Walk in closet

keskiviikko 17. elokuuta 2016


Täällä alkaa olla vauvavalmistelut valmiina, ja ennen kuin blogi täyttyy ihan vauvasöpöilystä, niin talokierroksella on aika suunnata katse äidin omaan huoneeseen, eli walk in closettiini.

Kun oma lapsuuteni oli kääntymässä vaiheeseen, jossa ei oikein tiennyt kehtaisiko vielä leikkiä barbeilla, vai kiinnostaisiko muotijutut enemmän, niin barbien vaatekauppa oli lempileikkini. Kuten monissa muissakin leikeissä koko juju oli leikin valmistelussa, kun liikettä rakennettiin ja vaatteita aseteltiin esille. Nyt osaan sanoa, että sehän oli oikeastaan stailaamista ja sisustamista. 
Tämä tuli mieleeni nyt, kun haaveeni walk in closetista on toteutunut ,ja olen saanut järjestellä sinne oikeat vaatteeni ja asusteeni. En omista hullua määrää vaatteita, enkä siitä edes haaveile. Sen sijaan vuosia muhinut walk in closet -haaveeni on liittynyt enemmänkin siihen, että vaatekaappini olisi toimiva ja se pysyisi hyvässä järjestyksessä, kun vaatteille ja asusteille olisi oikeasti tilaa. Olenkin niin fiilistellyt sillä, että ahtaasti änkemisen sijaan, kaiken saa väljästi pakoilleen.
Vaatehuone kätkeytyy tarvittaessa liukuovien taakse, vaikka nyt kun vaatteet ovat kauniisti esillä, ovat ovet usein myös auki. Sekä vaatehuoneen säilytysjärjestelmät, että huoneen ovet ovat Ikeasta. Meillä on vastaavaa järjestelmää ollut jo kahdessa edellisessäkin asunnossa, ja olen ollut siihen niin tyytyväinen, että samaa valittiin tännekin. Miehen vaatekaapit ovat makuuhuoneen puolella, ja koska tilaan haluttiin yhtenäinen linja, niin samasta ovimallista tuunattiin myös vaatehuoneen ovet. Kaapeissahan liukuovet ovat aina eritasoissa, että ne menevät sisäkkäin. Sen sijaan tällä tavalla seinällä ovet piti saada osumaan kohdilleen samaan tasoon. Mies löysi kuitenkin tarvittavat osat Ikean varaosamyynnistä, ja sai muokattua ne vaatehuoneen oviksi. Talon väliovissahan meillä on myös vaakalinja, joten nämä sopivat myös niiden kanssa.
Voiko vaatehuonetta sisustaa? Minusta ehdottomasti. Taulu kaapissa voi äkkiseltään kuulostaa hassulta, mutta näyttää itseasiassa minusta aika kivalta. Tuon kuvan pukeutuvasta leidistä olen tuonut ensimmäiseltä Pariisin matkaltani. Diorin mainos on vuodelta 1950, ja löytö antiikkikirpparilta. 
Kuten kuvistakin näkyy vaate- ja sisutusmakuni ovat hyvin samanlaiset. Kun tyylini ja pukeutumisvärit ovat hillittyjä, niin koruilla ja asusteilla on merkitystä. Lasihyllyn alla on lokerikko, josta asusteet näkyvät ja sieltä on helppo valikoida tarvitsemansa. Kauneimpia vaatteita on kiva pitää esillä, mutta umpilaatikot vetävät sisäänsä hyvin myös rennot kotivaatteet ja paksut neulepinot.


Vaikka rakastan laukkuja, niin viime vuosina olen pärjännyt ihan vain muutamalla. Määrän sijaan olen panostanut laatuun. Laukkuhyllyltä on helppo napata käyttöön se laukku, jota kulloinkin tarvitsee, ja yleensä eteisessä roikkuu vielä se juuri käytössä oleva arkilaukku.Säästän aina kauniit paperipussit ja muut kauniit pakkaukset. Moni on minulle matkamuistoja. Laatikoihin ja pusseihin säilön esimerkiksi huiveja ja muuta pienempää tavaraa.
Tällä hetkellä vauvavatsan kanssa suurin osa vaatteistani odottaa takaisin käyttöön pääsyä. Veikkaan, että ne umpilaatikoiden neuleet ja huivit kaivetaan esiin sitten ensimmäisenä ja kotivaatteet ovat syksyllä ja talvella eniten käytössä.
TallennaTallenna

21 kommenttia:

 1. Hyvältä näyttää!!! Tää on just sitä arjen luksusta <3

  VastaaPoista
 2. Näyttää kyllä ihanalta. Meillä on hyvin samanlaiset suunnitelmat :) hauska miten samanlainen maku meillä on <3 minun pitäisi tehdä karsintaa isommalla kädellä. Aika kamalia vaatteita löytyy kaapista...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Laura! <3 Totta, maku kohtaa monessa kohtaa. :) Jään odottelemaan millainen lopputulos teidän vaatehuoneesta tulee, epäilemättä hieno. :) Karsittavaa olisi kyllä vaatteissa vielä täälläkin. Tsemppiä remppailuun!

   Poista
 3. Näyttää kerrassaan kauniilta tämä vaatehuoneesi. :) Olisin kiinnostunut tietämään tarkemmin, mitä nämä kalusteet ovat nimeltään ja kuinka kokosit juuri tämän kyseisen kokonaisuuden?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3 Täytyy jossain vaiheessa palata vielä uudella postauksella tarkemmin aiheeseen. Tämä kokonaisuus toteutettiin Ikean PAX säilytysjärjestelmällä, ja sisusteet ovat PAX sarjaan sopivaa Komplement sarjaa. Suunnittelussa käytimme Ikean sivuilta löytyvää PAX-suunnitteluohjelmaa. Minusta ihania ovat erityisesti nuo sisusteet, joilla saa luotua juuri sen omaan tarpeeseen sopivan ja kauniin kokonaisuuden.

   Poista
 4. Hyvältä näyttää. Olen juuri suunnittelemassa samanlaista toteutusta, joka osittain valmis. Ideoita tarvisin lisää. Olisi kiva nähdä lisää kuvia ja mielellään kokonaiskuvia tästä walk-in closetista ja kaappien/järjestelmän sijoittelusta eri seinille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Täytyypä tässä joku kerta kuvailla siis lisää. Pidän laajemmat kuvakulmat silloin mielessä.

   Poista
 5. Kaunista - sekä huone että sen sisältö! Haave omasta vaatehuoneesta nosti taas päätään... jotenkin olen viime vuodet ajatellut, etten oikeastaan tarvitse sellaista ja vaatekaapin sisällönkin olen karsinut niin minimiin, ettei sen säilyttäminen liikoja vaadi :D Mutta olisihan oma huone suurta luksusta. Itse laittaisin sinne ehkä työpisteenkin blogihommia varten. Heh, nyt rupesin jo suunnittelemaan yläkerran pohjapiirrosta uusiksi...

  Onnea uuteen kotiin ja loppuraskauteen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lisbet! :) Kyllähän sitä nainen ilman vaatehuonettakin varmasti pärjää, mutta... ;) Suosittelen! Meidän makuuhuonehan ei ole kovin suuri ja isompi olisi saatu ilman vaatehuonetta. Mieluummin käytin kuitenkin neliöt näin, koska tämä oli niitä haaveita, joista taloa suunniteltaessa ei vain voinut luopua. Tähänkin vaatehuoneeseen oli muuten alun perin suunnitteilla myös pieni pöytätaso, toki lähinnä kauneuspöydäksi. Vessa on kuitenkin ihan kulman takana, joten hoidan meikkaus- ja tukanlaittohommat siellä. Työpiste (tai oikeastaan kaikki siihen liittyvä tilpehööri) ei näihin neliöihin olisi mahtunut, mutta ajatus omasta huoneesta myös siinä mielessä kuulostaa kyllä hyvältä.
   Kiitos myös onnen toivotuksista! Uudessa kodissa on viihdytty ja tänne on vauvankin hyvä tulla.<3
   Ps. Sinun videot niin omassa blogissasi kuin viimeksi Lauran blogissa ovat upeita! Voi, kun itsekin osaisi. Ehkä joskus pyydän Lauran tapaan apua. :)

   Poista
  2. Kiva että tykkäsit videosta! Me tehtiin se lainakalustolla, mutta jos tässä syksyn aikana saan investoitua vastaaviin omiin vehkeisiin, kävisin mielelläni kuvaamassa eri kohteita :D

   Poista
 6. Kaunis huone ja sisältö! Tuo olisi munkin unelma.. ehkäpä joskus sitten omavaatehuone, vaikkapa seuraavaan taloon ;).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Heini! Haaveet saattavat toteutua. Siihen seuraavaan taloon sitten ;)

   Poista
 7. Voi miten ihana vaatehuone, tuollaisen minäkin haluaisin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jaana! Ryhdyt nyt vain jo keräämään ideoita, niin kun haave joskus toteutuu, niin suunnitelmat odottavat jo valmiina. :)

   Poista
 8. Aivan ihanan näköinen! Olisin tiedustellut mistä olet hankkinut ylähyllyn ikkunalliset laatikot? 😊 Elina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kaikki osat tässä kokonaisuudessa ovat Ikeasta PAX- järjestelmää ja sisusteet siihen sopivaa Komplement-sarjaa. Ylälaatikot lasisella etulevyllä / ikkunalla ovat siis Komplement-sarjaa. http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/10246695/

   Poista
 9. Ihana vaatehuone! :)

  -MD

  VastaaPoista
 10. Hei!

  Lisbet E:n ottamissa kuvissa vaatehuoneessanne on ihana musta-valkoinen matto. Kenen matto on kyseessä? Kotinne on kaiken kaikkiaan todella kaunis :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se tarttui mukaani joskus H&M homesta, kun minustakin se oli niin kaunis, ja kokonsa puolestakin juuri sopiva tähän tilaan. En tiedä onko mattoa vielä saatavilla. Kiitos paljon kivasta kommentista! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!