilasin muuttolaatikoiden edelle ja otin muutamia kuvia talolta juuri ennen kuin muuttokuorma saapui paikalle. Toivottavasti olette tauosta huolimatta siellä edelleen, sillä tästä siis alkavat postaukset uudesta kodista.Yritin aloittaa pakkaamisen ajoissa, mutta silti loppukiire tuli. Väliaikaisessa kodissa oli lopulta aika kaaos, kun muuttolaatikoiden lisäksi uudet sohvat ilmestyivät sinne kolme viikkoa etuajassa tukkimaan tilaa. Pitkänä perjantaina koitti vihdoin varsinainen muuttopäivä ja tavarat saatiin tänne talolle. Pääsiäisen aikana jo vimmatusti tyhjättiin laatikoita ja korkeat pinot ovat kummasti kadonneet. Vaikka puheessa sana `raksa´ ei ihan vielä ole muuntunut sanaan `koti´, niin kokoajan enemmän ja enemmän talo silti alkaa tuntua kodilta.Projekti kaikkineneen eli siitä kun maatyöt alkoivat, siihen kun muutto koitti, kesti 9 tiivistä ja tehokasta kuukautta. Rehellisyyden nimissä pidempään tätä tahtia ei olisi kyllä jaksanutkaan. Toisaalta tällaisia me miehen kanssa olemme; pitkittynyt vuosien rakennusprojekti ei ainakaan olisi meidän juttu. Joitakin pieniä juttuja toki vielä talossa riittää, eikä tekeminen lopu, kun käydään pihan kimppuun. Toisaalta kaiken lopun voi kuitenkin tehdä täällä. Enää ei miehen tarvitse lähteä raksalle, eikä minun päiväni pojan kanssa kestä aamupuurosta iltanukutukseen. Nyt on se hetki, kun kiire loppui ja on lupa nauttia.
Näin jälkikäteen ajatellen olisi ollut kiva kirjoitella teillekin täällä blogissa enemmän raksan vaiheista ja suunnittelutyöstä, mutta jotenkin sitä kaipasi projektin aikana usein jotain muuta vastapainoa, ja voimatkin olivat siis arvatenkin välillä todella koetuksella. Taloon ja sen yksityiskohtiin on nyt aikaa perehtyä ja aionkin kierrättää teitä talossa huone huoneelta.

37 kommenttia:

 1. Hieno on! Onnea uuteen kotiin :)

  VastaaPoista
 2. Voi miten upea koti teillä on! Todella hyvin toimiva kokonaisuus väriensäkin puolesta. Pääsimme itsekin muuttamaan juuri ennen pääsiäistä, ja raksan loppurutistus oli kyllä melkoinen. Onneksi nyt viimein saatiin vuokrakämppä luovutuskuntoon ja voimme keskittyä täysin uuden kotimme laittamiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loppurutistukset on tosiaan vielä aina lopussa, ne joita koskaan osaa ajatella. Toisaalta paras onkin keskittyä parhaaseen osaan, koska se motivoi eniten. Kiitos kauniista sanoista ja onnea teillekin uuteen kotiin! :)

   Poista
 3. Hieno! Onnea, laittaisinko pesutiloista ja saunasta kuvia?
  Laura

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Toki niistä tulee myös kuvia. Sauna vain on vielä vaiheessa, mutta tulee kyllä sitten sieltäkin kuvia. :)

   Poista
 4. Paljon onnea uuteen kotiin! Se tunne on kyllä aluksi ihmeellinen, kun saa herätä siellä "raksalla" aamuisin :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Totta, paras hetki koko projektissa oli varmasti juuri se, kun sai herätä uudesta kodista. :)

   Poista
 5. Paljon onnea uuteen ihanaan kotiinne♥
  Meillä silloin joskus, kun rakennettiin, Kesti 7 kuukautta perustusten kaivamisesta, muuttoon..ja koti oli valmis...:)

  VastaaPoista
 6. Wau. Onnea uuteen upeaan kotiin. =)
  Täällä ollaan ja odotellaan kotikierrosta huone huoneelta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kotikierros etenee hiljalleen, vaikka pikkujuttuja uupuu vielä vähän sieltä täältä. Luvassa siis kyllä on.

   Poista
 7. Onnea uuteen kotiinne. Hyvältä näyttää ja perässä tullaan. Meidän muutto on noin 2 kk päästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Tsemppia loppurutistukseen! Jaksaa jaksaa! Kyllä tätä kannattaa odottaa!

   Poista
 8. IHANA - Onnea uuteen kotiin <3
  Tulen pian käymään!

  VastaaPoista
 9. Kauniilta näyttää ja vielä kerran onnea! :)

  VastaaPoista
 10. Paljon onnea uuteen kotiin! Kauniilta ja ihanan uudelta näyttää. <3

  VastaaPoista
 11. Onnea uuteen kotiin! Hyvin tuttua tuo kuvailusi raksa-arjesta, mutta onneksi perästä tullaan:) Upea koti teillä ja odotan innolla talokierrosta kuvina!

  VastaaPoista
 12. Aivan ihanan näköistä! Onnea uuteen kotiin!

  VastaaPoista
 13. Onnea uuteen kotiin! Hienolta näyttää!
  -Jessi Mc

  VastaaPoista
 14. Ihanalta näyttää! Onnea uuteen kotiin! Nyt on aika nauttia lopputuloksesta ja työn jäljestä, keskeneräisiä asioita ehtii saattaa valmiiksi ilman stressiä ja kiirettä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Essi! Tuo on niin totta, nyt ei enää ole kiirettä!

   Poista

Kiitos kommentistasi!