Valmis wieniläistuoli ja sen paikka

torstai 28. toukokuuta 2015Kerroin joku aika sitten, että löysin second hand wienilaistuolin tarkoituksenani maalata se. Nyt tuoliprojekti on valmis. Kellertävä lakkaus sai lähteä, ja tuoli sai tyylikkäämmän mustan maalikerroksen. Mustana tuoli sopii paremmin meidän kodin tyyliin. Tämän väliaikaisen kodin lattian kanssa en ole päässyt sinuiksi. Kellertävä sävy ei vain kerta kaikkiaan nappaa ja samaa kellertävyyttä oli aiemmin tuolissakin. Näen tuolin tietysti jo tulevassa talossa, mutta löysihän tuo tuoli paikkansa heti täältä väliaikaisestakin kodista. Tuolin paikka on miehen tekemän pöydän äärellä olohuoneessa lähellä eteistä. Lähellä eteistä siihen tulee helposti heitettyä laukku, postit ja muu käsissä oleva tavara, kun tulee kotiin. Tälle pöydälle pikkumies ei (vielä) yllä, joten MacBook ja/tai tabletti ovat yleensä siinä. Samasta syystä kasa kirjoja on pelastettu pieniltä käsiltä. Koska ulkona kasvavia pioneja ei tämän kodin pieneltä pihalta löydy, yritän ottaa kaiken ilon irti kukkakauppojen pioniajasta. Iso valkoinen pioni lumipalloheisin kanssa päätyi tähänkin pöydälle. Diptyquen kynttillää en ole malttanut vielä polttaa, vaikka tyjänäkin lasille keksisin kyllä käyttöä. Tuolin kanssa tuo kohta näyttää nyt enemmän työpisteeltä, vaikka koneen kyllä nappaa helposti mukaansa sohvalle.

7 kommenttia:

 1. Upea tuoli! Taitavaa tuunaustyötä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anna! Tämä tuunaus ei kyllä ollut kovin vaikea homma. Vaikeinta oli jälleen kerran aloittaminen, mutta kun inspiraatio iskee, niin alkaa tapahtua. :)

   Poista
 2. Hieno lopputulos! Puritko tuolin osiin vai onnistuiko maalaaminen ihan kokonaisena? Kaunis maalipinta tosiaan, utelisin millä maalilla maalasit..?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olen kyllä tyytyväinen lopputulokseen. Harkitsin purkamista, mutta lopulta tuoli maalattiin ihan kokonaisena, koska en ollut varma oliko ruuvien kohtiin lisätty liimaa. Liimattujen kohtien repiminen auki ei olisi ollut kaunista jälkeä. Maali oli helppokäyttöistä hyytelömäistä Tikkurilan empire maalia.

   Poista
 3. Minusta tuo lattia on kyllä ihan hieno! Onko se tammea?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Tammiparkettia lattia juurikin on. Tammi sinänsä on kyllä kestävää, mutta itse tykkään kylmemmistä ja vielä vaaleammista sävyistä. Kyllä se tässä väliaikaisessa kodissa menee ihan hyvin, mutta taloon valitsen sitten jotain vielä enemmän omaan makuuni olevaa.

   Poista
 4. Hyvältä näyttää! Kiitos kutsusta, oikein mukavan oloinen blogi sinulla :) Täällä myös yksi tuoksukynttilöistä hullaantunut. Välilli itsekin hamstraan enkä raaskisi polttaa, kunnes sitten taas muistan, että poltettavaksi ne on tarkoitettu. Mukavaa juhannusta! :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!