TUKHOLMA: Kanelipullaa ja muuta Tukholma-fiilistelyä

perjantai 3. marraskuuta 2017Mitä teillä tulee ensimmäisenä mieleen Tukholmasta? Itselläni tulee heti mieleen tyylikkäät ruotsalaiset, kauniit vanhat rakennukset ja Fika- hetki, eli kiireetön kahvittelu, jonka ruotsalaiset viettävät kotona, kahvilassa tai puistossa. Näihin kolmeen asiaan ja tietysti sisustusputiikkeihin (joihin palaan myöhemmin) kiteytyy Tukholma-fiilistelyni.Meidän perhe on ainakin tehnyt parhaansa Ruotsin kansantalouden parantamiseksi syömällä yhdellä Tukholman matkalla aika monta kanelipullaa. Skippasimme matkalla jälkkärit, ja nappasimme mieluummin mukaan take away -kahvit ja pullat. Kaunis sää houkutteli mieluummin ulos ja istahdimme puistonpenkille katselemaan ihmisiä ja kauniita rakennuksia.

Pahoittelut, etten heti varoittanut, että jos siellä ei vielä ole tullut syötyä perjantaipullaa, niin tämän jälkeen saattaa pullanhimo iskeä. Siinä missä meillä Suomessakin vietetään jo ties monettako vuotta ,ruotsalaisten mallia seuraten, lokakuun alussa virallista korvapuustipäivää, niin tokihan kanelipulla ansaitsee tällaisen melkeinpä oman postauksensakin, eikös? Syyttäkää siis vain minua, jos täytyy ryhtyä leipomaan tai kurvata leipomokahvilan kautta viikonlopun viettoon.No mistäs ne parhaat kanelipullat Tukholmassa sitten oikein saa? Minusta Fabriquelta, jonka leipomokahviloita on Tukholmassa muutamiakin. Tuo meidän perheen isompi pipopää on aikamoinen pullahiiri. "Mennäänkö jo hakemaan sitä pullaa" kuului rattaista, jos reitti ei ihan suoraa kulkenutkaan kahvilaan. Hyvän pullan lisäksi minä esteetikkona tietysti tykkäsin, kun kahviloiden tunnelma on niin kutsuva. Kiva vähän rouhea teollinen tyyli, silti tunnelmallisesti kynttilät ikkunalla lepattamassa. Huonolla säällä istuskelu sisällä kahvilassa olisi ollut varmasti ihan yhtä hyvä vaihtoehto kuin take awaykin.
Tukholman vinkkejä keräävät laittaakaa siis karttaan alla olevat osoitteet. Joku noista osuu varmasti kohdalle, kun kahvihammasta alkaa kolottaa ja pullanhimo iskee.
Fabrique
Långholmsgatan 27, Södermalm; Nybrogatan 6, Östermalm; Odengatan 42, Odenplan; Rosenlundsgatan 28, Södermalm; Scheelegatan 6, Kungsholmen; Södermannagatan 23, Södermalm

2 kommenttia:

  1. Vitsit mitä pullia. :P Kyllä tässä alkoi hieman pullahammasta kolottaa.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!