KYLÄSSÄ: Matkailijoiden koti

torstai 6. heinäkuuta 2017


Kylässä-sarjan uuden tulemisen ensimmäinen osa oli joku aika sitten, ja nyt olisi vuorossa seuraava ihana koti. Kylässä-sarjassa nähdään siis ystävieni koteja, ja joskus muitakin kiinnostavia ja inspiroivia tiloja.
Tässä kodissa asuu lapsuuden ystäväni miehensä ja pienen tytön kanssa.
Tämän raikkaan kodin kävin kuvaamassa keväällä juuri, kun kirsikankukat ihanasti kukkivat heidän ikkunoittensa takana. Kaunis vaaleanpunainen oikein tulvi sisään.Itsekin rakastan matkustelua, mutta ihan niin ahkera travelleri en ole kuin tämän kodin asukkaat. Tämän kodin he ovat remontoineet itselleen pari vuotta sitten, ja matkoilta napattuja tunnelmia, esineitä ja viitteitä voi nähdä tässä kodissa siellä täällä. Yhdessäkin olemme joskus tehneet ennen lapsia viinimatkan, ja tässä kodissa iskee aina matkakuume itsellekin. Ystäväni sisustustyyli on melko moderni, käytännöllinen ja pienillä yksityiskohdilla vuodenaikoihin vaihtuva.


Olohuone on selkeä ja raikas, jota vihreät ykityiskohdat syventävät. Terrakotta-ruukussa kasvava pieni sitruspuu antaa särmää koko huoneeseen. Tuossa sitruspuun vieressä sohvalla on ystäväni lempipaikka heidän kodissaan. Siitä näkee koko yläkerran avoimen tilan, ja vuodenajan mukaan vaihtuvan maiseman.

Keittiö on avoin ja moderni. Vaikka minun oman kotini värimaailma on hyvin hillitty ja harmoninen, niin se ei todellakaan tarkoita sitä, ettenkö pitäisi muiden kodeissa myös väreistä. Itse asiassa yksi syy miksi halusin esitellä teille tämän kodin, on juuri se, että tässä kodissa on käytetty niin tyylikkäästi ja raikkasti värejä. Pohjana pintamateriaalit tässäkin kodissa ovat modernin mustavalkoiset, mutta värejä on käytetty minusta ihanasti piristeenä siellä täällä, lähinnä hedelmillä ja kasveilla, tauluilla ja muutamilla esineillä.

Ruokailutila on vähän rustiikkinen, mikä antaa kivaa vastapainoa modernille keittiölle. Keittiön rouhea pöytä onkin yksi perheen lempihuonekaluista. Sen ympärille on koottu wieniläistuoleja ja joukossa on myös yksi kaunis vanha ruskea tuoli. Pöydän päässä on pikkuneidin paikka, kivasti saamaa henkeä oleva mustaksi maalattu syöttötuoli. Artekin valkoiset modernit, mutta muotokieleltään pehmeät, Golden bell valaisimet sopivat kauniisti pöydän päälle ja keventävät kokonaisuutta. Asukkaiden lempiesineitä ovat matkoilta tuodut tuliaiset, kuten nuo taulut, jotka ovat muisto Brasiliasta.Tämä koti on kahdessa kerroksessa. Pieni piha alhaalla ja koko asunnon levyinen parveke ylhäällä. Parasta asukkailleen tässä kodissa onkin parvekkeelle siintävä ja tuoksuva meri, se että koti on vain kiven heiton päässä rannalta. Ystäväni sanookin, että alue on vähän hotellimainen, ja siitä tulee vähän lomafiilis. Yleiskaavan alueelle on luonut aikoinaan Alvar Aalto.
Muistan, että ystäväni on haaveillut kakkosasunnosta Italiassa pitkään. Italialla onkin kaikista matkakohteista erityinen paikka heidän sydämissä. Uusista Italian ja muistakin matkoista haaveillaan parvekkeelle itse DIY-projektina kuormalavoista toteutetulla sohvalla.
Yläkerran vessassa on jotain mistä itsekin olen joskus haaveillut. Pieni tila saa erityisen ilmeen tuosta marokkolaisesta sementtilaatasta, ja jälleen kerran sopii täydellisesti matkailijoiden kotiin. Kirsikan kukkien aikaan vessaan laitetaan vaaleanpunaiset pyyhkeet ja saippuassa tuoksuu myös kirsikan kukat.


Sitten kipitetään portaikon kautta alakertaan. Portaikon yläpäässä oleva piano on perheen isän lapsuudenkodista, ja kuvat portaikon seinällä jatkavat samoissa sävyissä. Kuvat ovat tutun vauvakuvaajan Laura Schneiderin ottamat suloiset muistot neidin ensihetkistä. Alakerrasta löytyykin pikkuneidin valtakunta.
Pienen tytön huoneen sisustus on luotu hennon harmaalla, valkoisella ja pastellisilla sävyillä. Matkailuviitteitä näkyy täälläkin siellä täällä. Huoneen nurkassa on kaunis kutsuva katos lukuhetkiin, ja vanhalla tuolilla kesäseikkailuja odotti jo keväällä kesämekko ja hattu.
Ystäväni sanoo, että koti on heille tärkeä paikka, mutta kotona voi tuntea olevansa niin monessa muussakin paikassa. Koti onkin hänelle ennen kaikkea mielentila. Toisaalta hänestä kotiin on aina kiva palata, ja nähdä miten varsinkin lapsi nauttii palata omien lelujen keskelle.
Ystäväni sanoo että "tämä koti ei varmaankaan ole meidän loppuelämän koti, mutta se tulee aina olemaan tyttäremme ensimmäinen koti ja sen tähden meille paikka, jossa on paljon rakkaita muistoja".
Kylpyhuone koki remontissa ehkä suurimman muutoksen. Tässä on loistava esimerkki siitä miten pieneenkin tilaan saadaan mahdutettua vaikka mitä. Neliön muoto on mahdollistanut sen, että jokaiseen nurkaan on saatu eri toiminto; sauna, suihku, vessa ja kodinhoitopiste. Moni olisi luovuttanut saunan suhteen, mutta sauna asettuu tilaan hyvin, ilman että tila menee tukkoon. Vaaleat laatat, mikrosementtilattia, alas asti menevät lasiseinät ja vaaleat lauteet pitävät huolen, että kokonaisuus on ilmava. Suihkulle jää juuri sopiva kulmaus, ja tosiaan kuvien ulkopuolle jää vielä pieni kodinhoitonurkkauskin. Todellinen tilaihme, ja niin kaunis kokonaisuus!
Alakerrasta löytyy vielä vanhempien rennon kutsuva makuuhuone, josta on ovi pienelle pihalle. Pihasta voi avata portin ja muutamalla askeleella oletkin jo rannassa. Kiitos vielä tämän kodin asukkaille, että saan jakaa inspiraation teidän kodista muillekin.

4 kommenttia:

  1. Voi miten ihastuttava koti ystävilläsi on. <3 Ensimmäisten kuvien kohdalla ajattelin, että liian pelkistetty omaan makuuni, vaikkakin kaunis. Jutun edetessä löysin monta ihanaa yksityiskohtaa jollaisia voisin itsekkin toteuttaa. Ihana postaus. Kiitos.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä koti on minustakin kiva yhdistelmä simppeliä ja kerroksellisempaa tyyliä. Kiva, että sait tästä kodista inspiraatiota omaankin kotiin. Se juuri on tämän kylässä-sarjan idea.

      Poista

Kiitos kommentistasi!