Syksyn 5 inspiroivaa

perjantai 12. lokakuuta 2018

Välillä tuntuu, että olisi niin monta pientä juttua, joista haluaisin teille täällä blogissa kirjoittaa tai vinkata. Usein ne ovat inspiraation lähteitä ja visuaalista fiilistelyä, joita olisi kiva jakaa teidän kanssa. Koska nuo asiat ovat siis aika pieniä, eivät ne ehkä erillisinä ole ihan oman postauksen arvoisia. Ajattelinkin aina silloin tällöin nostaa ja listata rennosti minua kulloinkin inspiroivia pieniä asioita.
Ehkä jotkut teistä blogini pitkäaikaisista seuraajista muistavatkin, kun jaoin aikoinaan täällä blogissa aina kuukauden kollaasin vähän samalla ajatuksella. Tuo kollaasi jäi oikeastaan siitä syystä, että käytin siinä silloin lainakuvia, ja se oli ongelmallista joidenkin kuvien oikeuksien kanssa.
Ajattelin nyt siis elvyttää samantyyppisen sarjan, mutta vain omilla kuvillani, ja kollaasin sijaan listana. Tässä sarjassa nostan siis esiin asioita, jotka jollain tavalla inspiroivat minua. Ne voivat liittyä sisustamiseen, tyyliin ja kauneuteen, kulttuuriin tai melkein mihin vain. Tämä ei varsinaisesti siis ole trendikatsaus, mutta se voi toki sisältää yleisestikin pinnalla olevia asioita.
Tässä siis tämän syksyn inspiroivat:

1.
Modernin klassinen sisustuskirjavinkki: Joseph Dirand Interior




Modernin klassisesta tyylistä ei ole aina ihan helppoa löytää inspiraatiota. Tilasin itselleni Joseph Dirandin kirjan, josta olen haaveillut jo pitkään. Olen lukenut joskus Giseldan vinkin tästä kirjasta, ja kun hänen luonaan tässä joku kerta pääsin selailemaan kirjaa ihan konkreettisesti, päätin että se todellakin on hankkimisen arvoinen.
Sisustukset ovat juuri ihailemaani tyyliä, yhdistelmä modernia ja klassista. Joseph Dirandin sisustukset ovat kauniita ja tyylikkäitä. Piensisustusideoita tästä kirjasta ei juurikaan löydy, mutta arkkitehtoniset miljööt ovat henkeäsalpaavan upeita ja erityismaininnan arvoisia. Eikä se tietenkään pahaksi ole, että kirja itsessään on kaunis ja siksi täydellinen coffee tabel book. Tässä siis modernin klassinen kirjavinkki!
***

2.
Tuoksukynttilöitä ja huonetuoksuja




Kynttiläaika on taas pimeiden iltojen myötä parhaimmillaan. Tuoksukynttilöistä suosikkejani ovat jo vuosia olleet Diptyque, Byredo ja Jo Malone, ja olen niitä hankkinut matkoilta. Myönnän, että uuden tuoksukynttilän hankkiminen on ollut aina aika seremoniallinen tapahtuma, kun fiilistelen tuoksuja liikkeessä ja teen valintaa. Elämykseen kuuluu kauniit pakkaukset ja silkkipapereiden kahina.
Näitä suosikkejani saa nykyisin kaikkia myös Suomesta. Diptyqueta saa vain Lahdesta, mutta Helsingin keskustan Stocmann on saanut valikoimiinsa kesän ja syksyn aikana ensin Byredon, ja nyt vähän aikaa sitten myös Jo Malonen. Byredo oli kaikessa hiljaisuudessa ilmestynyt sinne ilman sen suurempaa numeroa, ja huomasin sen joskus kesällä. Tästä tietysti ilahduin, koska Byredon Pulp on ollut tuoksuni jo neljä vuotta. Pulp ei ole merkin suosituin tuoksu, joten en usko, että jokainen kaupungilla vastaan tuleva tuoksuu edelleenkään samalle kuin minä. Pullo on kyllä loppumassa, ja harkitsen vakavasti, että pystyisinko luopua tuoksu-uskollisuudestani ja kokeilla jotain uutta. Jo Malone voisi olla ainakin pienen pullon kokeilun arvoinen.
Jo Malonen rantautumisesta Helsinkiin taisin olla vielä enemmän innoissani kuin Byredosta. Vaikka olen käytettäväksi kynttiläni hankkinut, niin jostain syystä olen erityisesti hillonnut ainokaista Jo Malonen kynttilääni. Jo Malonen osastolla kävinkin heti, kun se avattiin ja tulin kotiin kassissa uusi tuoksukynttilä.
Sain osastolla hyvää palvelua, mutta pienen kritiikin annan siitä, että jäin ilman laatikkoa, johon kynttilä kuuluisi pakata. Jo Malonen juttu kun nimenomaan on kauniisti pakatut tuotteet. Kuulemma jopa nettikaupan pakkaajat on koulutettu paketoimaan tuotteet tietyllä tavalla, mutta minä jäin ilman laatikkoa. Niitä ei ilmeisesti ollut toimituksessa vielä tullut tarpeeksi, mutta tekisi mieli mennä nyt jälkikäteen vaatimaan laatikkoni. Pikku juttu sinänsä, mutta minulle myös Jo Malonen kauniit laatikot ovat sisustusesineitä itsessään. Käsittääkseni edelleen myös lentokentältä löytyy Jo Malone, ja siellä aion piipahtaa kun lähdemme Omaniin.
Vielä yksi tuoksuvinkki, nimittäin Helge Kodu. Koska kesällä vähemmän tuli poltettua kynttilöitä ja kaipasin kuitenkin kotiin tuoksua, hankin Tallinnasta tuliaiseksi itselleni tuon suihkutettavan huonetuoksun. Siivouksen jälkeen viimeinen silaus tulee siitä, kun suihkaisen tätä hieman huoneisiin. Jälleen kerran pisteet myös kauniista tyylikkäästä pakkauksesta. Tämän kohdalla taitaa olla niin, että sitä ei saa Suomesta, mutta ihana tuliainen Tallinnasta. Korjatkaa ihmeessa, jos tiedätte, että näitä saisi myös Suomesta.
***

3.
Heinävillitys




Heinät on nyt viime viikkoina olleet mun lempi"kukkia". Niissä on syksyinen ilme ja ne kestävät maljakossa vielä kuivuttuaankin. Paspas-heinät taitaa olla se kuumin heinävillitys, ja löytyy meiltä niitäkin, mutta erityisesti olen nyt kuitenkin ihastunut näihin burgundinpunaisiin hentoihin heiniin. Ruskan väreistä sytynkin joka vuosi eniten viininpunaiselle, ja saatan lisätä sitä ripauksen kodin ja pukeutumisen harmoniseen väripalettiini. Tuo toinen oksa oli muuten ihan eri näköinen tuoreena. Kuivuessaan se pöllähti tuollaiseksi ihanan pörhöksi ja utuiseksi.
***

4.
Lämpimiä ja pehmeitä vaatteita



Lämpimän kesän jälkeen oli ihana, kun sai ottaa esiin neuleet ja farkut. Suosin talvella eniten kashmirneuleita ja 100% villaa. Tänä syksynä päivitin neulevarastoani harmaalla lyhyellä rennon mallisella villatakilla. Vaikka kyseinen villatakki ei ole kashmiria, niin se on erityisen pehmeää villaa. Vielä etsinnässä olisi muhkea over size -mallinen villapaita harmaana tai toupen sävyisenä. Minulla on olemassa lista täydellisestä klassisesta ja monikäyttöisestä vaatekokoelmasta, ja kun joku etsimäni vaate tulee vastaan täydellisenä versiona ja erityisen hyvässä hintalaatusuhteessa, ruksaan sen listaltani. Teen monesti vaatehankintojani aleista ja yhä enemmän myös secon hand -löytöjä.
Tänä syksynä ruksasin 40% alella listaltani myös kohdan kevytuntuvatakki. Tai oikeastaan se takki ei ole untuvaa, vaan Italialaisen Save the duck -merkin ekologisempi versio. Kuten nimikin kertoo, takki ei siis ole untuvaa, vaan sitä jäljittelevää synteettistä materiaalia, joka lyö ominaisuuksiltaan untuvan. Veden pitävänä ja kevyenä se on ollut todella monikäyttöinen.
***

5.
Mattapintaiset kynnet




Jostain syystä innostun aina syksyllä kynsilakoista. Tavallisesti suosin väritöntä kynsilakkaa tai ranskalaista manikyyriä, Isadoran nail whitener on ehdoton ikisuosikkini. Syksyllä haluan värillistä lakkaa; nuden sävyjä tai viininpunaista. Tänä syksynä olen innostunut kynsissä mattalakasta. En oikeastaan lue mitään kauneusjuttuja ja löydän kauneustuotteeni aina joko ystävien suosituksesta tai hyvän palvelun kautta. Olen luullut, että mattaisen efektin voi saada kynsiin vain kynsistudiossa, mutta melkein sattumalta bongasin Lumenen valikoimista mattalakan ja päätin kokeilla. Näitä on varmasti olemassa muitakin, mutta minulla on nyt ollut käytössä Lumenen GE Kynsilakka Matt Top Coat. Jos joku muu on yhtä pihalla kuin minäkin näiden mattalakkojen kanssa, niin sitä voi siis laittaa minkä tahansa värillisen kynsilakan päälle ja lakka tekee pinnasta muutamassa sekunnissa kuivuttuaan mattapintaisen. Itse en ole vielä kokeillut, mutta moderni ranskalainen manikyyri esimerkiksi syntyisi laittamalla mattalakka vain kynnen päähän. Vanhat jo laatikoista löytyvät kynsilakkasävyt näyttävät ihan erilaiselta mattaisena ja pinta tuntuu kuin sametilta. Ehkäpä tuon pehmeän ilmeen takia tämä mattalakka tuntuukin niin syksyiseltä.
***

Tämä ensimmäinen listaus oli nyt tällainen syysfiilistely, ennen kuin karkaan Omanin aurinkoon ja helteeseen.

3 kommenttia:

  1. Aivan ihana postaus. Tuo kirja alkoi erityisesti kiinnostella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei ihana kuulla, että tykkäsit. Täytyy siis koota näitä sen hetken inspiroivia siis jatkossakin. :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!