TALOPROJEKTI: Tilannekatsaus kuukausi ennen muuttoa

tiistai 16. helmikuuta 2016


Se on siis alle kuukausi muuttoon, joten ajattelin, että nyt on oikea (ja kohta myös viimeinen) hetki raksapostaukselle. Raksakuvia on päätynyt tänne blogiin aika vähän, ja suurin syy on se, että siellä tapahtuu koko ajan sellaista tahtia, että kun ehdin saada postauksen julkaisukuntoon, niin tilanne  onkin jo aivan toinen. Näistäkään kuvista jokainen ei siksi ole ihan ajantasainen, mutta joka tapauksessa kurkataanpas nyt raksalle.


Eteinen ja portaat:
Ensimmäisessä kuvassa näkyy eteisen kaappien ympärille tuleva runko, ja portaiden alle rakennettu säilytystila. Alemmassa niitä ei vielä ole, ja sen kuvan olen ottanut, kun kävin katsomassa miten eteisen mikrosementtilattia onnistui. Minusta se onnistui hyvin ja tykkään siistä ihan hulluna. Tällä hetkellä tuo lattia vain on pahvien alla piilossa. Seinät ovat jo saaneet nyt jo maalikerrokset.
Portaikkoon on ilmestynyt toiselle puolelle kiinteä kaide, ja toiselle puolelle on tilattu lasikaide, jota malttamattomina odotellaan. Portaissa ei ole vielä mikrosementtiä, vaan niissä on vasta pohjalla saneerauslaasti. Parasta portaikossa on kuitenkin avoin näkymä kahden kerroksen korkuiseen olohuoneeseen ja isoihin ikkunoihin.

Vessat:Tästä kuvasta ei nyt näe oikeastaan muuta kuin kasoittain johtoa ja putkia, mutta vessoissa mikrosemettilattiat ovat parhaillaan työn alla, ja laatoitus on aloitettu tällä viikolla. 

Kodinhoitohuone:Kodinhoitohuoneesta on nyt myös aika surkea kuva, mutta tällä nyt mennään. Kodinhoitohuoneesta puuttuu toiseta seinältä alakaapit paikoiltaan, ja nuo korkeat kaapit eivät ole vielä kunnolla kiinni. Muuten kodinhoitohuoneessa on enää sähkö- ja putkitöitä.

Työhuone:Työhuoneesta ei puutu enää paljon, oikeastaan vain lattia.
Parketin kanssa tuli itse asiassa ongelmia, kun sävy ei ollutkaan sitä mitä piti. Koko erä oli paljon tummempaa kuin koepaketissa, jonka perusteella olimme valinnan tehneet. Jouduimme etsimään uuden lattian ja pelkäsin, että muutto siirtyy pitkän tilausajan takian. Pysyimme valkolakatussa tammiparketissa ja sävykin on hyvin lähellä ensimmäistä valintaamme, mutta hieman vaaleampi. Valmistaja vaihtui Suomalaiseen ja toimituskin järjestyi niin, että muutto ei siirry. Itseasiassa lattian kanssa kävi niin kuin usein haasteiden jälkeen; lopullinen valinta on parempi kuin se mistä jouduimme luopumaan.

Pikkumiehen huone:Pikkumiehen huoneestakin puuttuu enää vain oikeastaan lattia, vaatekaapit ja söpö tiipii-tapetti.

Kylpyhuone ja sauna:

Kylpyhuoneen väliseinät ja suihkuseinän upotetut hyllyt ovat valmiit. Mikrosementtilattiakin on työn alla, vaikka se näistä kuvista vielä puuttuu. Laatoituksiin päästään tässäkin tällä viikolla, ja amme sekä suihkut saadaan sitten paikoilleen. Saunasta puuttuu panelointi ja lauteet. Kiuas on tilattu, ja sen piti tulla jo viime viikolla, mutta hyvä että ei tullut, koska ei tauna vielä olisi ollut siinä vaiheessa. 

Lounge / yläkerran aula:
Yläkerran aula (tai lounge niin kuin sitä kutsun) oli alunperin piirretty umpinaiseksi huoneeksi, mutta päätimme jättää sen ainakin vielä tässä vaiheessa oleskelutilaksi. Telkkari tulee tähän tilaan, niin alakerran olohuoneessa sen ei tarvitse yrittää kilpailla huomiosta takan kanssa. Arvoimme pitkään lasi- ja umpikaiteen välillä. Lasikaide olisi ollut tähänkin porraskaiteen jatkoksi hieno, mutta koska tämä tila saattaa joskus muuttua umpinaiseksi huoneeksi, niin päädyimme umpikaiteeseen. Olisi ollut hullua tuhlata lasikaiteeseen tonneja väliaikaisena ratkaisuna. Umpikaide on helpompi sitten joskus jatkaa korkeaksi seinäksi tai vaihtaa lasikaiteeksi kuin toisin päin

Makuuhuone ja vaatehuone:
  
Makuuhuoneeseen odotellaan enää oikeastaan vain lattiaa ja vaatekaappeja.Vaatehuoneeseen on nyt suunnittelun alla säilytysratkaisut. Aukon eteen tulevat liukuovet puuttuvat myös vielä.

Olohuone:


Takka on se, minkä valmistumista on viime aikoina eniten fiilistelty. Se oli pitkään ilman kuorta pelkällä tulipesällä, mutta nyt se on edennyt niin, että enää puuttuu vain viimeinen pinta. Takasta tulee siis valkoinen, vaikka kuvissa näyttää vielä muulta. Takan ja seinän väliin tulee ikäänkuin samaa rakennelmaa kiinteä hyllykkö alakaappeineen.

Keittiö ja ruokailutila:Keittiöstä ja ruokailutilasta en ole oikein saanut kuvia, kun milloin mikäkin iso levy tai joku muu rojuröykkiö on ollut se edessä. Tämäkin keittiökuva lukeutuu nyt juuri niihin ei niin onnistuneisiin otoksiin. Lisäksi se laahaa myös vähän menneisyydessä. Saareke on nimittäin jo ilmestynyt, ja tiskikonekin on löytänyt paikalleen. Tasojen lopulliset mitat tullaan pian ottamaan, että nekin ehtisivät vielä paikoilleen ennen muuttoa.


Nyt siellä varmasti moni epäuskoisena huokailee, että mitenköhän tuo kaikki kaaos voi kuukaudessa edetä muuttokuntoon. Samaa kuulkaas mietin minäkin, mutta kai se on tuota insinööriä uskottava. ;)

16 kommenttia:

 1. Jännät paikat teillä. Takka näyttää todella ihanalta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan tämä kyllä jännää, ja kiva kun siellä ollaan hengessä mukana. :) Takkaa ollaan mekin nyt fiilistelty. Se olikin saanut tänään ensimmäisen kerroksen valkoista pintaansa, ja kivalta näytti.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos Irmastiina! :) Välillä sitä on kaaokselta vaikea jaksaa uskoa lopputulokseen, mutta nyt kun maaliviiva jo häämöttää, niin innostus alkaa nousta. :)

   Poista
 3. Meillä alkoi juuri tasoitukset eli perästä tullaan ;) Aivan upealta näyttää!! Miksi muuten laitoitte portaisiin saneerauslaastin mikrosementin alle? Meillä betoniportaisiin tulossa myös mikrosementti päälle ja tuo laasti oli ihan uusi juttu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vain toinen rakentaja voi nähdä upeutta jo tässäkin vaiheessa. ;) Saneerauslaasti tarvittiin meillä, koska puutalon rakenteet eivät olisi kantaneet betoniportaita, ja portaiden runko on siis siksi tehty puusta. Saneerauslaasti laitettiin oikaisemaan/tasoittamaan pintaa mikrosementin valmistajan ohjeen mukaisesti. En tiedä vaatiiko betoniportaat tätä vaihetta. Hyvällä mallilla teilläkin talo on!:)

   Poista
 4. Hyvältä näyttää! :) Voi kyllä sitä ehtii, vaikka usko yleensä ehtiikin moneen otteeseen loppua. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna! Sä oot mun henkilökohtainen raksatuki. ;) Mä luen sitten tämän, jos vielä iskee epätoivo ennen loppua. :D

   Poista
 5. Näyttää kyllä hurjan kivalta jo nyt! Erityisesti ihastuin noihin lattiaan asti ulottuviin ikkunoihin, niin upeat! Tsemppiä viimeiseen rutistukseen siis!

  terkuin eräs, jolla on ihan hirvittävä muutto/rakennuskuume... harmi vaan ettei kellään muulla perheenjäsenellä ole samaa vaivaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän näitä kuvia katsoessa aika paljon saa vielä käyttää mielikuvitusta, mutta joka päivä siellä raksalla kyllä edetään. Kannattaa varoa mistä haaveilee. ;) Teillä on kyllä niin kaunis koti, että eihän siitä kannata mihinkinkään muuttaa. :)

   Poista
 6. Hyvältä näyttää. Meillä on rakennustyöt melko samassa vaiheessa, mutta valmistuminen on annettu kesäkuulle. Sekin tuntuu tulevan kovin pian. Jään seuraamaan blogiasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpas kiva saada kohtalontoveri lukijaksi. :) Vaikka poverit alkaa tässä vaiheessa olla aika vähissä, niin toisaalta tämä on kyllä paras vaihe, kun valmistapintaa tulee vauhdilla. On ollut ihan pakko käydä itsenkin raksalla joka päivä. :) Tsemppiä teidänkin projektiin! Kesäkuu tulee nopeasti :)

   Poista
 7. Tosi kaunis talo teille on tulossa! Sitten kun päästään pintoja laittamaan, alkaakin valmista tulla tosi nopsaan. Ihanan kutkuttavia aikoja teille siellä elellään, kun kohta sitä valmista on vähän siellä ja täällä :-) Voi voi, melkein tässä alkaa haikailemaan että josko vielä yhden talon joskus rakentaisi... :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin totta. Yhtäkkiä viikonlopun aikana laatoituksetkin on "lennelleet" seiniin. Onhan tämä rakentaminen raskasta (varsinkin paljon itse tekemällä), mutta onhan tämä myös todella palkitsevaa. Tänään raksalla jotenkin oikeasti tajusin, että mehän muutetaan tänne ihan pian. :) Nyt tuntuisi seuraavan rakentaminen hullun hommalta, mutta niinhän olen tainnut sanoa remonttiprojektien jälkeenkin ajatella, ja tässä sitä ollaan. :D Tavallan siis ymmärrän kyllä.

   Poista
 8. Oih, ihanaa! Valmiin tuloksen voi kuvitella upeaksi. Minkä valmistajan talopaketti tämä on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Anu! :) Suunnittelimme taloa ensin itse ja palkkasimme sitten arkkitehdin. Talotoimittaja on Herrala.

   Poista

Kiitos kommentistasi!