Aamiainen ulkona

torstai 23. heinäkuuta 2015
Taloprojekti etenee nyt vauhdilla perustusten osalta, ja harkot ovat jo paikoillaan. Rauhalliset aamut ja pitkät unet ovat olleet aika vähissä, kun mies on ollut nyt niin paljon kiinni tontilla, ja poika herää yleensä jo puoli seitsemän, seitsemän välillä.  Mies sai omaa-aikaa ja aamuunia, kun minä viimeksi olin pojan kanssa Pohjanmaalla, ja tontilla ei sinä viikonloppuna ollutkaan hommia.Viime lauantaina oli minun vuoroni, ja oli niin luksusta, kun kerrankin tämä äiti-ihminen sai nukkua yhdeksään. Lauanataina oli yllättävän lämmin aamu, ja päätimme kattaa aamiaisen ulos. On kiva aina silloin tällöin nauttia viikonloppuaamuna pitkä aamiainen. Silloin ei ole tarjolla perus puuroa ja rahkaa, vaan jotain ihan muuta. 
Olimme hankkineet aamupalaksi: croissantteja, tuoretta ruisleipää, macaronsseja, hedelmiä ja mansikoita... Tonkassa ei ole viiniä, vaan tuorepuristettua omenamehua. Tuli siis käyttöä tuolle suojaboxillekin, jonka viime kesänä hankin Porvoosta. Omppumehu oli todella hyvää, ihan erilaista kuin perus purkkimehu. Macaronit jäivät lopulta myöhemmäksi, koska meillä oli myös aamujälkkäri. Kyllä luitte oikein, aamujälkkäri. Kunnon herkkuaamiainen sisältää tietysti myös aamujälkkärin, joka oli nyt vohvelia, mansikoiden, kiivin, ananaksen ja vaahterasiirapin kera. Nam!

2 kommenttia:

 1. Aah, kuulostaa täydelliseltä! Ja täydellinen idea on myös tuo viinitonkka mehutonkkana. Voi hitsi, että jätin omani Loviisan Aittaan, kun ei meillä pahemmin noita hanaviinejä tule juotua :/

  Tsemppiä raksaamiseen! Tiedän itse, miten rankkaa on olla kotona pienen lapsen kanssa, kun mies tekee töiden päälle raksahommatkin. Suosittelen ottamaan omaa aikaa mahdollisimman paljon! Ja kehittelemään päiviksi tekemistä ja seuraa.

  -Lyydia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo meilläkin tonkka on ollut melkeinpä käyttämättömänä. Jossain juhlissa varmasti tulee käyttöön viinillekin, mutta toimi toisaan mehutonkkanakin todella hyvin. Kiitos raksatsempeistä <3

   Poista

Kiitos kommentistasi!