Lempi hyllyni

tiistai 15. marraskuuta 2016


Minulla on uusi lempi hylly, nimittäin Hakolan Lempi hylly*
Kun näin tämän Anni Pitkäjärven suunnitteleman Lempi hyllyn ensimmäisen kerran, ajattelin heti, että tuossa hyllyssä on klassikon elkeet: minimalistinen, toimiva ja kaunis. Oikea yhdistelmä asioita, joita voi kutsua hyväksi designiksi. Tällä hyllyllä on moneen tilaan ja tyyliin taipuva muotokieli.


 Kun yhteistyössä Hakolan kanssa sain Lempi hyllyn, en sisustushulluna ja stailausvimmaisena voinut pidätellä itseäni. Näin heti kodissamme montakin paikkaa tälle hyllylle. Ennen kuin pystyin lopullisen paikan päättämään, oli pakko päästä heti kokeilemaan, mihin kaikkeen tämä hylly oikein taipuisi. Kuvissa näkyy siis kokeilujani; Lempi hylly stailattuna keittiöön, olohuoneeseen, kylpyhuoneeseen, lastenhuoneeseen ja vaatehuoneeseen. Näiden lisäksi olisi varmasti vaikka kuinka monta muuta paikkaa missä hylly toimisi. Lempi sopisi varmasti täydellisesti myös esimerkiksi eteiseen niin sanotuksi lähtöhyllyksi, jonka hyllylle voisi tullessaan heittää kädestään avaimet ja lompakon, ja huivin saisi kaareen roikkumaan. Lähtiessään kaikkea ei tarvitsisi etsiä, vaan hyllyltä ne olisi helppo napata mukaansa. Paljastan myöhemmässä postauksessa mihin hylly meidän kodissa näiden kokeilujen jälkeen lopulta päätyi.


Arvostan Hakolan edustamaa suomalaista työtä, ja periksiantamattomuutta laadussa. Hakolassa sukupolvien ketjuna jatkuvaa osaamista arvostetaan, mutta siihen ei suhtauduta välinpitämättömästi tai vanhaan jumittaen. Yhdistelmä perinteitä ja uudistumisen halua on varmasti tärkeä syy miksi Hakola on uudessa nousussa, siinä missä monen muun suomalaisen huonekaluyrityksen tarina on päättynyt.
Päädyin Habitare-messuilla juttelemaan Hakolan luovanjohtajan Annaleena Hämäläisen kanssa, jota on paljolti kiittäminen Hakolan uudistumisesta. Nuorten suunnittelijoiden tuotteet herättävät kiinnostusta, ihmiset innostuvat ja ihastuvat, ja Hakola on huomioitu palkinnoin. Habitaressa sanoinkin Annaleenalle, että tällähän saa olla ihan ylpeä Jurvalaisista juuristaan.


Tällä hyllyllä on tietysti esteettiset ja käytännön syynsä olla meidän seinällä, mutta sillä on minulle myös ihan tunnearvoa. Lempi hyllyssä on symbolisesti minulle muistutus juuristani. Hylly nimittäin valmistetaan Hakolan tehtaalla Etelä-Pohjanmaalla, Jurvassa, samalla pienellä paikkakunnalla missä minun mummolani on ollut. Tämä hylly valmistuu siis minulle tutuissa maisemissa, siellä missä olen viettänyt lapsuuden kesiä ja jouluja.
 Hakolan sivuilta voi lukea yrityksen tarinan ja katsoa videon. Pelkän yritysesittelyn sijaan kyseessä todella on tarina, josta välittyy perheyrityksen aitous ja isoo syrän, jolla töitä tehdään.


Yhteistyössä Hakolan kanssa saan tarjota teille lukijoilleni alennuskoodin tähän niin moneen tilaan sopivaan hyllyyn. Hakolan nettikaupassa, kun klikkailette koodin kuistinkautta15 , niin lempi hyllyn hinnasta kilahtaa pois 15%. Koodi on voimassa marraskuun loppuun asti, eli 30.11.2016 saakka.


*Yhteistyö

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!