Hotellitunnelmaa makuuhuoneen sisustukseen

torstai 30. marraskuuta 2017
Vaikka makuuhuone olisi tuuletettu, syöty iltapala oikeaan aikaan, eikä edes puhelimen sinistä valoa tuijotettu liian myöhään, niin elämäntilanteet ovat välillä sellaisia, että aina unen määrään ja/tai laatuun ei itse pysty vaikuttamaan. Joku tekee vuorotyötä, toinen kärsii kivuista, kolmas valvoo lasten kanssa. Lupasin palata makuuhuoneen kuviin sitten, kun meillä taas nukutaan ja kertoa miten unikoulussa 1-vuotiaan kanssa kävi. No, unikoulu pidettiin, ja sehän tepsikin melkeinpä saman tien, mutta mutta... Enpä ehtinyt makuuhuonepostaustakaan väliin julkaista, kun jo TAAS valvotaan. Tällä kertaa kiitämme valvomisesta ainakin puhkeavia poskihampaita.
Päätin, että en silti enää jemmaile näitä makuuhuonekuvia. Jos vielä viimeksi koin jotenkin hölmöksi kirjoittaa makuuhuoneen sisustusasioista silloin, kun unta ei ole tarjolla, niin nyt ajatukseni ovat käännähtäneet oikeastaan päinvastaisiksi. Itse asiassa makuuhuoneen viihtyvyys tuntuu nyt jopa tärkeämmältä, eikä vain siksi, että meillä on makuuhuoneessa nyt silmät auki yölläkin. ;)
Levollinen, tunnelmallinen ja raikas makuuhuone on kutsuva ja sieltä on kivempi herätä huonommankin yön jälkeen.
Makuuhuonetta sisustaessa mielessäni on usein hotellihuoneet matkoilta, ja niiden tunnelmaa haluan kotiinkin tuoda. Millaisilla asioilla hotellitunnelmaa voi sitten luoda oman kodin makuuhuoneeseen, tässä minun vinkkini:


1. Sängynpääty ja valaistus

Me elimme aika monta vuotta ilman sängynpäätyä ja kunnollisia yövalaisimia, enkä nyt enää oikein ymmärrä miten pärjäsimme ilman. Sängynpääty ja hyvät valaisimet lisäävät tietysti käytännön mukavuutta. Sisustusta ajatellen molemmat luovat myös tunnelmaa. Tolomeon valaisimet tuovat makuuhuoneen sisustukseen kivaa kontrastia ja sängynpääty on se elementti, joka luo selkeän taustan petaukselle ja ryhdittää koko makuuhuoneen ilmettä. 


2. Kutsuva klassinen petaus

Hotellimainen vuode syntyy klassisella muhkealla petauksella. Untuvapeitot ja -tyynyt pitävät petauksessa parhaiten muhkeutensa, mutta kerroksellisuus on olennaista. Parhaiten klassinen petaus onnistuu tuplaleveällä peitolla, mutta monilla meistä on käytössä kaksi peitettä. Olen kiertänyt ongelman hankkimalla untuvaisen tuplapeiton päiväpeitoksi.
Jos ei halua, että kahden peiton väli tulee näkyviin, voi kaksi peittoa pedata sänkyyn poikittain ja limittäin toistensa päälle. Peittoja ei pedata päätyyn asti vaan niillä peitettään vain 2/3 sängystä. Toinen ensin jalkopäähän, sitten toinen vähän sen päälle ylemmäs. Toisen peiton reuna käännetään vielä yläreunasta päiväpeiton yli, niin saadaan vielä lisää kerroksellisuutta.
(Miehen oikolukiessa tekstiä kommentti oli: "Armeijassa petaus opetettiin aivan eri tavalla" ja hänen tekemään postaukseen tulisi kuulemma otsikoksi Sunnuntain pinkka ja punkka tarkastus.) ;D


3. Tyynyjä, tyynyjä, enemmän tyynyjä

Tyynyjä pitää olla PALJON! Minusta paras on, jos niitä on kolme kerrosta. Taaimmaiseksi isommat, kaksi tavallista tyynyä ja vielä lopuksi yksi pienempi koristetyyny. Asettelen tyynyt yleensä peräkkäin, mutta hotellimainen tapa on myös laittaa tyynyjä päällekkäin ja etummaiset nojaamaan niihin.


3. Yhdistelmä kauniita petivaatteita

Tässä petauksessa yhdistelin rennosti lakanoita ja tyynyliinoja,  mutta pidin värimaailman yksinkertaisena käyttäen vain harmaata ja valkoista. Reunakantilliset tyynynpäälliset tuovat mielikuvia hotelleista. Klassiset yksiväriset sekä peisley -kuvioiset tyynyliinat toimivat myös aina. Samettinen koristetyyny viimeistelee vielä petauksen.


3. Kukkia

Joidenkin mielestä kukat eivät kuulu makuuhuoneeseen, ja uskon sen liittyvän tuoksuihin. Jos on herkkä tuoksuille kannattaakin valita tuoksuttomia tai miedosti tuoksuvia kukkia. Makuuhuoneessa suosin myös silkkikukkia, mutta eniten ilahduttaa aidot kukat. Pieni ulkoa taitettu vihreä oksakin raikastaa jo paljon, mutta tällä kertaa makuuhuoneeseen päätyi ylellinen kimppu pitkiä ruusuja. 


4. Pehmeä matto sängyn vieressä

Hotelleissa suositaan usein kokolattiamattoja, mutta minä astun sängystä paljon mieluummin pehmeälle Sukhilta yhteistyönä saadulle villamatolle. Eettisesti tuotetusta palmikkomatosta kerroinkin jo edellisessä postauksessa tarkemmin. Tälle matolle astuessa ei voi herätä niin sanotusti "väärällä jalalla", koska se tuntuu niin miellyttävältä jalan alla.
5. Ylellinen aamutakki

Sängystä noustessani saan nykyisin pukea ylleni tuon pehmeän ja ylellisen Balmuirin kylpytakin, jonka itseasiassa voitin tässä syksyllä. En kovin usein osallistu arvontoihin, mutta tämän kylpytakin arvontaan minun oli ihan pakko osallistua. Balmuirin uuden liikkeen instagram tilillä oli kilpailukuva, jossa kylpytakkien selässä luki Heidi ja Juha, eli minun ja mieheni nimet. No niillähän viitattiin tietysti Balmuirin omistajiin eikä meihin, mutta hauskalta se minun silmääni näytti, ja minun oli ihan pakko osallistua. Hauskinta tarinassa on se, että siinähän kävi sitten tosiaan niin, että minä todella voitin Heidi-kylpytakin.

6. Yöpöydällä

Meidän makuuhuoneeseen ei mahdu tällä hetkellä kuin yksi yöpöytä, koska pikkumiehen sänky vie sen verran tilaa. Kun valaisimet ovat seinällä ja yöpöydässä on kaappi, niin sen päälle jää silti riittäväti tilaa. Yöpöydällä on yleensä aina käsivoide ja nahkainen tarjotin, johon korut illalla voi riisua.


Pienillä asioilla on suuri merkitys ja olenkin päättänyt, että varsinkin viikonloppuisin haaveiden hotellihuoneen voi siis ihan hyvin loihtia omaan kotiin. Välillä haaveilen, että saisin lukea lehden rauhassa sängyllä, mutta Do not disturb -lapun noudattamisessa on meidän pienillä miehillä vielä aika paljon toivomisen varaa. Toisaalta ehkä parhaita hetkiä onkin ne, kun koko perhe pötkötellään riehutaan sängyllä.

1 kommentti:

  1. My ffamily members every time say that I am killing my time here
    at net, except I know I am getting familiarity everyday
    by reading such gold posts.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!