Taloprojekti: Rakennuslupa taskussa!

lauantai 6. kesäkuuta 2015

Valaistussuunnittelu: Planmax / Jaakko Laitila

Rakennuslupa tuli tällä viikolla! Muutaman päivän arvioitua aiemmin. Maatyöt tulevat nyt sitten alkamaan suunnitellusti Juhannuksen jälkeen, ja talon toimitus on elokuun puolessa välissä. Siitä n.3 viikkoa ja talo on pystyssä, ja ulkoapäin lähes valmis. Koko lupaprosessi meni kyllä todella sujuvasti, ja kun menen nyt näin kirjoittamaan, niin varmasti valitusajan aikana tuleekin vielä jotain yllättävää. No toivotaan, että niin huono tuuri ei olisi. Vaikuttaa siltä, että meidän kohdalla kaikki korviin kantautuneet ja netistä luetut tarinat Espoon rakennuslupaviraston hankaluudesta eivät nyt sitten ainakaan osuneet meidän kohdalle. Onhan tämä prosessi toki jo nyt ihan kaikkineen kestänytkin, mutta silti tuntuu aika upealta, että meidän talo todella nouse vielä tämän kesän aikana. Pitäisi jo ehkä nyt valmistautua rankkaan syksyyn ja talveen, kun palaan syksyllä myös osittain töihin, mutta toisaalta mitäpä sitä vielä murehtimaan. Nyt loikitaan riemuloikkia rakennuslupa taskussa, meidän suunnitelmat toteutuvat, jipii!
Saimme loppuviikosta myös sähkö- ja valosuunnittelijalta 3D mallinnoksen. Aika hyvään saumaan, niin voi fiilistellä lupaa kuvien kanssa. Pari iltaa on nyt sitten pyöritty virtuaalitalossa huoneesta toiseen. 
Mies opetteli itse käyttämään kyseistä 3D ohjelmaa ja aloitti mallinnoksen tekemisen, jota suunnittelija ammattilaisena sitten jatkoi. Minä tietysti halusin, että jo näissä kuvissakin sisustukselliset ratkaisutkin olisivat todenmukaiset, joten niitä mies on nyt sitten vielä vähän fiksaillut. Asiat ovat jo paikoillaan, mutta pintamateriaalit ovat vielä suuntaa antavia. Tuosta julkisivukuvasta esimerkiksi puuttuu yksi ikkunaruutu yläkerrasta ja ikkunapuitteiden sävy näyttäisi olevan väärä, mutta kyllä tuosta jo käsityksen saa ja pääsee fiilistelemään.
Haluaisin päästä kunnolla myös huonekohtaisten sisustussuunnitelmien kimppuun, mutta 
kiirettä pitää. Tämän viikon olen ollut töissä, mikä on ollut mukavaa vaihtelua. Valitettavasti blogi ovat kyllä auttamatta jääneet taka-alalle. Talon sisustuksellisiin suunnitelmiin ja ratkaisuihin käydään kyllä varmasti heti kiinni täälläkin, kunhan aikaa tulee. Ensi viikollakaan ei kyllä vielä olla kotona, kun lähden pojan kanssa ystävän luo Turun suunnille. Tuolta kesäretkeltä kuulette kyllä varmasti myös täällä.

3 kommenttia:

 1. Ihanaa kun saitte rakennusluvan - Onneksi olkoon :)
  En malta odottaa rakennus päivityksiäsi -mulla kanssa kaamea omakotitalo kuume...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sanna! Varo vaan, talokuume on sellainen tauti, että voi yhtäkkiä löytää itsensä keskeltä rakennusurakkaa :D

   Poista
 2. Hei mahtavaa!! Jännä seurailla projektia, tsemppiä ja jaksamista kovasti siihen! :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!