TALOKIERROS: Loungemainen aula

keskiviikko 5. lokakuuta 2016


Tämä postaus oli vain julkaise-klikkausta vaille valmiina eetteriin jo noin kolme viikkoa sitten. Jotenkin tuntemukset olivat kuitenkin sellaiset, että tajusin mennä nukkumaan. Kuvittelin, että julkaisisin tämän postauksen sitten seuraavana päivänä, mutta vähän toisin kävi. Ehdin juuri ja juuri nukahtaa ja sitten se oli menoa, nimittäin seuraavan vuorokauden puolella ei syntynytkään postaus, vaan vauva. Ilman sen suurempia päivityksiä, koitetaanpas nyt uudemman kerran. ;)

Tässä yllä olevassa kuvassa on se nurkkaus, johon iltaisin istahdan, ja missä blogipostauksenikin yleensä syntyvät, niin kuin nytkin. Varmasti ne syntyisivät muuten myös työhuoneessa, mutta koska siellä ei vielä(kään) ole työpöytää, niin tästä on tullut se luonnollisin paikka. Olen aulatilaan monesti viitannut, mutta kuvia tästä loungemaisesta tilasta ei ole blogissa kuitenkaan aiemmin nähty. Tämä johtuu pitkälle siitä, että aulan sisustus on hakenut pitkään muotoaan. Hakee varmasti vieläkin, mutta pikkuhiljaa se alkaa löytyä.


Tässä huoneessa on tyylilleni uskollisesti niin moderneja kuin klassisiakin elementtejä, mutta jostain syystä tasapainon löytäminen noiden tyylien välillä haki tällä kertaa muotoaan. Klassisin tämän tilan elementti on miehen tekemä vitriinikaappi. Jotenkin se tuntui pitkään yksinäiseltä tyylinsä edustajalta. Kaappi on kuitenkin meille rakas, ja kulkenut jo viidessä asunnossa meidän mukanamme. Se on toiminut niin astia-, lakana-, vaate-, kuin eteiskaappinakin. Tiesin, että kyllä se asettuu tähänkin tilaan, kun vain muut sisustukselliset asiat sen ympärillä ratkeavat, ja niin on käynytkin. Haaveilen toki vielä, että vitriini saisi uuden mustan maalikerroksen, tähän tyyliin. Ehkä maalausprojektiin vielä joskus löytyy aikaa.


Bloggaamisen ja tv:n katselun lisäksi käsityö tai joku muu pieni DIY-projekti on tuossa divaanilla olessani usein käsissäni. Näin syksyisin minulle iskee aina neulomania, ja nyt kun illat ovat pimentyneet, niin aloin kaivata tähän nurkkaukseen valoa. Kauppaan ei tällä kertaa tarvinnut lähteä, koska muistin, että meillähän seisoo varastossa juuri sopiva lampunjalka. Moneen tilaan se on tuntunut liian klassiselta, mutta uuden mustan varjostimen kanssa tässä nurkkauksessa ja kokonaisuudessa se toimii yllättävän hyvin.Aula on siis yhteydessä olohuoneen ja portaikon avoimeen tilaan. Olimme ensin laittamassa aulaan lasikaiteen niin kuin portaissa, mutta koska tila saatetaan joskus muuntaa umpinaiseksi huoneeksi, siitä ajatuksesta luovuttiin. Umpinainen kaide on tuntunut lopulta myös tilan sisustamisen kannalta paremmalta ratkaisulta. Vaikka avoimesta ja avarasta tilasta yleisesti pidänkin, niin jotenkin tässä tilassa umpikaide tekee tilasta vähän intiimimmän. Sohviksi tähän tilaan valikoituivat IKEA:n valkoiset ja modernit Söderhamn sohva ja divaani.Sohvalle ja divaanille paikkansa löysivät meillä eri tiloista toiseen seilaavat ja siksi täällä blogissakin monesti nähdyt mustavaloiset Chhatwal & Jonssonin tyynyt. Montakohan näitä ikat-kuvioista tyynyä meidän talossa pitäisi olla, että niitä riittäisi kaikkiin tiloihin joihin ne sopisivat. Vähän sama juttu on tuon makuuhuoneessamme viimeksi olleen Maison Helsingin silkkihortensiakimpun kanssa, sekin tuo raikkautta melkein tilaan kuin tilaan.

7 kommenttia:

 1. Ihana, mistä tuo matto on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Matto on Kodin1:stä joskus raksa-aikaan ostettu. Itse asiassa se on meillä toisin päinkin, eli periaatteessa väärin päin. Siitä lähti väärinpäin karvaa, ja olin jo luopumassa koko matosta kunnes yksi ystävä heitti idean kääntämisestä, ja se toimi. Valitettavsti näitä mattoja ei varmaankaan siis enää saa, jos ei sitten vielä jostain Kodin1:n viieistä poistokasoista.

   Poista
 2. Hei! Löysin blogisi jonkun linkin takaa vähän aikaa sitten ja laitoin nimen muistiin, mutta tänään vasta ehdin tutustua paremmin. Ja olen aivan innoissani! Meillä on alkamassa rakennusprojekti (tarjousten vertailu talotoimittajilta käynnissä) ja kun selailin tekstejä, niin moni juttu täsmäsi. Meillekin tulossa lankkuparketti samaan tyyliin jne. Ja teidän olohuoneessa on ne sohvat joista olen haaveillut! Yläkerran aulassa alkoi näyttää jo melkein liian tutulta kun vertasin sitä meidän olkkariin :D
  Mutta mä jatkan lukemista aina kun saan aikaa 1,5vuotiaalta tytöltämme. Paljon onnea muuten vauvasta teille :)
  Mulla ois pari kysymystä jos ehdit vastailla; montako neliötä teidän walk in closet on? Millainen liesituuletin teillä on ja oletteko olleet tyytyväisiä? Ihania päiviä sinne uuteen kotiin ja ihanaan elämäntilanteeseen!
  Marie

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiva kun löysit blogiini, ja kiitos vauvaonnitteluista. :) Pahoittelut, että vastaaminen on vähän hidasta tässä elämäntilanteessa. Walk in closet ei ole mitenkään kovin suuri. Neliöitä taitaa olla suurinpiirtein 4. Liesituuletin on tasosta nouseva, ja toimii aktiivihiilisuodattimella. Se ei ole imuteholtaan minusta mikään maailman tehokkain. Varmasti muunlaisella systeemillä voisi saada tehokkaamn. Meille se on kuitenikin riittänyt. Esteettisesti olen ollut valintaan oikein tyytyväinen, koska näin esim. katosta laskeutuva putki ei peitä näkyvyyyttä avoimessa tilassa. Tsemppiä teille rakennusprojektiin!

   Poista
  2. Kiitos sulle paljon kun jaksoit vastata, ymmärrän todellakin, että muut asiat nyt etusijalla <3 Me ollaan nyt pohdittu kattoon integroitavaa (onkohan oikea sana) liesituuletinta, silloin se ei peittäisi näkyvyyttä ja olisi ehkä tehokkaampi kuin liedestä nouseva (ehkä?) eikä veisi tilaa saarekkeesta.
   Mulla olisi mielenpäällä vielä uusi kysymys, jos kerkeät vastata. Muistatko mikä sävy teidän lattiassa on? Onkohan se Timberwisen parkettia?
   Pahoittelut kysymystulvasta. On vain niin ihanaa yhtäkkiä löytää blogi ja rakennusprojekti jossa on jo olemassa niin paljon meidän unelmia valmiina :)
   Marie

   Poista

Kiitos kommentistasi!