Joulujuttu lehteen

keskiviikko 13. joulukuuta 2017 Meidän kodista tehtiin vajaa viikko sitten joulujuttu lehteen. Juttua olivat tekemässä ihailemani kaksikko sisustustoimittaja Jonna Kivilahti ja valokuvaaja Krista Keltanen. Kristan ja Jonnan töitä olen seurannut ja ihaillut pitkään,  joten oli aivan ihana, että juuri he tekivät jutun meiltä. Minähän olin syksyllä myös Jonnan ja Kristan valokuvaus- ja stailaus workshopissa, josta teille kirjoittelinkin. Sen kantautumia tämä lehtijutun tekeminenkin itse asiassa on.


Meidän edellinen kotihan oli aikoinaan lehdessä, ja muistin, että kodin laittamisessa kuvauskuosiin on tekemistä. Toisaalta joulua laittaa joka tapauksessa. Haastetta toi vaan se, että meillä asuu pieni 1-vuotias orava. Kyllä, orava! Hän on ihan mahdoton kiipeilijä. Ihme kyllä, kuusi on saanut olla yllättävän rauhassa. Nyt, kun koti on jo ihan joulukuosissa, voikin sitten keskittyä joulufiilistelyyn, sen minkä noilta kahdelta pojalta ehtii. Useammatkin vieraat käyvät meillä tässä ennen joulua.


 Edellinen koti tallentui lehteen kesän vihreydessä. Tämä koti taas päätyy lehteen jouluisena. Kaunis valkoinen lumimaisema oli vielä kuvausta edellisenä päivänä, mutta yön aikana kaikki lumi ehti sulaa. Kuvauspäivä oli todella pimeä, mutta toisaalta siinä oli jotain omaa tunnelmaa. Krista on niin taitava, että hän tallensi hämärässäkin meidän joulukodin tunnelman kauniisti.
Nämä muutamat kuvat nappasin kuvauspäivän päätteeksi. Kristan opeilla, kun uskallan nykyisin tarttua kameraan myös näin hämärämpään aikaan. Hento kaamosvalo oli niin kaunis ja kattauskin sai jäädä pöytään odottamaan viikonlopun vieraita.
Tämän vuoden viimeisetkin joululehdet julkaistaan jo ihan pian, joten tämän meidän kodin voi löytää lehdestä vasta ensi jouluna. Aika tuntuu pitkältä, mutta jos vuosi kuluu yhtä nopeasti kuin edellinen, niin se tulee yllättävän pian. Lupaan tietysti sitten kertoa, kun juttu ilmestyy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!