Olohuoneen pöydän uudistus isolla tarjottimella

sunnuntai 14. tammikuuta 2018

sisustusasetelma sisustus mustavalkoinen

Testailin olohuoneeseen pöytää, vaikka tiedän, että se ei ole vielä pysyvä ratkaisu meidän taaperon kanssa. Tilasin nimittäin Balmuirin alesta mustan nahkaisen tarjottimen. Tarjotinhan olikin sitten saapuessaan aivan järjettömän suuri. Älkääkä kysykö miten en tajunut sen kokoa jo tilatessa. Välillä ideat kuitenkin tulevat vahinkojen kautta, ja niin tämäkin. Ajattelin jo, että joudun palauttaa koko tarjottimen, kun yhtäkkiä mieleeni tuli, että se saattaisikin sopia olohuoneen pöydän uudeksi kanneksi. Mies kantoi varastoituna olleen Hay Tray -pöydän rungon paikalleen, ja tarjotinhan oli siihen aivan täydellisen kokoinen. Kulmat osuivat kohdilleen ihan prikulleen.


Olen muutenkin miettinyt, että miten Hayn pöytää voisi uudistaa tai pitäisikö siitä jopa luopua kokonaan. Olen esimerkiksi haaveillut kankaisesta isosta rahista olohuoneeseen. Toisaalta tälle pöydälle olisi silloinkin paikka yläkerran aulassa.  Sellaisenaan itse pöytä alkaa kuitenkin olla niin kaikkialla nähty, että vaikka on kyse ehkä jo klassikosta, olen kaivannut jonkinlaista persoonallisempaa ratkaisua. Toisaalta olen kuitenkin aina tykännyt tässä pöydässä siitä, että sen päälle on ollut kiva tehdä tunnelmaa luovia asetelmia. Juuri noilla asetelmilla selkeälinjaisesta pöydästä on voinut luoda omanlaisen.
Samaa personoinnin tarvetta on vuosien mittaan näkynyt muillakin tämän pöydän omistajilla, koska moni on päätynyt tuunaamaan pöytää. Esimerkiksi Valkoinen harmaja -blogissa on muokattu tätä pöytää marmorilla. Kevyt ja elegantti ratkaisu on myös Coffee table diary -blogissa pyöreä lasikansi. Moniin muihinkin versioihin mirosementistä, vaneeriin ja DC-fix muovilla päällystämiseen voi törmätä.Ainakaan itse en kuitenkaan ole aiemmin nähnyt tällaista versiota, jossa kansilevy olisi korvattu nahkaisella tarjottimella. Ehkä olisi kiva, että runkokin olisi musta, mutta senhän voi jossain vaiheessa maalata. Tätä yhdistelmää nyt hetken katseltuani, valkoisen ja mustan yhdistelmä on omaan silmääni itseasiassa aika kiva. Joku ratkaisu täytyy vielä pohjaan laittaa, että kevyt tarjotin ei lähde liian helposti liikkumaan rungon päällä pois paikoiltaan. Sen kummemmin en kuitenkaan halua tarjotinta kiinnittää runkoon, koska on edelleen kiva, että kantta voi fiiliksen mukaan vaihdella.

6 kommenttia:

 1. Oho, sopiipa muuten hyvin yhteen nuo kaksi! Hyvin hoksattu ja on kyllä nätti ja elegantti ratkaisu. :) Ihan huippuja nuo kollaasit mitä teit, olen niitä nyt jonkun aikaa tuijottanut ja ammentanut inspiraatiota kun on niin paljon kaunista katsottavaa tiiviissä paketissa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eikös sovikin. Välillä asiat napsahtelevat kohdilleen ihan sattumalta näissä sisustusjutuissa. :) Kolaaseja pitäisi taas kai toteuttaa useamminkin, niin ei tarvitsis purkaa kollaasipatoumia kerralla miljoonalla kolaasilla. Tosi kiva kuulla, että sait niistä inspiraatiota. Aivan upea muuten tuli teidän uudesta keittiöstä!

   Poista
 2. Todella kivan näköinen ratkaisu. Vähän erilainen. Tulee vähän mieleen homevialauran sivupöytä.
  Minä itseasiassa haaveilen Hayta sivupöydäksi meidän kotiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Totta muuten. Sekin taitaa olla nahkainen, vai onkos se vain tumma. Eipä ole ensimmäinen kerta, kun Lauran kanssa samistellaan, sen verran samanlaiset mieltymykset meillä on monessa asiassa. ;) Meillä on myös Hayn sivupöytä yläkerrassa ja se on kyllä kätevä, suosittelen. :)

   Poista
 3. Voi miten kauniilta näyttää! Nämä spontaanit, "vahingonkautta" tapahtuvat idikset ovat usein niitä parhaimpia :-) Mukavaa viikonjatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Niin totta tuo, että vahingon kautta tulee välillä parhaat ideat. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!