Ideoita merirosvosynttäreille

torstai 26. huhtikuuta 2018

ilmapallot


Että ei mene ihan hempeilyksi tämä kevät, niin nyt pääkallot nostetaan pöydälle. No ainakin ilmapallojen muodossa. Meillä vietettiin alkukeväästä pojan 4-vuotissynttäritä. Teemaksi hän kaiken vaihtelemisen jälkeen valitisi merirosvot. Kaikkia mahdollisia vaihtoehtoja hän kävi läpi palomiessynttäreistä Ryhmä Hau juhliin. Käänteen tekevä asia oli lopulta vierailu Sea Lifessa, jossa poika ihastui merirosvojuttuihin, ja halusi sieltä merirosvon kamppeet hattuineen silmälappuineen. Ne luvattiin hankkia synttärilahjaksi ja siitä keksittiin lopulta myös synttärien teema. Äitikin oli tähän teemavalintaan tyytyväinen, koska merirosvoteemaan ideoita löytyy helposti. Vaikka netti on pullollaan kaikkea valtavista koko huoneen täyttävistä merirosvolaivasysteemeistä lähtien, niin maltillisemminkin pärjää. Tässä muutamia helppoja ideoita merirosvojuhliin, joita meidän 4-vuotiaan pojan synttäreille toteutin. 4-vuotiasta juhlittiin ensin sukulaisten ja kummien kanssa, ja sitten vielä sankarin kavereiden kanssa. Kaverisynttärit olivatkin meillä ensimmäiset, ja kaikista varoitteluista ja kauhukertomuksista huolimatta ne sujuivat oikein hyvin. Väsyneitä toki oltiin niiden jälkeen, mutta niinhän kivojen juhlien jälkeen yleensäkin ollaan. Molemmissa juhlissa mentiin siis aika samalla setillä. Koristeluksi hankittiin pääkalloilmapalloja, seinälle viriteltiin viirit, pääkallo serpentiiniä ja astiat juhlapöytään. Viirinauhan tein itse, kun sopivaa ei löytynyt valmiina.
merirosvosynttärit

Juhlapöydässä seilasi merirosvolaiva. Laivakakkua ideoidessa mietin, että onkohan visioni tällä kertaa liian haastava, mutta kakku oli lopulta ihan helppo tehdä. Kunnia kakkupohjan tekemisestä kuuluu silti äidilleni, niin kuin melkein aina meidän juhlissa. Äitini siis teki kaksi neliskulmaista kakkupohjaa, ja siitä sitten vain leikkelimme ja kokosimme laivan muotoisen kakun
Kaverisynttärielle tein vastaavan jätskistä. Kakkupohjalla tuli hienompi, mutta jätski maistuu paremmin lapsille. Jätksikakku oli muuten myös ihan helppo tehdä, mutta aika nopea piti kokoamisessa olla, että laiva ei sula ihan käsiin. En siis ehkä suosittele sitä ihan kuumimmalla kesähelteellä toteuttavaksi. Siinä myös syy miksi jätksikakusta ei tullut otettua kuvia, halusin sen heti herkkusuille syötäväksi. Airot puuttuu tuosta yllä olevasta kuvasta, kun niiden kanssa kakku ei mahtunut jääkappiin. Kiireessä ennen juhlia nappasin kuvat ja tietysti ne keksitikut unohtui. Kerman värjäsimme lakritsikastikkeella. Ekoilla synttäreillä kakun päällä roihusi iso tulisuihku ja toisilla sitten mentiin perinteisesti kynttilöillä.Poika sai hatun, silmälapun ja miekan lisäksi muitakin merirosvojuttuja lahjaksi, kuten tuon rooliasun mummilta ja vaarilta. Niihin hän tietysti halusin pukeutua juhliin. Löysin Juhlamaailmasta hauskan merirosvoaiheisen synttärisetin kiitoslahjoiksi. Äitini toi tulessaan ilmapallot ja astiat. Pienet vieraat saivat pikkulahjansa aarteen metsästyksestä.

Herkkupöydästä löytyi laivakakun lisäksi kaikenlaisia merirosvoherkkuja: kultarahoja, tykinkuulia, pääkalloja, miekalla lävistettyjä koktailtikut, suolakaloja, jne. Anoppi ja äitini auttoivat leipomisessa. Mummi teki pikkuleivät ja ätini muffineja.
Kulhoissa uiskenteli kaikenlaisia mereneläviä. Nuo eläimet hankin myös Sea lifen myymälästä. Nekin olisivat toimineet myös kivasti kiitoslahjoina, mutta kun löysin muuta, niin nuo saavat nyt sitten jäädä pojille leikkeihin.
Ensi viikolla puhallellaankin sitten jo taas ilmapalloja ja serpentiinejä, kun juhlitaan vappua.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!