Magnoliahullun muistiinpanot

keskiviikko 24. helmikuuta 2016Minun yleisesti tunnettu diagnoosinihan on kukkahulluus, mutta jos on vielä joku, joka ei tiennyt, niin erityisesti magnolia on se kukka joka saa minut aivan sekaisin. Mikään ei (ei edes viime metrien rakennuskiire) hillitse joka keväistä magnoliahulluuttani. Näin aikaisin kevättalvella säntäilen kukkakaupasta toiseen kyselemässä löytyisikö edes yhtä pientä magnolianoksaa, ja myöhemmin keväällä ajelen sitten pitkin Helsinkiä ihastelemassa tiedossani olevia magnoliapuita. En tiedä ovatko magnolianmetsästystaitoni vuosien varrella kehittyneet, aiempien vuosien kyselemiskierrokseni kirjattu kukkakaupoissa ylös vai magnoliahulluus levinnyt laajemminkin, mutta tänä vuonna minua on onnistanut jo kaksi kertaa. Ensin löysin yhden pienen oksan, joka sekin oli jo riemunkiljahdusten paikka. Pienen oksan löysin Stockan eteisessä olevasta pienestä kukkakaupasta. Olin jo lähdössä pois muiden kukkaostosteni kanssa, kun silmäni osuivat maljakossa yksin nojaavaan oksaan. Hyvä että en syöksyä tehnyt, vaikka ei se oksa tuntunut ketään muuta ainakaan sillä hetkellä edes kiinnostavan. Kuvitelkaa miehen ja pojan ilme, kun tulin kotiin kolmen kukkapaketin kanssa kukkahullun onnellinen hymy kasvoillani.


Olin siis jo ikionnellinen yhdestäkin pienestä oksasta, koska läheskään joka vuosi en ole välttämättä löytänyt sitäkään, mutta meni vain viikkoa ja löysin lisää. Kauniaisissa ruokakauppareissulla kävin tarkistamassa kukkakaupan tilanteen. Ei näkynyt yhtään oksaa, mutta kysyin kuitenkin vielä, jos vaikka takahuoneessa sattuisi olemaan. "Ei meillä kyllä... eikun hei, just tänään taisi tulla muutama pieni oksa... eikun nämähän on ISOJA." 


Magnolia on vain niin maagisen kaunis. Nuppujen aukeamisen eri vaiheet ovat kiehtovia ja jokainen kukka aina omanlaisensa. 

14 kommenttia:

 1. En yhtään ihmettele kukkahulluutta. Magnolia on todella kaunis, minä en ole vielä onnistunut sitä löytämään meiltä päin... harmitus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Magnolia on niin kaunis! Älä vielä luovuta joku kukkakauppa saattaa yllättää!

   Poista
 2. Se on kyllä todella kaunis, ymmärrän "hulluutesi" ihan hyvin :-) Mulla on ollut haaveissa jo pitkään saada omaan pihaan magnolia, ja viime kesänä sitten toteutin unelman ja istutin tänne uuden talon pihaan ensimmäisen oman magnoliani. En tiedä miten sen nyt on käynyt, kun syksy oli niin leuto että se alkoi jo tehdä silmuja, ja sitten iskikin ne kovat pakkaset. Noh, pianhan se on kevät ja näen että kukkiiko omassa pihassa vai ei? :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Magnoliapuu oli itselläkin ensimmäinen asia, jonka meidän puutarhasuunnittelijalle mainitsin. :) Toinen magnoliaan liittyvä haaveeni on nähdä magnoliapuiden kukkivan keväisessä Pariisissa.
   Kerro sitten miten sinun puusi on pärjännyt ja tuliko kukkia. :)

   Poista
 3. Ihana! Kukkahulluus on iskenyt tännekkin...jo monta vuotta sitten..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin keväällä tämä meidän tauti on kyllä pahimmillaan ;)

   Poista
 4. Todella kauniita ja herkkiä kukkasia!

  VastaaPoista
 5. Ihana kukkahulluus täälläkin ... pitääkin soittaa ennakkotilaukseen magnoliaa ja papukaijatulppaaneja tulevaa naistenpäivää varten. Mieheni saa tuoda sitten tietenkin vielä oman kimpun omalle naiselleen. =D

  VastaaPoista
 6. Olipa kiva löytää superkaunis blogisi! Ja aivan upea talo tulossa teille! Ja miten ihanaa kun pääset pian toteuttamaan sen sisustamista. :)

  Ja suurkiitokset, kun olet lisännyt meidän linkkilistallesi <3

  Tsemppiä remppaviimeistelyihin!

  Keväisin terveisin,
  Riika / Coterie

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Löysin toisiaan joku aina sitten teidän kauniin blogin, ja jäin heti seuraamaan ja linkkasin teidät listalleni. Mukavaa, että tekin löysitte tänne! :) Kaikki tsempit ovat tässä raksan loppusuoralla tarpeen, joten kiitos paljon niistä ja muutenkin kivasta kommentistasi!

   Poista
 7. Ihania ovat ja just ollaan täälä Chicagossa parhaaseen kukinta-aikaan! Tulevina vuosina ei kannata turhaan sinkoilla, meillä on mangoliaa koko sen ajan kun sitä saa... T: serkku

  VastaaPoista
 8. Ihania ovat, ihan ykkösiä! Jatkossa ei kannata säntäillä ympäriinsä, meillä on mangoliaa koko kauden ajan, melkolailla ensimmäisenä ja viimeisenä Helsingissä! Viimeistään ensi kevääseen siis. (T: serkku ��)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!