TALOPROJEKTI: Pystytys alkoi!

sunnuntai 16. elokuuta 2015Talon pysytys alkoi vihdoin torstaina!
 Hullua, että yhdessä päivässä seinät kirjaimellisesti lentelivät paikoilleen. Perjantaina talon päälle nousi kattoristikot, aluskate tuli viikonloppuna ja kattopellit tulevat ensi viikolla. Koko pystytys kestää noin 2 viikkoa, mutta nyt voi jo sanoa, että siellä se TALO on. Yhtäkkiä vain paperilla ja kuvissa olleet suunnitelmat muuttuvatkin päivässä konkretiaksi. Tontti on onneksi niin lähellä tätä väliaikaista asuntoa, että siellä voi piipahtaa melkein koska vaan halutessaan.
Eilen kävin VAIN kolme kertaa katsomassa taloa. Viimeisimmän kerran kävin siellä yksin, kun iskä laittoi pikkumiehen nukkumaan. Kiipesin sisään ikkuna-aukosta ja jäin seisomaan olohuoneeseen siihen mihin joskus vielä kannetaan sohva. Yhtäkkiä tuli todella levollinen olo, herkistyin kiitollisena, onnellisena, mutta myös väsyneenä. Yksi tärkeä välietappi on saavutettu. Juhannuksesta tähän asti meno on ollut aikamoista, kun talon saapumisaikataulu on painanut päälle. Oli outoa, mutta hienoa, kun kaikki härdelli (sekä sisäinen, että ulkoinen) hiljeni hetkeksi.
Olen tunneihminen ja luotan monesti intuitioon. Levollisuus tuli toki monesta asiasta, mutta eniten talon tunnelmasta, jota alkaa tiloissa seistessä aistia. Jos talo tuntuu jo raksan aikaan näin hyvältä niin siitä ei voi tulla kuin koti, jossa on hyvä olla.  

1 kommentti:

Kiitos kommentistasi!