Magnoliapuut kukkivat

torstai 14. toukokuuta 2015


  

Tätä on todella odotettu; MAGNOLIAPUUT KUKKIVAT!!!
Kukkahulluuteni ala- ja päälaji; magnoliahulluus on tänä keväänä vain syventynyt. Muutaman tilanteentarkistusreissun olin jo ehtinyt Kallioon tehdä, mutta silloin ei vielä ollut kuin aukeamaisillaan olevia nuppuja. Ihan "hieman" innoissani suuntasin tänään Torkkelinmäen juurelle, kun sain toiselta magnoliahullulta tiedon, että nyt kukat ovat auenneet. 
Perillä odotti lumoava näky. Torkkelinmäen juurella oli sekä valkoinen, että vaaleanpunainen magnoliapuu kauneimmillaan. Kukat olivat auenneet, eikä yhtään lakastumisen merkkejä tai pudonneita terälehtiä vielä ollut. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun onnistuin näkemään magnoliapuun täydessä kukassa. Haukoin puiden äärellä henkeäni, sillä niin upeat ja kauniit ne olivat. 
Nyt kukkivat puut ovat parhaimmillaan, joten itseasiassa teimme tänään oikein kukkakierroksen, niiden perässä. Nämä magnoliat olivat ensimmäinen etappimme. Tänään vietettiin myös hanamia, eli japanilaista kirsinkankukkajuhlaa. Meidän kukkakierros osui hauskasti sattumalta tälle päivälle. Lopuksi kävimme vielä etsimässä yhden magnoliapuun, joka ei kuitenkaan vielä ollut kukassa. Kirsikkapuistosta on luvassa kuvia viikonlopun aikana. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!